Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv" - som betyr at de får førstehjelp i undervisningen. Ullensaker har vært pilotkommune i prosjektet som er utviklet av LHL med finansiering fra Gjensidige stiftelsen. 

- Vi ser viktigheten av å lære barn og unge førstehjelp, alle kan redde liv, også barn. Nå ser vi hvordan dette passer inn i de nye læreplanene der livsmestring og det å jobbe med holdninger, verdier og etisk bevissthet står sentralt, sier kommunaldirektør Yngve Rønning. 

I forbindelse med lansering av nye læreplaner deltok folkehelseminister Sylvi Listhaug, og elever fra 7. klasse på Døli skole fikk møte henne og vise hvordan de bruker førstehjelp i undervisningen. 

- Det nyeste i prosjektet er nå at vi har tatt i bruk VR teknologi hvor elevene får trene på virkelighetsnære situasjoner i klasserommet, sier Rønning. 

Bilder fra presentasjonen i dag

bilde 1 Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv"bilde 2 Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv"Bilde 3 Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv"bilde 4 Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv"bilde 5 Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv"bilde 6 Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv"bilde 7 Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv"bilde 8 Elevene i Ullensaker har deltatt i prosjektet "Sammen redder vi liv"

 


Publisert: 20.11.2019 14:25
Sist endret: 19.01.2023 10:25