Ullensaker kommune inviterer til en minnemarkering i Jessheim kirke, tirsdag 31. august klokken 16.00. Markeringen er åpen for alle, enten du selv har mistet noen i overdose, kjenner noen som har det, eller for deg som ønsker å vise din støtte og omsorg.

Hvert år dør rundt 260 personer av overdose i Norge, det er et av verdens høyeste antall overdoser målt i forhold til innbyggertall.

«Overdoser er et alvorlig folkehelseproblem. Det er viktig å jobbe for å forebygge overdoser, og vi må også huske på de mange pårørende som står tilbake i sorg etter hvert enkelt overdosedødsfall», sier divisjonsdirektør i Helsedirektoratet Linda Granlund.

En av pådriverne for markeringen er Daniel Sewohl som jobber i kommunens ambulerende team i avdeling for rus og avhengighet. Han vil bruke dagen til å dele kunnskap om hvordan vi jobber for å forebygge overdosedødsfall i Ullensaker kommune:

«Overdoser er dessverre en del av vår virkelighet, også i Ullensaker kommune. Vi ønsker å bruke dagen til å gjøre våre medborgere oppmerksom på det, og fortelle om hva vi som kommune gjør for å forebygge. Vi ønsker å fortelle pårørende at de kan få vår hjelp og støtte.»


Publisert: 27.08.2021 12:32
Sist endret: 27.08.2021 12:32