Program - Gardermoregionen

logo kulturnattMye spennende som skjer både her i Ullensaker og de andre kommunen i Gardermoregionen. 

Se nedenfor for program for Ullensaker. Sjekk også ut programmet i NesEidsvoll, Gjerdrum, Hurdal og NannestadDet lenkes fortløpende opp til de andre kommunene så snart programmet her er klart.

Program - Ullensaker

12.00-14.00: Romeriksutstillingen 2022

  • Galleri Jessheim

Romerikesutstillingen 2022Romeriksutstillingen 2022 er den 49. i rekken siden oppstarten i Lørenskog i 1973. Siden den gang har utstillingen vokst til å bli en stor, regional kunstmønstring der etablerte kunstnere og amatører konkurrerer på like fot om å passere juryens nåløye. Utstillingen viser arbeid i ulike kunstuttrykk som maleri, grafikk, foto, tegning, skulptur, tekstil, m.fl. Les mer.

Utstillingen står i perioden 1. - 16. oktober. Fri entré.

Arr: Ullensaker kunstforening

12.00 & 1400: Karius og Baktus

  • Kong Rakne, Ullensaker kulturhus

karius og baktusHistorien om Karius og Baktus har beholdt sin popularitet i mer enn 60 år, og handler om de to tanntrollene Karius og Baktus som lever glade dager i tennene til gutten Jens.

Når ASK SceneKunst setter opp Karius & Baktus er det med masse tull, tøys, latter og moro. Vi får møte de to trollene med ablegøyer, dans, sang og morsomme kostymer. Med Thorbjørn Egners velkjente fortelling, og med originalmusikk av Christian Hartmann, får både barn og voksne stemme i, og synge med til de kjente og kjære melodiene. Kjøp billett/ les mer.

Arr: Ullensaker kulturhus

15.00 Utstilling "Dogmedag" med Øyvind Mo Larsen

  • Kulturbanken Kreti & Pleti

utstilling Øyvind Mo LarsenEn ny serie håndlagde trykk er i ferd med å krabbe seg ut fra Øyvind Mo Larsens hode, ned på skjæreplater av linoleum som ferdig resultat på papir. Det er fortsatt «old school» og manuell teknikk som gjelder, og det er fortsatt farger og energi som er signaturen i trykkene.

Mo Larsen har jobbet med motiver og trykkeprosess som en form for mental yoga og meditasjon de siste årene. Utstillingen «Dogmedag» består av drøyt 20 nye motiver og noen «Best of» fra tidligere utstillinger. Les mer.

Arr: Kulturbanken Kreti & Pleti

19.00-21.00: Lysvandring rundt Nordbytjernet

lysvandring NordbytjernetOpplev kulturelle innslag på din vandring rundt tjernet; dans, sang, musikk m.m. Romerike folkehøgskole v/musikkelever, Ullensaker kulturskole m/ break, sirkus og danseelver, Ullensaker turlag, Jessheim videregående skole v/danselinja, Jonina Ara, Voce - Hovin menighet sitt kirkekor, Ullensaker spelemannslag, Leikarringen Rakne, Ullensaker show choir, Viken Voices og Jessheim danseskole gir oss en smakebit av Ullensakers kulturliv.  

I tillegg blir det flammeshow med bl.a. Andres Bjerve fra Norske talenter.

Det blir servering av grillpølser, kaker, saft og kaffe v/ Frivilligsentralen i Ullensaker.
Gratis deltakelse.

Vi tenner fakler, men ta gjerne med egen lommelykt, lyslenke e.l. Vi oppfordrer publikum til å unngå bruk av hodelykter der det er underholdning. Hvis hunden må være med bør den ha et lysende halsbånd. Flere steder langs Nordbytjernet er det trangt, så sykler og barnevogner bør unngås. 

Velkommen til en kulturell og stemningsfull kveld!

Arr: Ullensaker kommune v/ Kultur

Foto: Hanne Terese Støverud

21.00 Lo-Fi Voodoo - Plateslipp

  • Kulturbanken Kreti & Pleti 

lo-fi voodooLo-Fi Voodoo slår forhåpentlig ut i full blomst når det inviteres til slippkonsert for å markere at albumet «Veiberg kafé» ser dagens lys.

Sammen med svirebror Tom Stalsberg har bandet lusket fram en hyllest til alle verdens stamsteder. Selv tar de utgangspunkt i den legendariske kafeen som en gang lå i hjertet av Storgata i lille Jessheim by. Men dette dreier seg mer om Jessheim historie enn om nostalgi.
Det er stamsteder som Veiberg du søker deg til i et forsøk på å koble deg på et steds vesle hjerte, angst, latter og gråt.

Alle tenkende og rare mennesker har et favorittsted der det er plass ved hjørnebordet.
Ta steget inn på Veiberg, stedet der alle er litt ute. Konsertstart 21.00. Billettpris: 200. Kjøp billett.

Arr: Kulturbanken Kreti & Pleti

 

 


Publisert: 21.09.2022 10:52
Sist endret: 27.09.2022 12:34