Totalforbud mot vanning

Totalforbud mot vanning i Nannestad og Ullensaker

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Vi oppfordrer alle til å redusere vannforbruket

Det innføres totalforbud mot vanning med slange/spreder i Nannestad og Ullensaker. Forbudet gjelder umiddelbart og innføres etter lang periode med tørke og lite nedbør. Det betyr at folk vanner mer enn vanlig og vi har mindre vann enn normalt. Dette gir oss utfordringer med vannforsyningen.

Ullensaker og Nannestad har i dag felles vannbehandlingsanlegg. Kommunene går nå sammen med en oppfordring til innbyggerne om å redusere vannforbruket. Situasjonen er nå alvorlig.

Innført totalforbud inntill ny informasjon blir gitt

Det er nå innført totalforbud mot vanning. Dette er helt nødvendig. Vi oppfordrer alle til å spare på vannet og har tro på at våre innbyggere vil redusere vannforbruket sitt.         

Forbudet innføres umiddelbart og gjelder til ny informasjon blir gitt. Innbyggerne i Nannestad og Ullensaker vil få informasjon om forbudet blant annet gjennom en SMS, på kommunens nettsider og Facebook.

Hva gjelder forbudet?

Forbudet sier at du ikke kan vanne i hagen med slange eller spreder. Dette er forbudt. Det er også forbud mot å fylle bassenger for å kjøle seg ned i varmen. Vi oppfordrer til å bruke badesteder i kommunene. Det finnes heldigvis mange av disse. 

Vi oppfordrer til å redusere vannforbruk på alle områder du kan.

Dispansasjoner 

Det vil ikke bli gitt nye dispansasjoner fra forbudet nå. De som allerede har søkt og fått innvilget dispansasjon får egen informasjon fra oss. Dispansasjonene deres opprettholdes. 

Nytt vannbehandllingsanlegg ved Hurdalssjøen er planlagt driftsklart vinteren 2018/2019

Ullensaker kommune er i ferd med å bygge nytt vannbehandlingsanlegg ved Hurdalssjøen. Nannestad kommune vil da overta eksisterende anlegg i Sjunken. Begge kommuner vil da få tilstrekkelig kapasitet. 

Anlegget i Hurdalssjøen vil få kapasitet på levering til 80-100.000 mennesker. 

Les også

Takk for at dere respekterer vanningsforbudet


Publisert: 03.07.2018 13:22:00
Sist endret: 18.04.2017 13:08