Folkehelseinstituttet besluttet i går, 11. mars, å sette vaksinering med AstraZeneca-vaksinen på vent grunnet meldte mistenkte bivirkninger i Danmark.

- 34 ansatte i helsesektoren i Ullensaker hadde avtale om vaksinering med AstraZeneca-vaksinen i dag, fredag. Disse fikk i går SMS om at timen er kansellert og at de tilbys ny time så snart vi har mulighet. 10 av dem har fått tilbud om vaksinasjon med Pfizer-vaksine i dag, i henhold til retningslinjen om at inntil 20 % av tilgjengelige vaksiner i kommunene kan gis til helsepersonell, forteller kommuneoverlege Terje Sagen.

De ubrukte dosene med AstraZeneca-vaksine lagres forsvarlig inntil videre.

De som har time til dose 2 med AstraZeneca-vaksinen i uke 17 og senere, skal møte som avtalt dersom de ikke får SMS med beskjed om noe annet.

Forsinket vaksinering

Vaksinepausen har den samme konsekvensen for Ullensaker kommune som for resten av landet: forsinket vaksinering.

-Hvor lang utsettelsen av vaksinering blir, avhenger av hvor lenge FHI beslutter at AstraZeneca-pausen varer, og hvor mange doser vi får med vaksine fra Pfizer og andre leverandører i tiden fremover, sier Sagen.

Ullensaker har vaksinert totalt 738 personer med AstraZeneca-vaksinen, alle er helsepersonell under 65 år.

Pfizer-vaksineringen går som planlagt

Vaksinering med Pfizer-vaksinen går som planlagt. 161 personer fikk Pfizer-vaksine i går, og 154 blir vaksinert i dag.

Informasjon om hvor mange som til enhver tid har fått vaksine i Ullensaker oppdateres i slutten av hver uke på kommunens nettside.

Publisert: 12.03.2021 12:52
Sist endret: 12.03.2021 13:13