Formannskapet i Ullensaker har i dag behandlet de lokale smittevernreglene som gjelder for kommunen vår. Smittetrykket er fortsatt høyt i Ullensaker, og flertallet i formannskapet mener derfor det er riktig å holde de på fleste reglene vi har hatt de siste ukene. På to punkter ble det vedtatt endringer som letter på situasjonen for barn og unge, og som gjør at Ullensakers regler er i tråd med de nasjonale anbefalingene. Endringene gjelder fra og med torsdag 18. februar til og med 3. mars.

Etter at breddeidretten for barn og unge åpnet igjen for to uker siden, har de frem til nå måttet holde 1 meters avstand. Det trenger de ikke lenger, og barne- og ungdomsidretten for dem under 20 år kan nå gå helt som normalt.

Avstandskravet for utendørs aktiviteter for voksne reduseres fra 2 til 1 meter. Dette gjelder fysisk aktivitet og kulturaktiviteter, og er i tråd med de nasjonale anbefalingene. Organisert aktivitet for voksne innendørs er fortsatt ikke lov, og på treningssentre må voksne fortsatt holde 2 meter avstand til hverandre.

Se fullstendig oversikt over de lokale smittevernreglene i Ullensaker her.  (nettsiden er ikke lengre aktiv). Forskriften legges ut her så snart den er klar. 


Publisert: 17.02.2021 18:16
Sist endret: 24.02.2022 07:53