Hva betyr vanningsforbud?

Det er totalforbud mot bruk av slange, spreder og høytrykksspyler. Det er ikke lov å bruke slangen til å vanne hekken eller gresset, og heller ikke til å fylle basseng, vaske bil, vaske hus eller vanne blomster. Slangen skal være frakoblet vannuttaket og sammenrullet!

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Det ER kun lov til å bruke kanne eller bøtte mellom kl.18.00 og 22.00.

- Dette betyr i praksis at dersom du vil gå frem og tilbake med bøtte for å fylle bassenget, så kan du det. Du kan også vanne blomstene dine med bruk av vannkanne, sier Per Even Johansen, enhetsleder i Ullensaker kommune.

Konsekvenser ved brudd på forbudet

Dersom du ikke overholder vanningsforbudet kan kommunen plombere kranen din. Du må selv ta kostnaden for fjerning av plombering.

Dispensasjon

Det blir ikke gitt nye dispensasjoner nå.

Næringsvirksomhet

Kommunene pålegger ikke vaskehaller å stenge bilvask. Men vi oppfordrer innbyggere til å ikke vaske bilen nå.

Vi oppfordrer alle til å redusere vannforbruket og ta vare på det vannet vi har.

Publisert: 12.07.2018 15:15:08
Sist endret: 12.07.2018 15:15