I høst- og vintersesongen vil mange av oss vil bli forkjølet, en del av oss vil få influensa og dessverre vil også noen av oss også bli koronasmittet. Mange av symptomene på forkjølelse og korona er like. Når vi blir syke eller får luftveissymptomer skal vi derfor holde oss hjemme og helst ta en koronatest. Men hva gjør vi når vi har testsvaret? Dette og andre spørsmål om hva vi skal gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer har Folkehelseinstituttet satt opp en oversikt over, som du ser på bildet nederst på siden og dessuten her på FHIs nettside.

Ikke møt opp på legekontoret eller legevakten med luftveissymptomer

Hvis du har luftveissymptomer og er så dårlig at du vil snakke med en lege, skal du ikke møte opp på legekontoret eller legevakten uten å ha avtale om dette. Ring til fastlegen din, eller legevakten hvis det er utenom fastlegens åpningstider, og så vil legen vurdere om du skal få time på pandemiklinikken som vi har her i Ullensaker.

Pandemiklinikken ligger i Rådhusvegen 4 på Jessheim og er åpen mandag til fredag kl.10.00 – 17.00. Den skal altså kun besøkes av dem som har time og har fått beskjed om å møte opp der. Du som har time, skal bruke en egen inngang som vender ut mot Rådhusvegen. Du skal bruke munnbind hele tiden og holde god avstand til andre i venteområdet.

 


Publisert: 08.10.2021 14:37
Sist endret: 08.10.2021 14:44