Innhold

Ullensaker bibliotek

Kommunens hovedbibliotek ligger i kulturhuset på Jessheim. Sammen med kinoen, utgjør biblioteket kulturhusets faste tilbud. Biblioteket har gode lesesalsplasser og gratis Internett-tilgang for publikum. Jessheim bibliotek har en helt ny virtuell arena i bibliotekets andre etasje. Opplevelse og kunnskap i en spennende forening med Ullensakers historie og samtid utgjør basis for innholdet.

Kløfta bibliotek har store lyse lokaler i Bankgården og var tidligere hovedbibliotek i Ullensaker. Filialen har derfor et godt utviklet bibliotektilbud og åpnet januar 2018 nyoppusset.

Ullensaker bibliotek har et bredt tilbud av litteratur og andre typer media som lydbøker, aviser, tidsskrifter og DVD'er. Biblioteket tilbyr også utstillinger og varierte kulturarrangementer for alle aldersgrupper. 

Programmet vårt oppdateres fortløpende, så følg med på vår hjemmeside og på bibliotekets Facebookside. Arrangementer og tilbud til ungdom legges ut på bibliotekets Snapchat ullbib.

Lov om folkebibliotek krever at bibliotekene skal tilby publikum en samling med kvalitet, allsidighet og aktualitet. Ullensaker bibliotek har på bakgrunn av dette rutiner for kassering, magasinering og mottak av gaver.

Åpningstider

Bruk av Internett

Bibliotekene har gratis bruk av Internett. Du koble deg på Internett både på Jessheim og Kløfta bibliotek ved å velge DGI-gjestenett. I tillegg har biblioteket datamaskiner til utlån.

  • Utskrifter koster kr. 2,- per. side for svart/hvitt og kr. 4,- per. side for farge.

Begge våre bibliotek har utskriftsløsningen Princh. Her kan du skrive ut fra din egen PC, smarttelefon eller nettbrett, og du betaler enkelt med bankkort eller en betalingsapp.

OBS!  På grunn av koronarestriksjoner er det nå timeavtale til nødvendig internettbruk. Registrer deg i skranken. Utskrifter betales med bankkort på pc'en.

Det vil også være begrenset mulighet for å få digital hjelp fra bibliotekansatte.

Datahjelp 

Det er mulig å komme innom Jessheim bibliotek og få individuell veiledning på datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Ved behov kan det også avtales tid for veiledning på Kløfta bibliotek.

  • Torsdager kl. 12.00 - kl. 14.30

Veiledningen er gratis og varer i 45 minutter.

Avtal tid på telefon, epost eller stikk innom biblioteket.

Kontakt Magnus Andre Wandås: Tlf.: 66108184
E-post: magnus.andre.wandas@ullensaker.kommune.no

 OBS! På grunn av koronarestriksjoner er dette tilbudet midlertidig avlyst.

Kopiering

Begge bibliotekene har kopimaskin for sort/hvit og farge-kopiering. Kopiering og scanning er et tilbud i betjent åpningstid, og må betales med bankkort da vi ikke tar i mot kontanter.

Priser:

  • A4 sort/hvit kr. 3,- per kopi, farge kr. 5,- per kopi
  • A3 sort/hvit kr. 6,- per kopi, farge kr. 10,- per kopi
  • Minstepris: kr. 10,-
  • Scanne er gratis

Lesesaler

Leseplasser er tilgjengelig både på Jessheim og Kløfta bibliotek. Jessheim har i tillegg stille lesesal.

OBS! På grunn av koronarestriksjoner må alle som ønsker plass på lesesalen registrere seg med navn og telefonnummer i skranken før de får tildelt plass.

Møterom

Jessheim bibliotek kan tilby utlån av møterom. Ta kontakt på epost, telefon, eller direkte i skranken.

OBS! På grunn av koronarestriksjoner er møterommet steng for utlån.

Spill

På Jessheim bibliotek er det Playstation 4 til utlån for bruk i bibliotekets lokaler. Kløfta bibliotek har to Nintendo 3DS. Jessheim bibliotek har også eget sjakkbord, brikker lånes i skranken. Ellers har begge bibliotekene ulike typer brettspill som kan lånes mens man er på biblioteket.

OBS! På grunn av koronarestriksjoner er dette tilbudet inndratt.

Frøbiblioteket 

Alle som ønsker å dyrke sine egne grønnsaker og blomster, kan låne frø på Kløfta bibliotek. Ordningen er et samarbeid med Ullensaker hagelag, og målsetningen er å spre kunnskap og skape hageglede.

Lån med deg ei pakke frø eller flere, dyrk dine egne planter gjennom sommeren og forsøk å sanke frø av dem på høsten. Så kan frøene leveres tilbake til biblioteket slik at flere kan få låne neste år. Det er ingen forpliktelser knyttet til frølånet, ordningen er basert på tillit, men skal dette fungere så er vi avhengige av at alle forsøker å samle frø.

Utstillinger

Ullensaker kunstforening har miniutstillinger på Jessheim bibliotek, samt månedens bilde på Jessheim og Kløfta bibliotek

Angelina Li (Tlf.: 94897624) og Anne Melby Dahl (Tlf.: 90889569) har salgsutstilling på Jessheim bibliotek.

Månedens bilde Jessheim bibliotek 2021

Januar: "Månenatt i byen". Akryl på plexiglass av Anne Britt Opdal
Februar: "Sammen". Akvarell av Aase Bondø
Mars: "En fjær". Tekstiltrykk og søm i eget design av Frøydis Myhre

Månedens bilde Kløfta bibliotek 2021

Januar: "Kronhjort". Akryl på lerret Anne Britt Opdal
Februar: "Lys i mørket". Akryl på lerret av Aase Bondø
Mars: "Teamwork". Tekstiltrykk og søm i eget design av Frøydis Myhre

Romeriksbunaden til Borghild Tranum Røer

På Kløfta bibliotek står den første romeriksbunaden utstilt. Bunaden er båret av Borghild Tranum Røer, og brodert i 1936.

OBS! Bunaden står nå på Ullensaker museum, og er en del av utstillingen "Romeriksbunaden - damask og franske knuter"


Publisert: 29.11.2016 10:44:30
Sist endret: 07.04.2021 12:47