Innhold

Svangerskapsoppfølging hos jordmor

Er du gravid og bor i Ullensaker? Du kan få oppfølging av jordmor på helsestasjonen. Ta gjerne kontakt så tidlig som mulig etter en positiv graviditetstest.
Du kan kontakte oss på jordmortelefonen: 94868217
Send SMS med navn og fødselsdato, så ringer vi deg opp igjen i løpet av dagen. Telefonen betjenes hverdager: 8-15.30.

Svangerskapsoppfølging hos jordmor eller fastlege gir trygghet og god forberedelse til fødsel, amming og det å bli foreldre. Du velger selv om oppfølgingen skal være hos jordmor eller fastlege. For mange er det fint med en kombinasjon.

Gravide får tilbud om ni faste kontroller. På nettsiden til helsedirektoratet finner du informasjon om oppfølging av svangerskapet. For å sikre at mor og barn har det bra blir det tatt prøver og gjort undersøkelser. Her på helsestasjonen kan vi ta svangerskapsblodprøver og sukkerbelastningsprøve. I tillegg får du råd og veiledning etter behov. Barnefar, partner eller annen ledsager er velkommen til å være med.
Om det oppdages tilstander under graviditeten som krever tettere oppfølging, har vi samarbeid med sykehuset du skal føde på. Strever du med vanskelige tanker i forhold til graviditet eller livssituasjon, har vi et samarbeid med andre faggrupper i kommunen som kan være viktige støttespillere for deg.

Kurs

Vi holder kurs i ammeforberedelse og fødselsforberedelse. Bestill kursdato når du er på kontroll hos jordmor. Kursene er gratis.

Barselbesøk

Vi tilbyr å komme hjem til alle foreldre 1-3 dager etter hjemreise fra sykehuset. Gi gjerne beskjed til oss før du reiser hjem. Send SMS med navnet ditt og fødselsdato til barnet til jordmortelefonen 94868217. Så tar vi kontakt!

Nyttige lenker

Ullensaker hjelsestasjon Gjestad

Ullensaker helsestasjon Gjestad


Publisert: 25.03.2019 14:23:19
Sist endret: 25.03.2019 14:23