Store snømengder blokkerer rømningsveier

Øvre Romerike brann og redning IKS er bekymret for store snømengder som kan blokkere rømningsveier.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Med de snømengdene vi har i regionen vår nå, er det ekstra viktig at bygnings eiere og virksomheter forstår viktigheten av at personer kan komme seg i sikkerhet, hvis en uønsket situasjon skulle oppstå. Med det tenker vi ikke bare på brann, men også andre uønskede hendelser. ØRB har fått tips fra publikum som er bekymret for at det er blokkerte rømningsveier, det er flere plasser der det er rømningsveier/dører som ikke kunne la seg åpne.

Vi har registrerte at store brannobjektene, sånn som skoler, store varehus, samfunnshus, treningshaller, helseinstitusjoner og hoteller osv. ikke har gode nok rutiner for fjerning av snømengder ved nødutganger. Dette er bygg med mange personer gjerne, og dermed er det ekstra viktig at eiere følger opp sine rutiner med å holde rømningsveiene frie i hele sin bredde, til enhver tid. Vi har også stoppet opp andre steder og på andre type bygg, for å informere og veilede om at det er viktig at rutiner på dette blir utarbeidet av eier og virksomhet. 

På privatboliger, eller hytter er det eier som selv har ansvaret med å holde snø borte fra dører og vinduer som kan brukes som nødutgang.

«Brann- og eksplosjonsloven sier at Eier av byggverk, område transportmiddel, produksjonsutstyr, annen innretning eller produkt plikter å sørge for nødvending sikringstiltak for å forebygge og begrense brann, eksplosjon eller annen ulykke.»
Eier av bygg har ansvaret for at rømningsveier/dører holdes frie. Samt sikre at istapper/takras ikke gjør skade på personer som befinner seg i nærheten

Eiere og virksomheter som vi tar kontakt med lytter stort sett på vår veiledning og informasjon, og forstår vårt budskap om viktigheten av dette.


Publisert: 13.03.2018 15:43:05
Sist endret: 13.03.2018 15:43