Smittevernberedskap i Ullensaker

Det er for tiden mye informasjon i ulike media om coronavirus.

Hva gjør vi i Ullensaker kommune?

Det er Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet som har ansvaret for de nasjonale tiltakene i tilknytning til det nye coronaviruset.

Kommuneoverlegen har smittevernansvaret i vår kommune, og følger fortløpende med på ny informasjon som kommer fra sentrale myndigheter. Det blir gitt nødvendig informasjon til fastleger, legevakt og andre som trenger det.

All tilgjengelig informasjon om Corona-viruset finnes på folkehelseinstituttet sin nettside

Ved mistanke om smitte

Dersom du mistenker at du er smittet av coronavirus, skal du ringe ditt fastlegekontor eller din legevakt for å få råd om dette.

Du skal ikke oppsøke skranke eller venterom i legekontoret eller legevakt.

Begrunnet mistanke om coronasmitte foreligger hvis du har luftveissymptomer og i tillegg har

• hatt nærkontakt med kjent coronasmittet person
  • har arbeidet med coronasyke
  • innen de siste 14 dager har ankommet fra område med vedvarende smitte.

Vi minner om generelle hygieneregler, som forebygger luftveisinfeksjoner, influensasykdom og mageinfeksjoner på en god måte.

Publisert: 26.02.2020 14:46
Sist endret: 26.02.2020 14:55