Innhold

Lesestund for barn

  • Jessheim bibliotek har lesestund for barn lørdager kl. 12.00
  • Kløfta bibliotek har lesestund for barn torsdager kl. 12.00
    (Hvis ikke annet er annonsert. Følg med på vår Facebookside)

Vi leser eventyr, billedbøker, rim og regler. Synger litt, gjør vi også. Det blir tid til å se i bøker og tegne etter at vi har lest. Selve lesestunden varer ca. 30 minutter og passer for barn fra 3-5 år. 

Velkommen!

Bok-kaffe på Kløfta bibliotek

Kløfta bibliotek inviterer til bok-kaffe i biblioteket hver onsdag klokken 12.00. Her koser vi oss med bokprat, høytlesning, kåseri med mer. Har du lest noe du kunne tenke deg å dele er du hjertelig velkommen til å delta.

Fri entré og enkel servering.
Velkommen!

Debatter i biblioteket

Ullensaker bibliotek arrangerer debatter med samfunnsaktuelle tema gjennom hele året. 

Lag, foreninger og organisasjoner inviteres til å arrangere egne debatter i bibliotekets lokaler.

Kontakt:

 

Komma' på Jessheim bibliotek

Arrangementet Komma' (kom da vel...) er et uformelt treffpunkt med litteratur og kultur i fokus. Temaer vil f.eks. være emner med lokal forankring, forfatterbesøk, bokanbefalinger og kunstformidling.

Vi håper at lokale aktører og foreninger har lyst til å bidra, enten med ideer til temaer, eller at noen har lyst til å komme og presenterer noe selv.

Følg med på vår hjemmeside og Facbookside!

 

Lesesirkel på Jessheim bibliotek

Lesesirkelen er et tilbud til voksne som liker å lese, og som har lyst til snakke om og diskutere bøker. Her er det ingen påmelding, men du bør ha lest boka på forhånd. Du deltar de gangene du har lyst og anledning.

Dato og titler for vårens lesesirkler finner du her:

28. januar: Ensomheten i Lydia Ernemans liv av Rune Christiansen
25. februar: Beckomberga: Ode til min familie av Sara Stridsberg

25. mars: Markens grøde av Knut Hamsun
29. april: Hennes løgnaktige ytre av Selma Lønning Aarø
27. mai: Det hvite badehuset av Thorvald Steen

 

Litteraturfestivalen i Akershus

Siste uken av oktober fylles folkebibliotekene i Akershus opp av forfattere, mennesker, opplevelser og litteratur. Litteraturfestivalen i Akershus er et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Akershus og kommunene i Akershus. Gjennom felles innsats er målet å skape blest om biblioteket som møteplass og arena for arrangementer.

Arrangementene er spredt rundt på bibliotekene i Akershus, og er gratis og åpent for alle. Bli kjent med nye stemmer på ditt lokale folkebibliotek, eller reis til nabokommunen hvis du finner noe spennende og interessant som skjer der.

Litteraturfestivalen i Akershus henvender seg til et bredt publikum og inneholder arrangementer for barn, skoleelever, unge og voksne.

For en oversikt over festivalens arrangementer, ta en titt på Litteraturfestivalens egen nettside og Facebookside.

Nordisk litteraturuke

I 2018 bytter Nordisk bibliotekuke navn til Nordisk litteraturuke. Nordisk litteraturuke tilrettelegges av Foreningene Norden og er ett av verdens største høytlesningsarrangement. Over 2000 barnehager, skoler, bibliotek og foreninger melder seg på hvert år og holder sine egne litteraturarrangementer.

Nordisk litteraturuke er et prosjekt som ønsker å spre høytlesning, leseglede og nordisk litteratur i Norden og de omkringliggende områdene. Uke 46 vil være en uke full av opplesninger, utstillinger, debatter og kulturelle opplevelser på tusentalls bibliotek, skoler og kulturinstitusjoner i hele Norden og Baltikum. 

Ullensaker bibliotek har et tett og godt samarbeid med Foreningen Norden Ullensaker om arrangementer denne uken.

Se Nordisk litteraturuke sin egen nettside for mer informasjon. Følg også Nordisk litteraturuke på Facebook og Instagram 


Publisert: 01.12.2016 10:32:40
Sist endret: 13.06.2017 13:34