– Smittetallene synker. Sykehusinnleggelsene har flatet ut. I løpet av få uker forventer vi at store deler av den norske befolkningen er fullvaksinerte. Folkehelseinstituttet mener at det er liten risiko for at epidemien skal komme ut av kontroll, gi betydelig sykdomsbyrde eller true helsetjenestens kapasitet. Derfor kan vi gå tilbake til en normal hverdag. Vi vil fjerne de aller fleste smitteverntiltakene, sa statsminister Erna Solberg i dagens pressekonferanse.

I Ullensaker har vi kun en lokal forskrift som forlenges, og det er forskrift om bruk av munnbind på OSL. Ullensaker kommune forlenger munnbindpåbud på OSL 

Disse reglene og rådene gjelder i en normal hverdag med økt beredskap

  • Meteren gjelder ikke lenger. Vi kan da være sammen på samme måte som tidligere. 
  • Vi opphever begrensningene på hvor mange som kan være sammen på arrangementer. 
  • Det er slutt på krav om bordservering og innslippsstopp.
  • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte.  
  • Hvis du blir smittet med korona, må du isolere deg for å unngå å smitte andre. Det vil ikke være en anbefaling, men en regel som du kan få bot for å bryte.
  • Det anbefales at uvaksinerte som bor sammen med en som er blitt smittet, tester seg eller går i karantene. Det gjelder uavhengig av om man får symptomer eller ikke. Andre uvaksinerte nærkontakter trenger ikke å gå i karantene, men bør ta en test.

Rådene om å vaske hendene ofte, hoste i et lommetørkle eller i albuekroken og holde oss hjemme hvis vi er syke gjelder fortsatt!

Les mer her:

Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap - regjeringen.no

 


Publisert: 24.09.2021 14:03
Sist endret: 24.09.2021 14:03