Vi vil begynne å håndheve de nye skiltene så fort de er på plass. Det betyr at når det er satt opp skilt er avgiftsparkeringen innført. Avgiftstiden varierer på tidspunkt i ulike soner. Se på skilt på stedet.

Flere parkeringsplasser for forflytningshemmede og varelevering

I tillegg til å innføre avgiftsparkering, skal vi tilrettelegge for flere parkeringsplasser for forflytningshemmede, samt flere plasser for varelevering.

– Jeg er overbevist om at dette kommer til å føre til en enklere og hyggeligere hverdag etter hvert. Lastebiler vil slippe å parkere på fortau når de skal levere noe, og innbyggere ved for eksempel Romsaas Allé kan få besøk av folk med bil uten at mange av parkeringsplassene er opptatt av bobiler og varebiler slik som i dag, sier Øystein Lunde, Parkeringskonsulent i Ullensaker kommune.

Sjåføren har ansvar for å følge med på skiltingen

Det blir blant annet slutt på å stå parkert gratis i én time i Storgata på dagtid. Gjennom mobilitets- og byutviklingsstrategien til Ullensaker er det bestemt at i sentrum skal gående og syklende prioriteres, det betyr færre biler i sentrum og dette er et tiltak som vi mener vil bidra til flere folk, i sentrum av byen vår.

Vi oppfordrer alle om å være litt ekstra obs ved parkering i sentrum de neste dagene, det er sjåførens ansvar å sette seg inn i gjeldende regelverk.

– Det kan være greit å følge litt ekstra med for tidspunktene varierer litt fra sted til sted, sier Øystein Lunde, og dere må gjerne komme bort til oss parkeringsbetjenter dersom dere er usikre på betydningen av de nye skiltene.

Vi har også åpnet opp for noen publikumsplasser på baksiden av Rådhuset og ved Allergot ungdomsskole. Her har vi allerede satt opp skilter og begynt å håndheve dem. Resten av skiltene kommer opp i løpet av uke 41. Dersom noen lar være å betale, risikerer de å få en parkeringsbot på 600 kroner.

Les mer om parkering i Ullensaker


Publisert: 02.10.2020 12:40
Sist endret: 02.10.2020 13:47