I Ullensaker, som i mange andre kommuner, ser vi nå en kraftig smitteøkning. Det er forventet at antallet smittede vil øke enda mer i ukene som kommer. Fordi det nå blir så mange koronasmittede at norske kommuner ikke har mulighet til å ringe alle, har Regjeringen lagt opp til at innbyggere selv må ta et større ansvar: Den smittede må selv varsle sine nærkontakter, og smittede og nærkontakter må finne informasjon på helsenorge.no om hvordan de skal forholde seg.

I Ullensaker sender kommunen SMS til alle som er registrert smittet, der vi gir informasjon og lenker til mer informasjon på helsenorge.no. SMSen sendes til alle som er registrert med positiv PCR-test og alle som selv melder inn digitalt at de har positiv selvtest (dette gjør du her).

Det er bare de som er over 65 og har positiv PCR-test som vil bli oppringt av kommunens smittesporingsteam. Dette er fordi disse kan være mer sårbare og mindre digitale enn andre.

I SMSen vi sender ut til smittede, ligger også lenke til en chat der de som har spørsmål de ikke finner svar på på helsenorge.no, kan sende spørsmål til kommunens smittesporingsteam. Spørsmål vil bli besvart så snart som mulig, men det vil kunne være noe ventetid.

Det er viktig å huske at alle som har positiv selvtest, må gå i isolasjon med en gang, varsle sine nærkontakter og dessuten bestille en PCR-test ved kommunens teststasjon

De som er så dårlige at de har behov for å snakke med lege, kan kontakte sin fastlege eller legevakten hvis fastlegekontoret er stengt. Er det fare for liv og helse, ring 113.

Husk at de viktige smittevernrådene fortsatt gjelder:

  • Hold deg hjemme når du er syk
  • Test deg ved nyoppståtte symptomer
  • Hold avstand til andre
  • Ha god hånd- og hostehygiene
  • Begrens antall nærkontakter og sosiale sammenkomster

Publisert: 19.01.2022 13:47
Sist endret: 19.01.2022 14:08