Vil du bidra til Global Gathering?

Lørdag 14. september blir Jessheim torg arena for kultur, mat og musikk fra flere verdenshjørner. Kulturfestivalen Global Gathering har som mål å skape identitet, fellesfølelse og utveksling av kulturer.

Vil du eller din gruppe presentere din kultur gjennom mat, musikk, klær eller andre kulturuttrykk? Ta kontakt med Jon Henrik Solhei: jhs@ullensaker.kommune.no eller telefon 97657075.

Om arrangementet

‪Ullensaker kommune har gjennom mange år tatt imot innvandrere fra ulike deler av verden.

‪Disse bringer med seg mye spennende kultur som vi ullsokninger kanskje ikke får så mye kjennskap til - ikke minst innenfor musikk, sang, dans og mattradisjoner.

‪Kommunen ønsker derfor å skape et felles møtepunkt for utveksling av disse ulike kulturene, og som også kan skape identitet og fellesskapsfølelse blant innbyggerne i Ullensaker.

‪Nå i første omgang er det altså snakk om å arrangere en minifestival med konserter, sang, dans fra ulike verdensdeler.

‪Festivalen vil by på en kombinasjon av internasjonalt store artister sammen med lokale artister. En av dem er Sidiki Camara fra Mali, som reiser verden rundt og holder konserter og workshop med utgangspunkt i afrikansk musikk fra sitt hjemland. På Jessheim vil han både holde konsert og lære bort kunsten å spille afrikanske trommer.

‪Mat samler mennesker. På Jessheim vil det denne dagen bli en rekke boder med mat fra ulike land. Jessheim er et knutepunkt i forhold til innfart og utfart til Norge.

Publisert: 25.07.2019 10:16
Sist endret: 25.07.2019 10:16