Djembe/ afrikanske trommer med Sidiki Camara

Sidiki CamaraLær å spille Djembe med Sidiki Camara. I år som i fjor får du muligheten til å delta på trommeworkshop med Sidiki Camara. På workshopen har vi fokus på musikkglede, gode rytmer og fellesskap! Sidiki lærer deg de grunnleggende teknikkene for å spille på afrikansk djembe før vi kaster oss ut i samspill.

Workshopen passer for voksne og ungdommer fra videregående skole og oppover. Workshopen går over 3 onsdagskvelder; 19. august, 26. august og 2. september kl. 18-21 i Ullensaker kulturskole. Gratis deltakelse.

Påmeldingsfrist 15. august. Begrenset antall plasser.

Samisk musikk og joik med Georg Buljo

Georg BuljoWorkshopen vil ta for seg hva samisk joik og musikktradisjon er og hvordan moderne joik i dag brukes på mange forskjellige måter innen en rekke ulike genre. Deltagerne får prøve seg på joik og hvordan man kan spille joikemelodier på instrument eller bruke joiken på nyskapende måter. I løpet av workshopen vil man få innblikk i den samiske musikkulturen gjennom arbeid med utgangspunkt i noen enkle, tradisjonelle joikemelodier.

Workshopen passer for voksne og ungdommer fra videregående skole og oppover. Den går over 3 onsdagskvelder; 19. august, 26. august og 2. september kl. 18-21 i Ullensaker kulturhus. Gratis deltakelse.

Påmeldingsfrist 15. august. Begrenset antall plasser.

Gumboot / Sør-Afrikansk støveldans med Thulani Maluleka

Thulani MalulekaGumboot er en dans som stammer fra arbeidere i gruvene i Sør-Afrika og danses tradisjonelt med gummistøvler. På tidlig 70-tallet, da folk jobbet i gruven for å grave etter gull, brukte man støvler som beskyttelse under jorden. Arbeidsforholdene var dårlige og de fikk ikke lov til å snakke når de jobber. De bestemte seg for å skape en måte å kommunisere på ved å bruke verneskoene og kalte den Gumboot-dans. De slår på støvlene for å lage forskjellige rytmer og gjøre det morsomt.

Workshopen varer i 45 minutter og deretter blir det en uformell deling av det man har lært på Rådhusplassen. Egner seg for voksne i alle aldre og barn fra 8 år og oppover. Ta med gummistøvler og bli med på drop-in workshop i Sør-Afrikansk støveldans og trommer på selve festivaldagen for Global gathering lørdag 5. september kl. 10.30, 12.00 og 14.00. Gratis deltakelse.

Fortløpende påmelding. Ved ledige plasser kan du melde deg på samme dag på Rådhusplassen. Begrenset antall plasser.

Festivalprogram - Global gathering

logo global gatheringKultur og tradisjoner i en festival på Jessheim. Sjekk ut festivalprogrammet på www.globalgathering.no

.

Publisert: 06.07.2020 13:45:42