Program

slottDet sies at hvis man skraper litt på overflaten til en brite, vil du finne en gartner. Sør-England er et skattehus med halmtak, vakre hager, mange slott og storslåtte katedraler. Her står kulturskattene i utgangspunktet side om side. I turen vår mangler vi ikke noe av dette, vi besøker og fornemmer romertiden frem til dagens populære TV serie!

1. dag

Avreise fra Gardermoen, (flytider ikke fastsatt enda, men satser på tidlig på morgenen), ankommer Heathtrow og vår buss venter på oss for å ta oss med til Swindon og vårt hyggelige Hotell Best Western Blunsdon House, der vi skal bo i 3 netter.

Underveis til Swindon stopper vi i pittoreske Windsor. Her får vi tid på egenhånd og runder av besøket med en ekte engelsk tradisjons, nemlig Afternoon Tea som også blir vår lunsj denne dagen. Videre til hotellet for innsjekking. Hotellet har fantastisk stor have, med utsikt over Vale of Cricklade og over Costwolds, Et ideelt sted å bo i Swindon, omgitt av postkortlandsbyer og gamle landemerker. Det er utmerkede shoppingmuligheter i selve byen. Vi sjekker inn og gjør oss kjent med hotellet før middag om kvelden.

2. dag

Frokost på hotellet, vi møter vår kunnskapsrike lokalguide og får oppleve Costwolds-området som også kalles «Heart of England» og er offisielt referert til som et «område med ekstraordinær naturlig skjønnhet». Her finner man mye av det klassiske landskapet med pittoreske små landsbyer, herskapshus, sjarmerende kirker, steinhager og landlige puber. Vi besøker blant annet landsbyen Bourton-on-the-Water, som regnes som en av de vakreste landsbyene i området, og den sjarmerende byen Stow-on-the-wold som er den høyeste landsbyen. Vi fortsetter til det velkjente Blenheim-palace.

Godset ble bygge på begynnelsen av 1700-tallet, for å hedre hertugen av Marlsborough. Bygningen er veldig idyllisk og har et vakkert interiør av grønne, velholdte hager. Sir Winston Churchill ble født her i 1874. Blenheim Palace er et av Englands mest berømte eiendommer med en fantastisk samling av portrett, møbler og skulpturer. I kveld spiser vi middag på en koselig pub og koser oss i ekte engelsk pub kultur.

3. dag

Frokost. Vi starter dagen med et besøk og ginsmaking på Bombay Sapphire Distillery. Lunsj ordner en selv. Om ettermiddagen er det et virkelig høydepunkt i programmet Highclere Castle. Slottet som gir et dramatisk førsteinntrykk, og som er hele Grantham-familiens midtpunkt i TV-serien Downton Abbey, er åpent for oss. Vi kommer helt til de originale rommene der mange av seriens scener er spilt inn. Hver dag bor grevinnen og grevinnen av Carnarvon her, når slottet ikke er åpent for filminnspillinger og turister.

På slottet kan vi vandre rundt på egen hånd og i mange rom og rom er det guider tilgjengelig for å svare på spørsmål og fortelle kuriositeter (turguiden oversetter). I stallen bak slottet er det også en kafé og en butikk, som du er velkommen til å besøke. Vi spiser middag på hotellet.

4. dag

Etter frokost sjekker vi ut, tar farvel og fortsetter til Bath. Et besøk i den berømte Highgrove Gardens er på dagsordenen i dag. Highgrove Gardens er prins Charles og hertuginne Camillas private bolig i de sørlige Cotswolds. Prins Charles har i stor grad utviklet hagen selv, og den har et rikt utvalg av organiske avlinger. Vi møter en lokal guide som vil vise oss rundt vakre Bath, en by der romerne bygde et badehus rundt byens naturlige varme kilder og hvor den georgiske adelen bygde grasiøse gater på 1700-tallet. Selv i dag gir Baths gater et sofistikert preg.

Oppdag også Royal Crescent, en serie bygninger som regnes som et av Storbritannias fineste eksempler på georgisk arkitektur, og Baths spektakulære kloster. Forfatter Jane Austen bodde i mange år i Bath og fant mye av inspirasjonen til sine arbeider her. Siste natten bor vi på Lansdown Grove Hotel i denne unike byen. Middag på hotellet

5 dag

Frokost på hotellet, i dag er det hjemreise, turen går til Heathrow for flyavgang. (tider ikke fastsatt enda)

Pris pr. person ca kr. 10.425 (priser på fly ikke helt 100% klart enda)
Tillegg enerom Kr. 470,- pr. døgn.

NB! Endelig pris er ikke fastsatt, det vil avhenge av bl.a. prisen på flybilletter.

Teknisk arrangør: Buss og Reiseservice A/S

Bindene påmelding innen 1. mai 2022

Frivilligsentralen v/ Rita Fjeld Hovden tlf. 66108438 / frivilligsentralen@ullensaker.kommune.no

Publisert: 14.02.2020 07:31:37