Innhold

Bo- og aktivitetssentrene

frivilligDet er mulig å engasjere seg som frivillig i tilknytning i omsorgstjenestene i kommunen. 

Nedenfor er det forslag til noen aktiviteter som du kanskje har lyst til å bidra til som frivillig. Hvis du har andre ideer til hva du vil gjøre som frivillig, så ikke nøl med å ta kontakt med bo- og aktivitetssentrene.

.

Kontakt oss!

Besøksvenn

Har du litt ekstra tid som du vil dele noen? Som besøksvenn kan du kommer på besøk eller ta med noen på en aktivitet som du selv liker å drive med.

El-sykkel

Bo- og aktivitetssentrene har el-sykler med vogn. Har du lyst til å ta med noen rundt i nærområdet og selv også få frisk luft, en god samtale og trim.

Frokostvert

Liker du å stå opp om morgenen og har lyst til å bidra til en god start på dagen for en liten gruppe av våre beboere? Oppgaven går ut på å dekke på og å ha tid til en prat og koselig samvær rundt bordet fra ca. kl.9 - 11 på dager som passer for deg.

Generasjonsmøter

Har du lyst til å hjelpe til med hyggelige generasjonsmøter? Du kan være med og lage i stand enkel mat for skoleelever, hjelpe til med lekser og bidra til en trivelig stund for både unge og eldre.

Grønne fingre

Har du grønne fingre? Da vil vi gjerne høre fra deg! Vi har grønne oaser, blomsterbed og sansehager som trenger omsorg i løpet av sommerhalvåret.

Kulturvert

Som kulturvert kan du være med å legge tilrette for små arrangementer, konserter og andre kulturopplevelser.

Levende lydbok

Er du interessert i litteratur, og kunne tenke deg å lese for en liten gruppe som også er glad i en god bok eller historie?

Ledsager

En ledsager er med på en aktivitet. Det kan være å gå på teater eller på kino, til biblioteket eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Vi er også glad for samarbeid med ledsagere som kan følge til tannlege, lege eller andre avtaler.

Mat- og bakeglad

Hva er vel bedre enn duften av nystekte boller? Vil du være med å stelle i stand til hyggelige matlaging sammen med eller for andre, så ta kontakt med en av disse:

Seniorgamer

Vil du være med å arrangere dataspill-treff for seniorer? Vi bruker stor TV-skjerm og kobler opp til for eksempel Bowlingspill via x-boks.

Sterk og stødig

Har du lyst til å bidra til at byens seniorer skal bli sterkere og stødigere, samtidig som du selv får trim og sosialt samvær?

"Stuevert"

Har du lyst til å bidra med mindre aktiviteter i stua som å spille spill, kaste ball, synge sammen, lese avisen, ta en tur i kaféen?

Turvenn

Å være turvenn er en fin mulighet til å få frisk luft og en god samtale. Det er mange steder i byen du kan være en turvenn.

Underholdning

Har du lyst til å holde en liten konsert, fortelle om et spennende tema, vise en film eller på annen måte bidra til en god kulturopplevelse? 

Festivaler

festivalHar du lyst til å være frivillig på en av våre festivaler eller større arrangement? - se her for oversikt over våre festivaler og større arrangement.

Ønsker du å være frivillig eller har spørsmål? - kontakt enhet Kultur v/ produksjonsansvarlig Frode Larsen tlf. 984 83 091 / frode.larsen@ullensaker.kommune.no 

Frivilligsentralen

frivilligeUllensaker Frivilligsentral trenger frivillige i alle aldre. Lønn for innsatsen er gleden ved å hjelpe noen som trenger det. Hvor ofte og hvor mye du stiller opp, bestemmer du selv. Det er ikke nødvendig å gjøre en bindende avtale. Dette kan være et meningsfylt avbrekk i hverdagen. Les mer om Frivilligsentralen.

Ønsker du å være frivillig eller har spørsmål? - kontakt avdelingsleder Rita Fjeld Hovden tlf. 902 96 332 / frivilligsentralen@ullensaker.kommune.no 

Lag og foreninger

FrivillighetUllensaker har et rikt foreningsliv både innen idrett, kultur og humanitære organisasjoner. Har du lyst til å være frivillig eller bli med i en forening?

Sjekk ut oversikt over lag og foreninger i Ullensaker, eller se på "Aktiv fritid" der foreningene er kategorisert etter type aktivitet. 

 

Fritidsklubber

frivilligeI Ullensaker er det flere fritidsklubber både kommunale, private og i regi av kirken. I tillegg er det fritidsklubber for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser. 

Har du lyst til å bli frivillig? - Vi trenger varme, trygge frivillige som ønsker å bidra til at ungdommen har et sted å være. Vi trenger alle type mennesker! Om du har en hobby, er faglig sterk, studerer sosialt arbeid, er snekker eller bare har et brennende hjerte for ungdom. Da håper vi at akkurat DU tar kontakt!  - se her for oversikt over fritidsklubber.

 

 

.

 


Publisert: 08.04.2021 10:53:00
Sist endret: 25.08.2023 12:15