Innhold

Kulturpris 2023

KulturprisUllensaker kommunes Kulturpris 2023 tildeles Egil Nyhus som gjennom treffsikre og humoristiske karikaturtegninger har satt Jessheim by og Ullensaker på kartet. Egils strek bidrar til refleksjon, selvinnsikt og stolthet for stedet vårt. Egil har gjort seg bemerket lokalt, men også nasjonalt og internasjonalt.

Kulturprisen består av en gravert plakett.

Les mer om Kulturpris

Kulturvernpris 2023

KulturvernprisUllensaker kommunes Kulturvernpris 2022 tildeles InnomHaug for å være et godt eksempel på verdiskaping gjennom alternativ bruk av eldre bygninger, og fordi herberget er et etterlengtet tilskudd til pilegrimsleden.

Ved å bevare og åpne tunet for pilegrimer og andre, bidrar Trond Seming Haug og Solveig Hansen både til å ivareta og vise frem områdets historie, og til positiv omdømmebygging av kommunen.

Kulturvernprisen består av gravert plakett.

Les mer Kulturvernpris

 

Stipend til unge lovende utøvere 2023

Ullensaker kommunes Stipend til unge lovende utøvere 2022 tildeles:

Stipend til unge lovende utøvere

Håkon Bjerke, 25 år fra Jessheim for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsning på musikkteater, og for svært gode bidrag til lokalt musikk- og kulturliv gjennom mange år.

Silje Vereide, 23 år fra Jessheim for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsning på dans, både innenlands og utenlands.

Didrik Heggelund Danielsen, 15 år fra Jessheim for svært gode resultater og særdeles bevisst og seriøs satsning på alpint, samt for å være en flott representant og forbilde for andre utøvere i klubben.

William Sønsteng, 15 år fra Jessheim for svært gode resultater og særdeles bevisst og seriøs satsning på turn.

Hvert stipend består av 15.000 kr, samt et diplom. 

Les mer om Stipend til unge lovende utøvere

Overrekkes under Lokal Kulturuke 2023

Kulturpris, Kulturvernpris og Stipend til unge lovende utøvere overrekkes under offisiell åpning av Lokal Kulturuke lørdag 11. mars på åpning av Ullensaker kunstforeningens jubileumsutstilling kl. 1400 i Galleri Jessheim.  Les mer om utstillingen her.


Publisert: 26.01.2023 07:00:00
Sist endret: 26.01.2023 08:01