Innhold

LØFT- Trenings- og mestringskurs

LØFT er et trenings- og mestringskurs for deg som har eller har hatt kreft. Tilbudet er for deg som skal starte opp med behandling, er i behandling eller er ferdig med behandling. Gruppa vil bestå av maks 10 deltakere.

Dersom du er i aktiv behandling må du være klarert for trening av lege. Før oppstart ønsker vi en samtale med deg. Dette er viktig for at du skal være godt ivaretatt gjennom kurset. 

Målet er at kurset skal bli en nyttig og lærerik periode for deg. Du vil møte erfarne fagfolk, og kunne utveksle erfaringer og tanker med personer som har egen erfaring med kreft. Du er velkommen på trening og undervisning uansett nivå og dagsform. Vi tilrettelegger opplegget slik at det passer best mulig for deg.

Om trenings- og mestringskurset

Oppstart/ varighet: Kurset starer 26.02.20 og pågår i 9 uker. Trening hver uke og undervisning i ulike tema hver andre uke (se vedlagt program over undervisning og trening). Hvis du ikke er i form en dag, er det bedre at du deltar på noe enn at du ikke møter opp. Hvis du ikke kan delta, gi beskjed til Imke Symens, fysioterapeut.

Sted: Helsehuset i Ullensaker. Ragnar Strømsveg 6, 2067 Jessheim. Dere må selv påkoste eventuell parkeringsavgift her.

Treningsmetodikk: Variert gruppetrening med fokus på styrke, kondisjon, bevegelighet, balanse og koordinasjon. Treningsgruppa blir ledet av fysioterapeut Imke Symens.

Pårørende: Det blir mulighet for å ha med pårørende ved to av undervisningene: Seneffekter etter kreftbehandling og Nærhet og samliv. Undervisningen blir ledet av kreftkoordinator Linda Skartlien, samt enkelte eksterne forelesere.

Hvor mye koster det?

Egenbetaling for fysioterapi i gruppe følger gjeldende takster (per i dag 97 kr) til du har nådd egenandelsgrensen for frikort 2. Betales ved oppmøte med bankkort eller Vipps. Se på www.helfo.no. Hvis du har frikort 2, ta dette med til oppstartsamtalen.

Ved behov for pasienttransport, kontakt Imke på tlf. 46 93 59 08

Påmelding til Imke eller Linda innen 6.januar                                     

Vi vil gi deg tilbakemelding om du har fått plass eller ikke i løpet av uke 2. 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med en av oss.

Linda Skartlien                                             

Kreftkoordinator                          

Tlf.: 48 95 92 76                                            

kreftkoordinator@ullensaker.kommune.no   

Imke Symens

Fysioterapeut

Tlf.: 46 93 59 08

Imke.symens@ullensaker.kommune.no


Publisert: 09.07.2019 11:27:46
Sist endret: 09.07.2019 11:27