Ordfører for en dag!

I dag har jeg hatt en jobb ingen andre elever i Ullensaker har.

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

I dag har jeg hatt en jobb ingen andre elever i Ullensaker har. I dag har jeg vært ordfører og fått i oppgave å finne ut av hva en ordfører er, hva en ordfører gjør, hvordan hverdagen til en ordfører kan se ut, beskrive et typisk ”ordfører-oppdrag” og helt til slutt si noe om hvilke tre tiltak jeg ville gjort om jeg ble ordfører.

Hva er en ordfører?

En ordfører er kommunens øverste politiske leder, og kommunens ansikt utad. Ordføreren leder møtene i kommunestyret og formannskapet.

Hva gjør en ordfører?

Ordføreren gjør litt av hvert, som å leder møter, dra på ulike oppdrag, dra på møter, intervjues og lese ulike tilsendte dokumenter.

Hvordan ser en ordførers dag ut?

En ordførers dag varierer veldig og er sjeldent lik flere dager. Gjennom en dag kan ordføreren gjøre alt fra å lede møter til å ha gleden av å åpne nye Jessheim Storsenter. Ingen dager er like.

Beskriv et ordførereoppdrag

I dag har jeg vært så heldig å få være med varaordfører Willy Kvilten på et oppdrag på Nordkisa. Grunnen til at vi dro dit er fordi kommunen kanskje skal rive den gamle skolen for å bygge leiligheter og boliger som skal tilrettelegges eldre. Den skal inneholde minimum 20 omsorgsboliger, med noe mindre næringsetablering i området som kan være en pub, cafe, klubbhus eller annen servering.

Hvis du skulle blitt ordfører i Ullensaker, hvilke 3 tiltak ville du gjennomført?

Først og fremst så er det ekstremt mye bra i Ullensaker kommune, men det er også mye som kan bli enda bedre. Hvis jeg skulle blitt ordfører i Ullensaker hadde jeg lagt til egne skoletimer om psykisk helse. Grunnen til dette er fordi mange unge og eldre sliter med psykisk helse og dette ønsker jeg flere skal begynne å tenke på og at vi som kommune burde sette et lys på. Psykisk helse er veldig seriøst og et viktig tema, Det er trist å tenke på at det er folk i vår kommune som sliter med dette.

Det andre tiltaket jeg ville ha gjort, hadde vært å ”oppgradere” gamle- og sjukehjem sånn at eldre og syke skal få det bedre. Jeg mener at alle fortjener minst 1-2 vasker i uka, god og sunn mat som er bra for kroppen og generell god behandling og oppfølging.

Det siste tiltaket jeg ville tatt som ordfører er å få inn en mer praktisk undervisning på skolen. Det er ikke lett å ha samme type undervisning hver eneste dag og man mister lettere konsentrasjonen og lærer mindre. Jeg mener derfor at mer variasjon i undervisningen er et godt tiltak.

Oppsummering

Som allerede nevnt har jeg, Mathea Haguen, i dag vært ordfører for Ullensaker og fått et nytt syn på dette yrket. Det er sikkert mange som tror dette er et lett yrke, men som jeg har opplevd det, er det ganske krevende. Man har fulle dager hver dag, mange møter, intervjuer, og oppdrag man må på. Jeg er veldig glad for at jeg fikk være med på dette. Tusen takk for at jeg fikk være hos dere i dag

Mathea – deres nye ordfører (for i dag)

Publisert: 01.11.2018 15:35:30