Du kan søke etter et ord eller kombinasjoner av ord. Hvis du søker etter en kombinasjon av ord du må skrive et punktum mellom ordene.

- Eksempel: Olav.Larsen

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Nordbytjernet – Vestmoen

Nordbytjernet sommerNordbytjernet er ett av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med mange turmuligheter året rundt. Området rundt tjernet er tilrettelagt med turveg egnet for rullestol og barnevogn. Nordbytjernet er en dødisgrop og har et variert og spennende plante- og fugleliv. Her kan du observere både toppdykker, sivhøne og sothøne. Fra Nordbytjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen, og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen. Utgangspunkt fra parkeringsplass ved Nordbytjernet eller Idrettsparken.

Skogstur til Hovinfjellet

Skilt hovinfjelletTil Hovinfjellet kan du gå eller sykle året rundt, veien brøytes om vinteren og er fin akebakke. Fra det høyeste punktet ser du flyplassen, Mistberget og Romeriksåsen. Fint bærterreng. Ta av riksveg 179 ved jernbanebrua på Hauerseter, og følg veien mot skytebanen forbi Hauerseter Gård til bom. Herfra følger du bomveien mot Hovinfjellet. Ønsker du en lengre tur, følg skilt mot Majorseter ved Hauerseter gård og videre ut på Sætrevegen. Her kan du ta turen videre mot Kopperud og Nordkisa, eller Dal og Mogreina. De aller sprekeste kan starte turen ved Dyreklinikken på Nordbymoen, og ta skogsveien til Hauerseter.

Holtmarka

HvamsetertjernOmrådet ligger sørøst i Ullensaker, mellom RV2 (Borgen) og Ormstad/Holt, og består for det meste av småkupert skogsterreng og vann. Holtmarka er et mye brukt turområde både sommer og vinter. Ullensaker O-lag har opparbeidet en 5 km lang natursti fra Holtsætra til Holtfjellet. Her går det også en merket sti til den såkalte ”Røverskansen”, som i eldre tider var en bygdeborg. Hvamsætertjern brukes til bading og fisking, og ”Stomperudløypa” (skiløype) som går fra Sørum til Jessheim, går gjennom Holtfjellet. Start turen fra privat skogsbilveg fra vest til Holtsætra (gode parkeringsmuligheter), kjerreveger fra øst og nord til Hvamsætertjern, private veger fra nord (Rolstad, Reierstad) inn mot Holtmarka.

Åsmarka (Borgen)

Børge-Borgere og Borgen Vel har merket tre turløyper av ulik lengde i Åsmarka.

Kart Åsmarka

 

 

Langelandsfjellet/ Jessheimmarka

JessheimmarkaLangelandsfjellet er ofte omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsveien i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør.

Område har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. Speiderne har sin base i denne skogen, med bålplasser og mye aktivitet. Det er også O-lagsposter for turrientering i området. Kart og turtips for 7 forskjellige løypealternativer finnes på oppslagstavla ved Allergot ungdomsskole, ved Teigen skytebane og ved inngangen til skogen fra Fladbyseter. Det henger også kart og turtips på Speiderhytta, ved enden av lysløpa og ved enden av Skogmoløypa. På vinteren kjøres det opp flotte skiløper, og det er servering på speiderhytta hver søndag fra januar til påske.

Ullensakervandring

Nordbytjern sommerStart og innkomst går fra Esso On The Run i Ringvegen på Jessheim. Ta familien med på tur når det måtte passe! Det meste av løypene går i terrenget ved Nordbytjernet, men også andre steder rundt på Jessheim. Du kan gå 5 eller 10 km. All informasjon om marsjen ligger i en koffert hos Esso. Du kan også søke informasjon om løypene på Norges Folkesportforbunds hjemmeside www.folkesport.no. Startgebyr kr 15,-.

O-postjakten - Turorientering i Ullensaker

JessheimmarkaO-postjakten er et fritidstilbud i regi av Ullensaker Orienteringslag til alle som liker turer i skog og mark. Tilbudet gir deg en utmerket mulighet til å bli kjent i Ullensaker og nærliggende skogsterreng. O-postjakten er en aktivitet uten tidtaking, uten fastsatt start og mål, og uten faste turdager. O-postjakten er et tilbud til folk i alle aldre.

Fra mai til september henger det 60 poster ute i terrenget i Ullensaker og nærliggende kommuner. De som benytter seg av stemplingskortene har muligheter til å få merker og diplomer. For mer informasjon og oversikt på hvor du kan kjøpe konvolutter med nødvendig innhold klikk her.

Kulturhistorisk vandring i Jessheim by

VeibergstuaI forbindelse med bymarkeringen av Jessheim i 2012 ble det laget 18 skilt til kulturhistoriske eiendommer. Inviter med deg familie og venner – store og små – til historisk byvandring i Jessheim sentrum.
- Kart - Kulturhistorisk vandring i Jessheim by

- Folder - Kulturhistorisk vandring i Jessheim by
- Mer info om de kulturhistoriske bygningene

 

Kløfta Kultursti

Lørdag 8. september 2012 ble første parsell av Kløfta Kultursti åpnet, parsellen fra Ullensaker kirke til Lautenbakken. Parsellen følger traséen til Den Wingerske Kongevei. Turguiden bidrar med informasjon som kan være til glede og nytte for ivrige turgjengere. Skriv den ut, og ta den med! 
Last ned turguide for Kløfta Kultursti

Kulturminner og severdigheter

RaknehaugenUllensaker har en rekke kulturminner og severdigheter som er verd å ta i nærmere øyesyn. Det enkelte kulturminne inngår nesten alltid i en større helhet med andre kulturminner og med landskapet omkring dem. Alle typer landskap inneholder spor etter menneskenes bruk gjennom tidene. Samspillet mellom naturen og kulturen skaper grunnlag for opplevelser knyttet til friluftsliv. Klikk på overskriften for tips.

Turtips i Akershus

Visste du at det finnes 730 km med blåmerkede stier i Akershus fylke? At Akershus byr på utrolig varierte turmuligheter, både kyststier og luftige utsiktspunkt, gammel skog og åpent kulturlandskap? Visste du at det finnes ti ubetjente DNT-hytter i Akershus, som kan benyttes med DNTs standard-nøkkel? Turistforeningen har laget et heftet som beskrives noen av de uendelig mange turmulighetene i Akershus fylke. Klikk på overskriften for å se hefte.

 

 

 

Vakttelefoner

Telefonnumre
TittelNummer
Barnevernvakten 64 84 25 75
Legevakt 63 97 40 00
Kommunal vakttelefon 66 10 80 80
Veterinærvakt

99 47 39 47

Fylkesveger

175

Strøm - Hafslund

815 30 400

Skatt Øst

800 80 000

 

For ansatte

Hovedtelefonnumre

Telefonnumre
TittelNummer
Sentralbord 66 10 80 00
NAV

55 55 33 33

Jessheim bibliotek
66 10 82 04
Kløfta bibliotek 66 10 87 70
ØRAS 63 92 78 80

Åpningstider

Åpningstider
EnhetÅpningstid
Servicetorget
08.30-15.00
NAV 10.00-14.00

Byggesak

Oppmøte og telefontid

 

 

onsdag

12.00-15.00

Send mail til byggesak


Nyttig informasjon

Besøksadresse:
Rådhuset
Furusethgt. 12
2050 Jessheim

Postadresse:
Postboks 470
2051 Jessheim

Org.nr.933 649 768
Kontonr.: 8601.41.92400
Kontonr. skatt: 6345. 06. 02355

postmottak@ullensaker.kommune.no