For kreftrammede, enten de har levd med sykdommen en stund, eller nylig fått den tunge beskjeden om at de er syke, kan korona-krisen oppleves som ekstra tøff. En ting er frykten for å bli smittet. Like ille kan ensomheten en hverdag i isolasjon fører med seg være. Kreftsyke og andre i sårbare grupper oppfordres til å holde seg hjemme og ha lite kontakt med andre for å ikke bli smittet. Kreftforeningen vil at ingen i Norge skal møte kreft alene. 

Derfor jobber vi med å opprette digitale møteplasser, hvor kreftrammede og pårørende kan møtes for en prat og få svar på det de lurer på. De frivillige i Kreftforeningen som drifter den lokale Temakaféen for Øvre Romerike, har som følge av korona måttet stenge den fysiske temakafeen. Temakaféen på Jessheim har vært en møteplass for folk fra Eidsvoll, Nes, Ullensaker, Hurdal, Gjerdrum, Aurskog-Høland og Nannestad siden 2015. I en tid med mye ensomhet og sosial distansering er det enda viktigere med alternative møteplasser. Derfor kom de frivillige på ideen om å lage en digital møteplass for alle kreftrammede og pårørende i Øver Romerike. Den første digitale temakaféen blir avholdt allerede onsdag 29. april klokken 1800 på Facebooksiden deres.

Viktig å nå ut til kreftrammede

- Mange kreftrammede opplever koronatiden som ekstra belastende, fordi de er redde for å gå ut og for å få besøk, sier Christine Lager Nesje, Distriktssjef i Kreftforeningen, Distriktskontor Oslo. Derfor opplever også enkelte en større grad av ensomhet og isolasjon.
– Gjennom den digitale temakafeen onsdag 29. april ønsker vi å spre informasjon til de som sitter hjemme og er engstelige. Derfor stiller Nesje opp til dialog sammen med Linda Skartlien, kreftkoordinator i Ullensaker på den digitale møteplassen på Facebook. Her vil de snakke om hva Kreftforeningen og kreftkoordinatorene gjør for kreftrammede på Øvre Romerike i denne vanskelige tiden. Vi håper dette kan bidra til at folk føler seg litt tryggere, fortsetter Nesje.


Ikke vanskelig å delta

Kreftforeningen har forståelse for at det at et møte digitalt kan være en barriere for noen, men forsikrer om at løsningen er enkel å bruke. – Vi legger ut lenke til arrangementet på Facebooksiden Temakafe Øvre Romerike, eller man kan ta kontakt på e-post til Postleser.Oslo@kreftforeningen.no for å få invitasjonen tilsendt. Alt man trenger å gjøre er å trykke på lenken man da får tilsendt, så er man med. Det vil også være mulighet til å stille spørsmål. Får man problemer, er det bare å ta kontakt. Vær ute i god tid, så rekker vi å løse eventuelle problemer, oppfordrer også Nesje og ønsker alle hjertelig velkommen.

Følg også kreftkoordinatoren i Ullensaker på facebook


Publisert: 28.04.2020 13:43
Sist endret: 28.04.2020 13:43