- Byen vår og kommunen vår er i sterk vekst. Vi tror et Campus Jessheim midt i sentrum på rådhustomta vil være det beste alternativet for OsloMet, da vil studentene og ansatte ved Campuset komme til en by med mye aktivitet, sier ordfører Eyvind J. Schumacher. 

Konkurrerer med Lørenskog og Lillestrøm

De fire lokasjonene som fortsatt er med i kampen om et fullverdig Campus på Romerike er Jessheim sentrum, et i Lillestrøm og to alternativer ved A-hus i Lørenskog kommune. 

- Det er gode konkurrenter vi skal kjempe mot, men vi tror at Jessheim er det beste alternativet for OsloMet fordi de vil få en posisjon midt i sentrum av byen vår. Her vil det være nær tilgang til kulturtilbud, handel og uteliv, samt nærhet til togstasjonen og kollektivtilbud, sier ordfører Eyvind J. Schumacher

Et Campus på Jessheim vil føre til et yrende folkeliv i sentrum av Jessheim by. Det vil også bidra i Ullensaker kommunes ambisjoner om å utvikle nye typer arbeidsplasser. Ringvirkningene knyttet til bygging, etablering og drift av universitetet vil bidra til en positiv utvikling lokalt.

Fakta:

  • I mars 2020 ble det vedtatt av styret og rektor ved OsloMet at de skulle å se på et fullverdig campus på Romerike etter at avtalen på Kjeller går ut.
  • I juni 2021 ble Campus Jessheim valgt ut som et av fire alternativer for et fullverdig OsloMet- campus på Romerike.
  • Campus Jessheim har blitt presentert gjennom sosiale medier og brosjyrer og har flere ganger blitt omtalt i media.

Illustrasjonsbilder

Her er bilder av planene fra Mad arkitekter: 


Publisert: 23.09.2021 10:12
Sist endret: 13.06.2022 11:35