There is a license error on this site:
License has expired
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Smitte ved Gystadmyr bo- og aktivitetssenter

Det er nå påvist koronainfeksjon hos 8 beboere, 10 ansatte og 6 definerte nærkontakter, altså 24 personer totalt. Det er ikke meldt flere tilfeller av smitte i forbindelse med utbruddet siden 12. april.

Kommunen oppdaget den 3. april koronasmitte på Gystadmyr bo- og aktivitetssenter. Smitteveien er identifisert, av personvernhensyn får vi ikke ut med detaljer. Det er påvist sørafrikansk virusvariant ved utbruddet. Alle beboere og ansatte ved Gystadmyr fikk tilbud om testing. Alle testsvarene er nå kommet tilbake og det er altså ikke meldt om positive prøver siden 12. april. Utbruddet er under kontroll.

De smittede beboerne er fullvaksinerte med Pfizer-vaksinen. Alle er blitt smittet 2 måneder etter at de fikk andre og siste dose.

FHI bistår kommunen med undersøkelser rundt utbruddet på sykehjemmet. Til Romerikes Blad uttalte Folkehelseinstituttet 6. april dette om smitte hos vaksinerte personer:

- Dessverre er det ingen vaksinasjon som beskytter 100 %. Også vaksinerte kan en sjelden gang bli smittet og utvikle sykdom. Hos sykehjemsbeboere skal det ikke så mye til før sykdommen blir så alvorlig at man må på sykehus, skrev overlege Preben Aavitsland hos Folkehelseinstituttet (FHI) til Romerikes blad.

Gystadmyr bo- og aktivitetssenter er inntil videre stengt for besøk og nye innleggelser. På bakgrunn av dette utbruddet og basert på høyt smittetrykk i kommunen er det dessuten innført besøksforbud ved alle sykehjem i kommunen til og med 22. april.

Lenke til artikkel i Romerikes Blad

Publisert: 15.04.2021 10:03