Det var kjempestas for elevene å få servert taco på SFO i dag. Mange elever var innom den nyoppussede SFO-spisesalen i dag da de kjente den gode matlukten. Mens de minste gledet seg til maten, var de eldste mest misunnelig på at de ikke fikk lov til å spise maten.

Visste dere at SFO, i forbindelse med nærmiljøsatsingen, har satt i gang et folkehelsearbeid der fokuset har vært på å servere sunn, varm og ernæringsrik mat med grønnsaker eller salat som tilbehør? I tillegg serveres det frukt og vann til maten. Her finner dere menyen: meny-sfo-45-46-47-og-48.pdf

Vi har bevisst valgt følgende ingredienser til tacoen i dag:

  • Magert kyllingkjøttdeig som kilde til protein. Dette bidrar til muskelbygging, metthetsfølelse og stabil blodsukkernivå.
  • Fiberrike grønnsaker som tomat, agurk, paprika, salat og mais. Disse gir fiber, vitaminer og mineraler som er viktige for et balansert kosthold.
  • Fullkorn tortillalefser for ekstra fiber og komplekse karbohydrater. Dette gir en langsommere blodsukkerstigning og gir en mer varig metthetsfølelse.

Elevene lager sin egen taco.

 

Husk WORKSHOP NÆRMILJØSENTER DØLI SKOLE TORSDAG 30.11.23.

Invitasjon kommer.

   

 


Publisert: 14.11.2023 13:43
Sist endret: 23.11.2023 09:14