Etter flere uker med høye smittetall, har antallet koronasmittede i Ullensaker sunket kraftig de siste to ukene. Forrige uke ble 17 personer bekreftet smittet, mot hele 49 to uker tidligere.

-Jeg retter stor takk til alle i Ullensaker som har brukt munnbind, begrenset antallet mennesker vi omgås og fulgt andre smitteverntiltak samvittighetsfullt, sier ordfører Eyvind J. Schumacher

Ullensaker kommune innførte i november lokale smitteverntiltak grunnet økende smitte. Først kom påbud om munnbind på offentlige plasser, forbud mot å samles flere enn 10 personer privat, påbud om hjemmekontor og innskrenkning i skjenke- og åpningstider i utelivet. Da smitten fortsatte å øke, ble den lokale forskriften utvidet med forbud mot arrangementer, skjenkestopp og stenging av treningssentre for to uker siden. 

Nå som smittetallene synker, ønsker politikerne i kommunen å myke opp på noen av tiltakene som særlig rammer arbeidsplasser og næringslivet hardt. I morgen vil formannskapet i Ullensaker med all sannsynlighet oppheve noen av tiltakene som ble innført for to uker siden, slik at innbyggere i Ullensaker fra fredag av igjen vil kunne trene på treningssenter, ta et glass på puben og delta på noen aktiviteter med profesjonelle arrangører som tar smittevern på alvor.

En rekke lokale og nasjonale smitteverntiltak vil fortsatt gjelde. Detaljene rundt hvilke regler som gjelder i kommunen vår fra fredag av, kommer når de er vedtatt.

Husk at du på vår nettside kan se til enhver tid oppdatert status for koronasituasjonen i Ullensaker. 


Publisert: 02.12.2020 15:55
Sist endret: 02.12.2020 15:55