Takk for at dere respekterer vanningsforbudet

Hvis alle reduserer sitt vannforbruk vil vi sammen kunne unngå en uønsket situasjon.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Fortsatt vanningsforbud

Etter at vi og Nannestad kommune sendte ut sms og la ut informasjon om vanningsforbudet på hjemmesider og facebook ser vi at forbruket har gått ned noe. Men forbudet gjelder fortsatt. Situasjonen er slik at dersom alle bidrar med å redusere eget vannforbruk kan vi sammen unngå en uønsket situasjon for alle innbyggere i Nannestad og Ullensaker. 

Hvordan redusere vannforbruket?

Unngå utvendig husvak, bilvask, fylling av basseng og annet som bruker mye vann. 

- Vi oppfordrer alle innbyggere til å tenke selv, og til å bidra med det lille ekstra for å få ned vannforbruket. Tenk to ganger før du bestemmer deg for å vaske bilen, vaske huset eller fylle svømmebassenget – er dette nødvendig akkurat nå? Ta heller turen til de flotte badestedene i området for å kjøle dere ned i varmen, sier avdelingsleder Svein-Arne Kværner i Ullensaker kommune. 

Hvor lenge vil forbudet gjelde?

Forbudet opprettholdes intill det blir gitt informasjon om annet.  

- Så lenge vannforsyningen vår reduseres slik den gjør nå så må vi opprettholde vanningsforbudet. Den lange tørkeperioden vi er inni nå skaper noen utfordringer selv om det er godt med sommer og sol. Nå er det lov å ønske seg noen regnbyger, sier Kværner. 

Hva skjer med de som ikke respekterer forbudet? 

Det gjøres jevnlige kontroller både i Nannestad og Ullensaker. I Ullensaker gjøres det også kontroll av brannvesenet. Dersom det oppdages brudd på vanningsforbudet gis det en advarsel og dersom advarselen ikke overholdes plomberes utvendig kran. Brytes plombering blir det gitt bot.  

Les mer

Tirsdag 3 juli gikk Ullensaker og Nannestad ut med informasjon om at det er innføres vanningsforbud i kommunene. 

Får du ikke sms varsling av oss? Registrer ditt telefonnummer nå

Fortsatt totalforbud mot åpen ild


Publisert: 06.07.2018 09:58:02
Sist endret: 06.07.2018 09:58