Innhold

Kultursti

FonbekkDet legges opp til kulturhistoriske informasjonsskilt og annen tilrettelegging som rasteplass og gapahuk ved viktige kulturminner fra perioden yngre jernalder, særlig vikingtid (ca. 800-1030 e.Kr).

Skiltene forteller blant annet om vikingenes levesett, forestillingsverden og gravskikk. Foreløpig er det satt opp to skilt ved gravhaugene ved Brennivegen og Fonbekk på Algarheim. Flere skilt vil komme til i løpet av 2017, mer info om dette kommer etterhvert.

Vegbeskrivelse

Informasjonsskilt Viking i KisiDet ene skiltet er plassert like nord for krysset Brennivegen/Gjestvangvegen. Fra Jessheim må du ta av mot nord fra Algarheimsvegen ca. 500 meter før krysset Algarheimsvegen/Kisavegen. Det er ingen parkeringsplass her, men mulig å parkere i vegkanten.

Det andre skiltet står ved Fonbekkhagan, på jordet øst for Åsvegen ca. 900 meter etter krysset Algarheimsvegen/Åsvegen. Det er mulig å parkere på jordet.

Et samarbeidsprosjekt

Kulturstien er et samarbeidsprosjekt mellom Ullensaker historielag, Ullensaker kommune og Akershus fylkeskommune, og er finansiert av Sparebankstiftelsen.


Publisert: 06.01.2017 09:16:26
Sist endret: 13.06.2017 13:06