Innhold

Ullensaker bibliotek

Kommunens hovedbibliotek ligger i kulturhuset på Jessheim. Sammen med kinoen, utgjør biblioteket kulturhusets faste tilbud. Biblioteket har gode lesesalsplasser og gratis Internett-tilgang for publikum. Jessheim bibliotek har en helt ny virtuell arena i bibliotekets andre etasje. Opplevelse og kunnskap i en spennende forening med Ullensakers historie og samtid utgjør basis for innholdet.

Kløfta bibliotek har store lyse lokaler i Bankgården og var tidligere hovedbibliotek i Ullensaker. Filialen har derfor et godt utviklet bibliotektilbud og åpnet januar 2018 nyoppusset.

Ullensaker bibliotek har et bredt tilbud av litteratur og andre typer media som lydbøker, aviser, tidsskrifter og DVD'er. Biblioteket tilbyr også utstillinger og varierte kulturarrangementer for alle aldersgrupper. 

Programmet vårt oppdateres fortløpende, så følg med på vår hjemmeside og på bibliotekets Facebookside. Arrangementer og tilbud til ungdom legges ut på bibliotekets Snapchat ullbib.

Lov om folkebibliotek krever at bibliotekene skal tilby publikum en samling med kvalitet, allsidighet og aktualitet. Ullensaker bibliotek har på bakgrunn av dette rutiner for kassering, magasinering og mottak av gaver.

Åpningstider

Bruk av Internett

Bibliotekene har gratis bruk av Internett. Du koble deg på Internett både på Jessheim og Kløfta bibliotek ved å velge DGI-gjestenett. I tillegg har biblioteket datamaskiner til utlån.

  • Utskrifter koster kr. 2,- per. side for svart/hvitt og kr. 4,- per. side for farge.

Begge våre bibliotek har utskriftsløsningen Princh. Her kan du skrive ut fra din egen PC, smarttelefon eller nettbrett, og du betaler enkelt med bankkort eller en betalingsapp.

Datahjelp 

Det er mulig å komme innom Jessheim bibliotek og få individuell veiledning på datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Ved behov kan det også avtales tid for veiledning på Kløfta bibliotek.

  • Torsdager kl. 12.00 - kl. 14.30

Veiledningen er gratis og varer i 45 minutter.

Avtal tid på telefon, epost eller stikk innom biblioteket.

Kontakt Magnus Andre Wandås: Tlf.: 66108184
E-post: magnus.andre.wandas@ullensaker.kommune.no

 

Kopiering

Begge bibliotekene har kopimaskin for sort/hvit og farge-kopiering. Kopiering og scanning er et tilbud i betjent åpningstid, og må betales med bankkort da vi ikke tar i mot kontanter.

Priser:

  • A4 sort/hvit kr. 3,- per kopi, farge kr. 5,- per kopi
  • A3 sort/hvit kr. 6,- per kopi, farge kr. 10,- per kopi
  • Scanne er gratis

Lesesaler

Leseplasser er tilgjengelig både på Jessheim og Kløfta bibliotek. Jessheim har i tillegg stille lesesal. På Jessheim bibliotek kan lesesalen benyttes fra kl. 08.00 til biblioteket stenger.

Møterom

Jessheim bibliotek kan tilby utlån av møterom. Ta kontakt på epost, telefon, eller direkte i skranken.

Spill

På Jessheim bibliotek er det Playstation 4 til utlån for bruk i bibliotekets lokaler. Kløfta bibliotek har to Nintendo 3DS. Jessheim bibliotek har også eget sjakkbord, brikker lånes i skranken. Ellers har begge bibliotekene ulike typer brettspill som kan lånes mens man er på biblioteket.

Utstillinger

Ullensaker kunstforening har miniutstillinger på Jessheim bibliotek, samt månedens bilde på Jessheim og Kløfta bibliotek

Angelina Li (Tlf.: 94897624) og Anne Melby Dahl (Tlf.: 90889569) har salgsutstilling på Jessheim bibliotek.

Månedens bilde Jessheim bibliotek 2020

Januar: "Tulipaner ved vindu". Akryl på lerret av Demie Aas
Februar: "Dolly". Akryl på treplate av Anne Lillegård
Mars: "Symfoni". Olje på lerret av Ingjerd A. Gamst Hildebrandt
Oktober: "A never ending journey" av Britt-Heidi Fladby
November:

Månedens bilde Kløfta bibliotek 2020

Januar: Akryl på lerret av Demie Aas
Februar: "Vinter". Akryl på finerplate av Anne Lillegård
Mars: "Kosmos". Akryl på lerret av Aase Bondø
Oktober: "Behind the scenes" av Britt-Heidi Fladby
November: "Sensommer". Akryl på lerret av Bjørg Asta Thomassen



Romeriksbunaden til Borghild Tranum Røer

På Kløfta bibliotek står den første romeriksbunaden utstilt. Bunaden er båret av Borghild Tranum Røer, og brodert i 1936.

OBS! Budnaden står nå på Ullensaker museum, og er en del av utstillingen "Romeriksbudnaden - damask og franske knuter"


Publisert: 29.11.2016 10:44:30
Sist endret: 04.11.2020 09:17