Råd for Halloween-markering

Folkehelseinstituttet har utarbeidet noen råd for gjennomføring av Halloween-feiring på en måte som ivaretar smittevernet. Kommuneoverlegen i Ullensaker anbefaler kommunens innbyggere å følge disse rådene.

Husk smittevernrådene

Ved alle arrangementer og sosiale sammenkomster for tiden er det særlig viktig at ingen syke deltar, og at alle husker på god hånd- og hostehygiene underveis. Det skal ikke være flere enn 20 personer samlet på private sammenkomster. Man bør holde seg til ferdiginnpakket godteri og ikke dele halloween-sminke med andre enn dem man bor sammen med.

Tenk alternativer og reduser antall kontakter

Det anbefales å finne andre måter å feire Halloween på enn tradisjonell knask eller knep-runde ute i nabolaget. Skattejakt, rebusløp og liknende med de samme faste gruppene man vanligvis er en del av, er gode alternativer. Hensikten er å redusere antall kontakter slik at man reduserer sjansen for smittespredning og bidrar til en enklere smittesporingsjobb for kommunen dersom det blir nødvendig.

Knask eller knep-råd

Hvis du skal gå knask eller knep-runde hvor du ringer på dører, bør du følge disse rådene som Folkehelseinstituttet har gitt. De kan redusere smitterisiko.

• Både de som ringer på og de som åpner døren må være friske.
  • Gå i små grupper og med dem du er sammen med til vanlig.
  • Hold avstand til andre grupper hvis det oppstår kø utenfor enkelte hus.
  • Den som åpner døren, er den som deler ut godteri. Husk rene hender, eller bruk skje/pølseklype.
  • Vent med å spise godteriet til runden er ferdig og du har fått vasket/spritet hendene.
  • Ikke del godteri.
  • Ha gjerne en voksen med på runden: de kan sikre både smittevern og trafikksikkerhet i mørket.

Publisert: 15.10.2020 12:56
Sist endret: 15.10.2020 13:03