-  Vi er glade for at EMS Norway velger å legge arrangementet sitt til vår kommune for andre gang, sier ordfører Tom Staahle - Ullensaker ønske å tilrettelegge for denne type øvelser slik at denne viktige yrkesgruppen får øve seg i så reelle situasjoner som mulig.

Fokus på beredskap

Hver dag passerer det veldig mange mennesker gjennom flyplasskommunen. I tillegg vokser kommunen med mer enn 1000 mennesker årlig.

- Vi er en beredskapskommune som må ivareta alle som ferdes i Ullensaker til enhver tid. At ambulansepersonell og brannvesen er optimalt trent er veldig viktig for alles trygghet, derfor gjør vi alt vi kan for å bidra til at de får trent på best mulig måte, påpeker Staahle som selv skal være markør under øvelsene.

- Vi valgte Ullensaker som vertskommune på grunn av beliggenheten og viljen som finnes i denne kommunen, sier Terje Gulliksen, styremedlem i EMS Norway.

Deltakerne kommer fra hele landet

Det er 15 lag med 3 personer på hvert lag som konkurrerer mot hverandre i reelle situasjoner. Lagene har kvalifisert seg gjennom lokalt forankrede konkurranser i eget helseforetak, fra stort sett hele Norge. Det er profesjonelle aktører i alle ledd, fra sminkører til utøvere og dommere.

Ambulanser i trafikkmiljøet

Det vil til enhver tid være mange ambulanser å se i trafikkmiljøet i området Jessheim. Vi oppfordrer til å vise varsomhet, og husk på at dette er øvelser. Det vil være mulig for publikum å observere situasjonen som skjer.

• 5 til 7 september arrangeres EMS Norway for andre gang i Ullensaker kommune.
  • EMS Norway står for Emergency medical services Norway (EMS Norway) og er en uavhengig interesseorganisasjon for norsk ambulansetjeneste.

Les mer på emsnorway.no

Publisert: 31.08.2018 11:55:01