Innhold

Ungdomsrådet i Ullensaker har en viktig funksjon: de representerer ungdoms interesser i kommunen. Ungdomsrådet skal gi råd til kommunen i saker som gjelder ungdom, slik at den har et bedre grunnlag for sine avgjørelser. Medlemmene i ungdomsrådet er folkevalgte og sitter i to år. Da ungdomsrådet i Ullensaker møttes tidligere denne uken valgte de Amalie Vaara Søberg til leder og Marib Hasan Siddiqui til nestleder for 2020.

Ungdomsrådet gjorde dessuten et vedtak som vil være godt synlig i mange år fremover: navnet på den nye møteplassen for ungdommer som åpner til våren, blir «Atlas». Blant de rundt 50 forslagene som kom inn til en åpen navnekonkurranse, var det Ramjar Latifi sitt forslag som gikk av med seieren.

Atlas - den som holder ut

«Atlas» er gresk og betyr «den som holder ut». Mange ungdommer synes ungdomstiden er utfordrende og vanskelig å holde ut. Den nye møteplassen skal være et fristed fra stress, press og andre utfordringer som ungdom møter. I gresk mytologi var Atlas en gud, og han hadde en datter som het Kalypso – som er navnet til ungdomshuset på Jessheim. Atlas er også betegnelsen på en samling av kart, og ungdomsrådet trakk paralleller mellom atlasets representasjon av mangfold og utforsking, møteplassens mange aktiviteter og fasiliteter, og det mangfoldige og kulturrike ungdomsmiljøet i Ullensaker.

 

Spørsmål?

Kontakt Arnfinn Håndstad Algarheim aha@ullensaker.kommune.no / tlf. 66108024


Publisert: 30.01.2020 07:32:15
Sist endret: 30.01.2020 07:32