Ta kontakt og meld deg på kurs her

Kaffepraten

Hver torsdag kl. 08.30 - 09.30.

De fleste har perioder i livet som oppleves utfordrende. Kaffepraten er for deg som kan ha nytte av å lære noe om ulike temaer innenfor psykisk helse, med fokus på mestring. Tre temaer vil rullere på kaffepraten våren 2023. Ta kontakt for mer informasjon for spesifikk dag for de ulike temaene.

- Døgnvill - Hvordan mestre søvnutfordringer. 

- Kvernetanker - Hvordan mestre kvernetanker (grubling og bekymring). 

- Selvfølelse - En introduksjon til hvordan styrke egen selvfølelse. 

I aktivitet

Hver torsdag kl. 10.00 - 12.00.

Dette er et tilbud for deg som ønsker å møte andre i sosiale aktiviteter. Du kan kombinere aktiviteten med kaffepraten, eller bare være med på aktivitet. Innholdet i aktivitetene vil variere gjennom året. Tilbudet er for deg som ønsker å utvide ditt sosiale nettverk, enten du er permittert, langtidssykemeldt, sykemeldt over kortere perioder, eller annet. Det er salg av kaffe. Ta kontakt for mer informasjon for spesifikk dag for de ulike aktivitetene.

Aktiviteter vil blant annet være ulike spill (kort, sjakk, backgammon), eller maling og tegning (vi har alt utstyr for å male eller tegne på lerret), eller andre sesongbaserte aktiviteter.

Kurs i mestring av stress og belastning

Tilbudet er gruppebasert og for personer med milde symptomer på utbrenthet eller som har opplevd forhøyet stressnivå over tid, slik at dette er blitt en belastning. Gruppetilbudet er gratis. 

Gruppetilbudet er basert på veiledet selvhjelp, ved bruk av det nettbaserte mestringsprogrammet Assistert Selvhjelp. Dette programmet inneholder 6 kapitler. Vi gjennomfører 1 kapittel per uke over 6 uker, og det er satt av 2 timer til hver samling.  

Hensikten med å møtes i gruppe er erfaringsutveksling, og hvor vi kan utdype tema fra kapitlene. For best mulig utbytte av kurset er det forventet stor grad av aktiv deltakelse. 

Neste oppstart: 26 oktober 2023. kl. 12.30 - 14.30 med maks 10 deltakere.

For å lese mer om programmet:

Stress og belastninger | Assistert Selvhjelp - Få bedre psykisk helse via internett.

For påmelding benytt kontaktskjema.

Assistert selvhjelp - individuell oppfølging

Sammen om Mestring vil benytte Assistert selvhjelp. Mestringsverktøyene i assistert selvhjelp har ulike tema og skal gjøre den enkelte bedre i stand til å mestre sine utfordringer.

Mestringsverktøyene er basert på kognitiv terapi, hvor sammenhengen og påvirkningen mellom tanker, følelser, kropp og atferd/handlinger står sentralt.

Egeninnsatsen er en viktig ressurs og gir størst utbytte og effekt. Det forventes aktiv deltakelse i samarbeidet med fagpersonen.

Malegruppe

Har du interesse for maling på lerret med akryl og ønsker å bruke din kreative side og utvide ditt nettverk, har Sammen om Mestring tilbudet for deg. Det blir felles maling med sosialt samvær og prat. Har du aldri malt før vil du få veiledning og hjelp til komposisjon, rom og farge. 

Vi har maleutstyr og staffeli til låns. Har du eget utstyr som du ønsker å bruke, kan du gjerne ta det med. 

Det er mulighet for kjøp av kaffe. 

Malegruppen er på tirsdager fra kl 10.30 - 12.30.

Treffsted ukrainske flyktninger / Місце зустрічі українських біженців

Sammen om Mestring — це муніципалітет Ullensaker kommune, що надає допомогу у сфері ментального здоров'я. Ми пропонуємо кожному українському біженцю місце для зустрічі та спілкування кожного вівторка з 13:00 до 15:00. Тут можна зустріти інших українців, які приїхали до Норвегії, аби ви могли поділитися досвідом і підтримати один одного у цей важкий час. У вівторок у нас буде захід, який час від часу змінюватиметься.

Один із наших співробітників - українка, яка буде мовним ресурсом на наших зустрічах та допоможе у спілкуванні між іншими працівниками та українцями. Ми відповімо на ваші повсякденні питання, які ви захочете знати, а також запитання щодо місць розташування сервісів в Ullensaker kommune.

Якщо ви потребуєте розмови зі співробітником стосовно ментального здоров'я, це можна організувати. Ви можете запитати нас безпосередньо. За потреби ми будемо використовувати перекладача під час цих розмов.

Телефон: 45 72 68 21
E-mail: mestring@ullensaker.kommune.no
Website: ullensaker.kommune.no/sammenommestring
Пошта: Sammen om Mestring, поштова скринька 470, 2051 Jessheim.
Адреса:
Jødalsvegen 2B,  2056 Algarheim

 

Møteplass for ukrainske flyktninger

Sammen om Mestring er et lavterskeltilbud innen psykisk helse for deg som bor i Ullensaker kommune og er 16 år eller eldre. Vi tilbyr et treffsted for ukrainske flyktninger i Ullensaker hver tirsdag fra klokken 13:00 til 15:00. Her kan du møte andre ukrainske flyktninger, dele opplevelser og støtte hverandre gjennom denne vanskelige tiden. Hver tirsdag har vi en aktivitet, og hva aktiviteten er vil variere fra gang til gang.

En av våre ansatte på treffstedet er fra Ukraina, og hun vil være vår språkressurs i møte med dere. Vi vil svare på hverdagslige spørsmål og spørsmål angående steder og tjenester i Ullensaker.

Vi tilbyr også samtale med helsepersonell om psykisk helse. Skulle noen ha behov for en slik samtale vil vi bruke en tolk dersom det er nødvendig.


Publisert: 29.10.2020 10:06
Sist endret: 18.09.2023 13:59