Innhold

Ullensaker bibliotek

Kommunens hovedbibliotek ligger i kulturhuset på Jessheim. Sammen med kinoen, utgjør biblioteket kulturhusets faste tilbud. Biblioteket har gode lesesalsplasser og gratis Internett-tilgang for publikum. Jessheim bibliotek har en helt ny virtuell arena i bibliotekets andre etasje. Opplevelse og kunnskap i en spennende forening med Ullensakers historie og samtid utgjør basis for innholdet.

Kløfta bibliotek har store lyse lokaler i Bankgården og var tidligere hovedbibliotek i Ullensaker. Filialen har derfor et godt utviklet bibliotektilbud og åpnet januar 2018 nyoppusset.

Ullensaker bibliotek har et bredt tilbud av litteratur og andre typer media som lydbøker, aviser, tidsskrifter og DVD'er. Biblioteket tilbyr også utstillinger og varierte kulturarrangementer for alle aldersgrupper. 

Programmet vårt oppdateres fortløpende, så følg med på vår hjemmeside og på bibliotekets Facebookside. Arrangementer og tilbud til ungdom legges ut på bibliotekets Snapchat ullbib.

Lov om folkebibliotek krever at bibliotekene skal tilby publikum en samling med kvalitet, allsidighet og aktualitet. Ullensaker bibliotek har på bakgrunn av dette rutiner for kassering, magasinering og mottak av gaver.

Åpningstider

Bruk av Internett

Bibliotekene har gratis bruk av Internett. Du koble deg på Internett både på Jessheim og Kløfta bibliotek ved å velge DGI-gjestenett. I tillegg har biblioteket datamaskiner til utlån.

  • Utskrifter koster kr. 2,- per. side for svart/hvitt og kr. 4,- per. side for farge.

Begge våre bibliotek har utskriftsløsningen Princh. Her kan du skrive ut fra din egen PC, smarttelefon eller nettbrett, og du betaler enkelt med bankkort eller en betalingsapp.

Datahjelp 

Det er mulig å komme innom Jessheim bibliotek og få individuell veiledning på datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Ved behov kan det også avtales tid for veiledning på Kløfta bibliotek.

  • Onsdager kl. 12.00 - kl. 14.30

Veiledningen er gratis og varer i 45 minutter.

Avtal tid på telefon, epost eller stikk innom biblioteket.

Kontakt Magnus Andre Wandås: Tlf.: 66108184
E-post: magnus.andre.wandas@ullensaker.kommune.no

Kopiering

Begge bibliotekene har kopimaskin for sort/hvit og farge-kopiering. Kopiering og scanning er et tilbud i betjent åpningstid, og må betales med bankkort da vi ikke tar i mot kontanter.

Priser:

  • A4 sort/hvit kr. 3,- per kopi, farge kr. 5,- per kopi
  • A3 sort/hvit kr. 6,- per kopi, farge kr. 10,- per kopi
  • Minstepris: kr. 10,-
  • Scanne er gratis

Lesesaler

Leseplasser er tilgjengelig både på Jessheim og Kløfta bibliotek. I tillegg har Jessheim bibliotek stille lesesal med noen plasser.

 

Møterom

Jessheim bibliotek kan tilby utlån av møterom. Ta kontakt på epost, telefon, eller direkte i skranken.

Spill

På Jessheim bibliotek er det Playstation 4 til utlån for bruk i bibliotekets lokaler. Kløfta bibliotek har to Nintendo 3DS. Jessheim bibliotek har også eget sjakkbord, brikker lånes i skranken. Ellers har begge bibliotekene ulike typer brettspill som kan lånes mens man er på biblioteket.

Frøbiblioteket 

Alle som ønsker å dyrke sine egne grønnsaker og blomster, kan låne frø på Kløfta bibliotek. Ordningen er et samarbeid med Ullensaker hagelag, og målsetningen er å spre kunnskap og skape hageglede.

Lån med deg ei pakke frø eller flere, dyrk dine egne planter gjennom sommeren og forsøk å sanke frø av dem på høsten. Så kan frøene leveres tilbake til biblioteket slik at flere kan få låne neste år. Det er ingen forpliktelser knyttet til frølånet, ordningen er basert på tillit, men skal dette fungere så er vi avhengige av at alle forsøker å samle frø.

Utstillinger

Ullensaker kunstforening har miniutstillinger på Jessheim bibliotek, samt månedens bilde på Jessheim og Kløfta bibliotek.

Periodens utstillere på Jessheim bibliotek er:
Angelina Li (tlf.: 94897624), Johanne Kristin Sørensen (tlf.: 97502203) og Bjørg Asta Thomassen (tlf.: 99463276). Alle bildene er til salgs.

Månedens bilde Jessheim bibliotek 2021

Januar: "Månenatt i byen". Akryl på plexiglass av Anne Britt Opdal
Februar: "Sammen". Akvarell av Aase Bondø
Mars: "En fjær". Tekstiltrykk og søm i eget design av Frøydis Myhre
Mai: "Fjellet" av Anne Melby Dahl
Juni: "Angst" av Miruna Dumitrache
Juli: Maleri av Britt-May Havnerås
August: "Hester". Olje på lerret av Torill Lium Johansen
September: "Stein". Akryl med søm på lerret av Frøydis Myhre
Oktober: "Sensommer". Akryl på lerret av Bjørg Asta Thomassen

Månedens bilde Kløfta bibliotek 2021

Januar: "Kronhjort". Akryl på lerret Anne Britt Opdal
Februar: "Lys i mørket". Akryl på lerret av Aase Bondø
Mars: "Teamwork". Tekstiltrykk og søm i eget design av Frøydis Myhre
Juni: "Positur". Akryl på lerret av Gerd Bogstrand
Juli: Maleri av Britt-May Havnerås
August: "En tidlig morgen". Akryl på lerret av Torill Lium Johansen
September: "Piruett". Akryl på lerret av Frøydis Myhre
Oktober: "Høst 2". Akryl på lerret av Bjørg A. Thomassen

Romeriksbunaden til Borghild Tranum Røer

På Kløfta bibliotek står den første romeriksbunaden utstilt. Bunaden er båret av Borghild Tranum Røer, og brodert i 1936.

OBS! Bunaden står nå på Ullensaker museum, og er en del av utstillingen "Romeriksbunaden - damask og franske knuter"


Publisert: 29.11.2016 10:44:30
Sist endret: 12.10.2021 14:20