Ett av ti barn sier de skulle ønske foreldrene drakk mindre i ferien. 7 prosent sier de syntes det ble «ekkelt» fordi de voksne drakk. Det viser en undersøkelse gjort av IPSOS for alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL.

- På ferie er barna gjerne i nye og ukjente omgivelser, og de blir mer avhengige av foreldrene sine. Da er det ekstra viktig at du tenker over hvordan ditt alkoholforbruk påvirker de rundt deg, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i AV-OG-TIL.

Sammen for barna

Ullensaker kommune er en AV-OG-TIL-kommune, og samarbeider tett med alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL om alkoholforebygging lokalt. Vi er opptatt av at alle barna i kommunen vår skal få en god og trygg sommerferie. Derfor støtter vi AV-OG-TILs sommerkampanje «Hvor mange glass tåler barnet ditt?»

- Også i vår kommune vil det være barn som gruer seg til ferien, fordi de er redde for at mamma eller pappa skal drikke for mye. Derfor er det viktig for oss å gjøre det vi kan for at både barn og voksne skal få en trygg og fin ferie, sier Lieneke de Laat, SLT-koordinator i Ullensaker kommune.

Kampanjen «Hvor mange glass tåler barnet ditt?» oppfordrer voksne til å tenke gjennom sitt alkoholbruk rundt barn og unge. Barn trives best med voksne som oppfører seg som de pleier, og som voksen kan det være vanskelig å oppdage når det går fra trivelig til ubehagelig for barna.

Vil du lese mer?

Les mer på AV-OG-TIL sine nettsider

Publisert: 26.06.2018 12:22:54
Sist endret: 26.06.2018 12:22