En skole som er rustet for fremtidens Ullensaker 

Den nye ungdomsskolen består av 4 etasjer og 9000 m2. Skolen er dimensjonert for 750 elever. 

- Det er viktig at vi har tatt høyde for veksten kommunen opplever og Gystadmarka bydel skal romme rundt 10 000 innbyggere. Da må vi bygge en skole som er klar for fremtidens Ullensaker, sier Ordfører Tom Staahle.  

På mandag starter 304 spente elever på den nye skolen som kan skilte med et flott mediatek, musikk og lyd-rom, naturfagslab av ypperste klasse, tribune mot fotballstadion, store lyse flater og så videre, listen over imponerende fasiliteter er lang. Fredag 2. februar er det offisiell åpning av skolen med snorklipping. På lørdag har skolen invitert elevene og deres familier til åpen dag for å bli kjent med den nye skolen deres.  

Interaktiv læring i alle rom 

Alle elever på ungdomsskolene i Ullensaker har tatt i bruk iPader i undervisningen. På Gystadmarka ungdomsskole er det tilrettelagt med interaktive tavler i alle undervisningsrom, dette gir enda større mulighet for å bruke iPadene i undervisningen på en effektiv måte. Det er et ønske om at denne skolen skal vise vei for fremtidige skoler og den er et senter for IKT løsninger i skolen. 

- Vi er opptatt av å være klare for det fremtiden bringer, derfor er Gystadmarka ungdomsskole utrustet med moderne teknologi av ypperste klasse. En moderne skole til et moderne Ullensaker, sier en stolt Ordfører. 

Først i Norden

- Gystadmarka ungdomsskole er den første skolen i Norden som gjør en investering på løsningen med de nyeste og mest avanserte interaktive skjermene til SMART Technologies i alle klasserom. Dette er også den desidert største enkeltinvestering i denne løsningen i Norden, og en av de aller første skolene i verden som får slike skjermer i alle klasserom, sier Interactive Norway, som er leverandør av løsningen.  

Kunnskapstrappa er noe av det første du ser når du kommer inn hovedinngangen til skolen. Snart fylles den med yrende liv og kunnskapssultne elever. 

Bakgrunn

  • Mai 2013 besluttet Ullensaker kommune at det skulle bli en ny ungdomsskole på Gystadmarka.
  • Oktober 2014 fattet Ullensaker vedtak om at byggingen av ungdomsskolen i tilknytning til UKI Arena gjennomføres som en OPS modell (offentlig privat samarbeid).
  • Ullensaker kommune tildelte Skuleplass AS (datterselskap til Veidekke) kontrakten januar 2016.
  • Leieavtale til Ullensaker kommune er over 25 år. 

Publisert: 02.02.2018 11:05
Sist endret: 17.01.2023 12:09