Har du misfarget vann?

Ullensaker kommune har en god og sikker vannforsyning. Det tas regelmessig prøver av vannet fra kommunens vannverk. Drikkevannet kan endre noe farge, lukt eller smak i perioder. Det er likevel trygt å drikke, dersom kommunen ikke melder om noe annet.

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Misfarget, brunt vann kan dessverre til tider forekomme. En årsak til dette nå i sommervarmen er at hastigheten på vannet i eldre vannledningsrør øker kraftig ved stort vannforbruk.

Det foregår en del bassengfylling og hagevanning rundt i kommunen som forårsaker dette nå i varmen. Vi har ikke nok vann i kommunen til at alle kan gjøre dette, og derfor har vi vanningsrestriksjoner. Når dette ikke respekteres, fører det rett og slett til brunt vann i noen områder.

Eneste måten å få det misfargede vannet ut av ledningsnettet, er å tappe det ut gjennom kaldtvannskran nærmest mulig vanninntaket i huset.

Publisert: 02.06.2018 08:13:00
Sist endret: 02.06.2018 08:48