Det var en festgudstjeneste med biskop Atle Sommerfeldt, prost, menighetens prester, andre ansatte og deltakere, korsang og musikk. Ordfører Tom Staahle deltok i gudstjenesten som markerte åpningen av den nye moderne kirken. Jessheim kirke har plass til 400 mennesker og etter gudstjenesten i går ble det kirkemat og mulighet for å se seg om i de nyoppussede lokalene.

Foto: Gitte Brurberg

- En flott og verdig gudstjeneste der nye Jessheim kirke ble innviet og vigslet. Hadde gleden av å overvære fantastisk musikk, høytidelig stemning og full kirke. Som biskopen sa det: Ullensaker og Jessheim by har fått sin katedral. Det støttes. Sier Ordfører Tom Staahle.

Moderne kirkebygg

Det er Ø.M Fjeld som har stått for byggingen av den 360 kvadratmeter store kirken. 

Foto: Jan Tore Egge

- Vi er kjempefornøyde med den nye kirken. Bygget svarer til alle forventningene våre, og det er blitt et fantastisk kirkerom. Ø.M. Fjeld har gjort et nydelig stykke arbeid, med massevis av utsøkte detaljer som vi gleder oss over, sier kirkeverge Dene Støe i Ullensaker kirkelige fellesråd.

Hun beskriver byggeprosessen som morsom og givende å ha vært med på, og mener det flotte resultatet har sammenheng med at alle involverte har vært usedvanlig samarbeidsvillige.

Arkitekt for Jessheim kirke har vært Tore Wiig / Hille Melbye AS, men brødrene Eimund og Vebjørn Sand har stått for den kunstneriske utsmykkingen med blant annet et originalt altersmykke.


Publisert: 06.03.2017 11:44
Sist endret: 17.01.2023 11:49