Klar oppfordring fra kommuneoverlegen i Ullensaker

- Det har vært en omfattende smittesporing som går på tvers av mange kommuner og vi oppfordrer nå vår russ og andre som har deltatt på russetreffet om å teste seg. Andre kommuner på Østlandet bør vurdere å gjøre det samme, sier kommuneoverlege Laurence Jary-Vattøy.

Test deg om du var på russetreff

Deltok du eller rullet du med russen på parkeringsplass ved McDonald's i Ullensaker natt til fredag 11. juni og/eller natt til søndag 13. juni? Da ber vi deg om å teste deg umiddelbart! Hold deg hjemme til testsvar foreligger. Test kan du avtale ved å gå inn på din kommunes hjemmeside og avtale tid. Dersom du vet om noen som var på russetreffet bør du oppfordre dem til å teste seg.

- Hendelser som denne viser hvor stor risikoen for smitte er ved slike treff. Vi ønsker at samlinger som dette unngås, selv om vi forstår ungdommens behov for å feire avslutningen på 13 års skolegang. Vi ber russen og alle innbyggere om å vise ansvar for å overholde smittevernet på en god måte, dette til det beste for oss alle, sier Ordfører Eyvind J. Schumacher.

Råd til russen

  • Har du symptomer på luftveisinfeksjon og forkjølelse og var på russetreffet? - Hold deg isolert og bestill test, familien din må i karantene.
  • Ingen skal møte på skolen med symptomer.
  • Ha færrest mulig nærkontakter i løpet av en uke for å redusere risiko for smittespredning:
    • Hold deg til den samme faste gruppen hele russetiden.
    • Unngå å ta med andre enn de som er i din gruppe, på buss eller bil.

 


Publisert: 17.06.2021 13:26
Sist endret: 17.06.2021 13:32