Ullensaker kommune satser på ungdommen

48 ungdommer har fått sommerjobb i Ullensaker kommune.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


- Vi er veldig stolte over å kunne tilby sommerjobb til så mange flotte ungdommer nå i sommer. Det er viktig å få ungdommen ut i jobb og skape gode arbeidsvaner tidlig, sier ordfører Tom Staahle.

Mange fagområder er representert

De 48 ungdommene har fått jobb som «sommerassistenter» på ulike fagområder. Oppgavene er varierte. Noen skal jobbe med vedlikehold på kommunale områder, noen skal skape trivsel for beboere på våre bo og aktivitetssentre. Og noen av ungdommene har fått kontoroppgaver på rådhuset. 

- Det har vært viktig å kunne bidra til at ungdommene i kommunen får seg jobb. Ungdommene gjør en kjempejobb og gir en stor verdi, både for oss, våre beboere og brukere. Hos oss blir de «trivselsassistenter» for eksempel i barnehager og eldresentre. Både barn og eldre blir glade av at ungdommene kommer, sier Anne-Berit Andersen, personalsjef i Ullensaker kommune.

Foto: Kristian Westgård. Dora Elisabett Kristiansen på Gjestad bo- og aktivitetssenter blir servert kaffe av Trivselsassistenene Susann Hansen Derås og Egir Eidheim. 

Relevant arbeidserfaring

Vi har særlig hatt ungdom som går eller skal begynne på yrkesfag i tankene. Jobbene gir ungdommene mulighet til å prøve seg i relevant arbeid for å se om dette er noe de trives med. Stilling som sommerassistent kan gi grunnlag for senere lærekontrakt i Ullensaker kommune.

Tilbudet ble utlyst i vår og gikk til alle ungdommer mellom 15 – 18 år bosatt i Ullensaker kommune. Alle ungdommene har vært på intervju, de har fått arbeidskontrakt for signering og levert taushetserklæring.  Ungdommene er delt i to grupper med 3 ukers arbeid i hver periode. Første gruppe startet mandag 26. juni og de resterende ungdommene starter arbeidet 17. juli. Vi ønsker dem velkommen og lykke til med det meningsfylte arbeidet. 


Publisert: 05.07.2017 15:07:01
Sist endret: 05.07.2017 15:07