Det blomstrer i Ullensaker

Blomsterbed i Kløfta-parken_foto_Helle Mjøs_Ullensaker kommune

Planter og blomster i bybildet pynter opp og bidrar til trivsel. I 2020 er Ullensaker kommunes budsjett for beplantning doblet, fra 40 000 til 80 000 kroner. Dette har resultert i to nye blomsterbed i kommunen; et i Kløfta-parken og et utenfor biblioteket på Jessheim.

- Bedet i Kløfta-parken har vi plassert slik at det skal synes godt for dem som beveger seg i Trondheimsvegen, forteller Tone Stengelsrud, driftsleder for park og idrett i Ullensaker kommune.

Margeritter, dahlia, kantlobelia og andre sommerblomster har nå funnet seg til rette i det helt nye, 10 meter brede bedet på Kløfta.

- Vi har plassert mørke planter i egne felt mellom blomstene i ulike farger. Kontrasten gjør at bedet synes bedre og gjør mer ut av seg, forteller Stengelsrud.

Også ved Ullensaker rådhus har det kommet på plass et 30 meter bredt bed som går langs ytterveggen til biblioteket. Begge de nye bedene har fått undervanning som gjør at plantene holder seg bedre og vanning kan skje sjeldnere.

Blomsterbed ved Ullensaker rådhus_Foto_Helle Mjøs_Ullensaker kommune

Publisert: 17.06.2020 14:38