Innhold

Svangerskapsoppfølging hos jordmor

Er du gravid og bor i Ullensaker?

Svangerskapsoppfølging hos jordmor og fastlege gir trygghet og god forberedelse til fødsel, amming og det å bli foreldre.

Vi anbefaler at du har en konsultasjon hos jordmor og en konsultasjon hos din fastlege før uke 18! På den måten kan vi kartlegge dine behov, og gi det tilbudet som passer akkurat deg! Dersom du ikke har fastlege kan du selvfølgelig gå til jordmor i hele svangerskapet.

Du kan få oppfølging av jordmor på helsestasjonen. Ta gjerne kontakt så tidlig som mulig etter en positiv graviditetstest.


Du kan sende SMS til jordmortelefonen på mobil 94868217
Send SMS med navn og fødselsdato, så ringer vi deg når vi har kapasitet. Telefonen betjenes hverdager: 08-15.30.

Gravide får tilbud om ni faste kontroller. På nettsiden til Helsedirektoratet finner du informasjon om oppfølging av svangerskapet. For å sikre at mor og barn har det bra blir det tatt prøver og gjort undersøkelser. Her på helsestasjonen kan vi ta svangerskapsblodprøver. I tillegg får du råd og veiledning etter behov. Barnefar, partner eller annen ledsager er velkommen til å være med.


Om det oppdages tilstander under graviditeten som krever tettere oppfølging, har vi samarbeid med sykehuset du skal føde på. Strever du med vanskelige tanker i forhold til graviditet eller livssituasjon, har vi et samarbeid med andre faggrupper i kommunen som kan være viktige støttespillere for deg.

Kurs

Vi holder kurs i ernæring, ammeforberedelse og fødselsforberedelse. Bestill kursdato når du er på kontroll hos jordmor. Kursene er gratis.

Barselbesøk

Vi tilbyr å komme hjem til alle foreldre 1-3 dager etter hjemreise fra sykehuset. Gi gjerne beskjed til oss før du reiser hjem. Send SMS med navnet ditt og fødselsdato til barnet til jordmortelefonen 94868217. Så tar vi kontakt!

Ernæring i svangerskapet

Gravide kan følge de samme kostrådene som den generelle befolkningen. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som inneholder alle næringsstoffene du og babyen trenger. God ernæring har betydning for din helse og fosterets utvikling, samt for barnets fremtidige helse og egenskaper.

Rådene for kosthold i svangerskapet er utviklet av Helsedirektoratet i samarbeid med Mattilsynet og Folkehelseinstituttet.

Vi tilbyr gratis kurs på Ullensaker helsestasjon avdeling Gjestad.

Undervisningen vil dekke temaer som:

  • Kostråd for gravide
  • Mat som frarådes og hvorfor
  •  Behov for vitaminer, mineraler og kosttilskudd
  •  Mathygiene
  •  Kvalme, forstoppelse og halsbrann
  • Blodsukkerregulering
  •  Fysisk aktivitet
  •  Kosthold i ammeperioden
  •  Spørsmål og svar

Tid og sted

Sted: Ullensaker helsestasjon avdeling Gjestad
Tid: torsdager kl. 15.00 – 17.00.

Kurset er et av tre foreldreforberedende kurs vi tilbyr på Ullensaker helsestasjon. I tillegg til ernæringskurs, har vi ammekurs og fødselskurs.

Påmelding

Bestilling av kursdato gjøres hos jordmor på helsestasjonen.

Jordmortelefonen: 94 86 82 17 (gjerne sms).

Kursholder

Klinisk ernæringsfysiolog Martina Lindhart Hagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyttige lenker

Ullensaker hjelsestasjon Gjestad

Ullensaker helsestasjon Gjestad


Publisert: 25.03.2019 14:23:19
Sist endret: 02.07.2020 10:39