Sommerskolen har så langt gjennomført kurs innenfor flere ulike områder som forskning, teknologi, E-sport, bil/drifting, friluft, dans, musikal, filmskaping, skaperverksted, kunst og svømming.

Programmering 

På bildet under ser vi Anja og Jenny som jobber konsentrert med programmering av sin Micro-bit. De har blitt kjent med hverandre denne uken og synes sommerskolen er et bra tilbud. Det andre bildet er av Jonatan og Benjamin som synes det er spennende å være på sommerskole etter et år preget av pandemi. De har blitt kjent med hverandre på sommerskolen. De programmerer microbiten til å spille “Lisa gikk til skolen”. Elevene på Teknouka bygget og programmerte en Hovercraft med Microbit. På bildet under ser vi at det ligger en fjernkontroll ved siden av Hovercraften, kurset ble avsluttet med race for å se hvilken Hovercraft som kjørte raskest med presisjon. 

 

Skulle ønske kurset varte i flere uker!

De positive tilbakemeldingene har rent inn til arrangørene av kursene i sommerskolen. Her er et knippe tilbakemeldinger:

  • E-sport: “Min sønn sier han skulle ønske kurset varte i flere uker”
  • Friluftscamp: “Mitt barn var storfornøyd! Dette ville han være med på neste år også. ‘Kurslederene var skikkelig kule”
  • Teknouka: “Flinke til å gi barna mestringsfølelse”
  • Musikalcamp: “Det var utrolig fint å se hvor mye dere klarte i løpet av 4 - 5 dager. Tusen takk❤️”
  • Driftingskolen:” Det var bare å være fornøyd med alt. Sønnen min storkoste seg, har lært mye og rett og slett bestemte seg at han vil være bilmekaniker.”
  • Jessheimbadets sommerskole: “Kjempe fornøyd med opplegget til Jessheimbadet, flinke og varme voksenpersoner som gjorde dette til en minnerik og lærerik uke.”

Første gang med sommerskole i egen regi

Sommerskolen er for første gang i regi av ullensakerskolen. Utdanningsdirektoratet har tildelt midler på 5 millioner kroner til dette arbeidet for at barn og unge skal ha et godt fritidstilbud gjennom sommerukene.

Trengte sosial aktivitet i sommer

Barn og ungdom i Ullensakerskolen har vært gjennom en vanskelig periode under pandemien med hjemmeundervisning og lite sosial aktivitet. I planleggingen av sommerskolen var fokuset stort på å utarbeide tilbud som ville interessere ungdomsskoleelever, og elevene fikk selv uttale seg om hvilke aktiviteter de ønsket seg til sommerskolen. Det var viktig at sommerskolen skulle sørge for at ungdom kunne delta på en spennende, morsom, lærerik og ikke minst sosial uke, som forhåpentligvis vil gi ekstra motivasjon for å ta fatt på et nytt skoleår. 

Totalt er det 16 ulike aktivitetstilbud fordelt på 32 kurs. Og det er ca 600 deltakere påmeldt totalt! kursene fortsetter til uke 32.


Publisert: 15.07.2021 11:32
Sist endret: 13.06.2022 10:21