I en rekke norske kommuner har det de siste ukene blitt konstatert utbrudd av muterte virusvarianter. Det har det ikke i Ullensaker.

De siste ukene er det meldt i alt 8 tilfeller av britisk mutert virusvariant hos personer bosatt i Ullensaker. En av disse ble smittet i England, mens fem har blitt smittet i forbindelse med utbrudd på en arbeidsplass i Oslo. To er nærkontakter til smittede i et utbrudd i en annen kommune. Alle de smittede er satt i isolasjon, deres nærkontakter er satt i karantene, og det ser på det nåværende tidspunkt ikke ut til at noen av disse smittetilfellene har ført til videre smittespredning i kommunen.

Kommunen sendte inn flere av de positive prøvene tilknyttet de lokale smitteutbruddene ved Åreppen skole, Borgen FUS barnehage, Nordby ungdomsskole og Jessheim videregående til Folkehelseinstituttet, som har undersøkt 13 av prøvene for muterte virusvarianter. Ingen av disse undersøkte prøvene viste mutert virusvariant.

Publisert: 15.02.2021 10:50
Sist endret: 15.02.2021 10:50