Nytt i biblioteket

Nytt

 • Norman, Mona Grivi : Dinosauregget

  Norman, Mona Grivi : Dinosauregget

  Hanna og Theo er i Montana og besøker dyreparken der. Der har de ikke bare sjeldne dyr - de har også Dinoland! Hanna og Theo elsker dinosaurer, begge to, og syns det er spennende med alle fossilene som er stilt ut i parken. Ekstra spennende blir det når det dukker opp et dinosauregg midt i parken. Men hva skal de gjøre når professor Peggy dukker opp og skal åpne egget midt i parken? Det kan da ikke være riktig! Og hva er sammenhengen mellom de utdødde dinosaurene og rødpandaen som snart skal ha unger? Hanna og Theo aner ugler i mosen. Dyrehagedetektivene må løse saken! Dinosauregget er tolvte bok i serien om Dyrehagedetektivene Hanna og Theo. Boka er gjennomillustrert og har egne faktasider om dinosaurer bakerst. Spenning for småskole-/mellomtrinnet.

 • Zevin, Gabrielle : Tomorrow, and tomorrow, and tomorrow

  Zevin, Gabrielle : Tomorrow, and tomorrow, and tomorrow

  At Sam og Sadie er hverandres person i livet, skjønner både de og de fleste andre allerede da de møtes som 11-åringer på et barnesykehus. Den store kjærligheten? Kanskje, men de to blir aldri kjærester. I stedet skal de finne og miste hverandre igjen og igjen, som programmeringsstudenter på Harvard og MIT, som kreative partnere med enorm suksess og knusende nederlag, og som figurer i et dataspill når den ene ikke vil snakke med den andre. Det handler om identitet, teknologi og dataspill som kunstform. Om nye sjanser og nye begynnelser, og alle måter finne kjærlighet.

 • Berntsen, Mona : Mona og den store kjærligheten

  Berntsen, Mona : Mona og den store kjærligheten

  Mona skal endelig få prøve seg på ballett. Det er helt nytt og fremmed for henne. Samtidig skal hun i skjul lære fotballgutten Fillip å danse. Tør de å kaste seg ut i det ukjente, sammen? Dette er den femte boken i serien om Mona som elsker å danse. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet.

 • Sleeping dogs : Sleeping dogs

  Sleeping dogs : Sleeping dogs

  Etter å ha gjennomført en banebrytende Alzheimers-behandling, gjenopptar detektiven Roy Freeman en ti år gammel sak om et brutalt drap på en universitetsprofessor. Et vitne har meldt seg med ny informasjon om saken, men Roy strever med hukommelsen og må søke hjelp hos sin tidligere partner. Etter gjenopptakelsen utvikler saken seg i en ny, og tidligere uforutsett retning, og Roy står til slutt overfor en fryktelig avsløring. Filmen er basert på krimromanen “The Book of Mirrors” av E.O. Chirovici.

 • Merrit, Richard : Jeg vil bli brannmann

  Merrit, Richard : Jeg vil bli brannmann

  Vil du slukke branner ? Bli med til brannstasjonen og se hva brannmenn gjør. Morsom og lærerik lesing for de minste. Kartonert pekebok for førskolebarn.

 • Montefiore, Santa : Shadows in the moonlight

  Montefiore, Santa : Shadows in the moonlight

  «Shadows in the Moonlight» følger den fengslende Pixie Tate til den ville kysten av Cornwall, der hun prøver å løse et merkelig mysterium ved St Sidwell Manor. For over hundre år siden, i ly av mørket, forsvant et barn fra sengen sin for aldri å bli sett igjen – og Pixie må finne ut hva som skjedde. Mens historien veksler mellom fortid og nåtid blir hemmeligheter avdekket, kjærlighetsaffærer avslørt og til slutt blir Pixie tvunget til å ta et valg som vil endre alt.

 • Pettersen, Petter : Skogens hemmeligheter

  Pettersen, Petter : Skogens hemmeligheter

  Trylle Bylle er en askegutt med krutt i beina. Sammen med bestevennen Pia opplever han mye morsomt, rart og spennende i magiske Askane. Denne boken inneholder tre fortellinger: «Askene», «Pyrremajas hemmelighet» og «Rapetrompeten». I «Askene» får Trylle Bylle en drage på hodet. Men Pia vet hvordan hun skal hjelpe ham! Etterpå besøker de to vennene den gamle, sprø og kloke Pyrremaja i treet hans. I «Pyrremajas hemmelighet» lærer Trylle Bylle og Pia om askenes opprinnelse, kyssebærsteiner og råterøtter. I «Rapetrompeten» reiser Trylle Bylle og Pia så langt hjemmefra som de aldri har vært før. De blir krympet så små som maur, seiler i et kuskjell og må flykte fra skumle skapninger. Serien om Trylle Bylle inneholder spennende og mystiske historier om den lille gutten Trylle Bylle som bor i fantasiuniverset Askane. Her er bøkene til Petter Pettersens hørespill! Bildebok for førskolebarn/småskoletrinnet.

 • Hafstad, Daisy Sælen : Mine damer og herrer og alle midt i mellom : den norske transboken

  Hafstad, Daisy Sælen : Mine damer og herrer og alle midt i mellom : den norske transboken

  «Mine damer og herrer og alt midt imellom» tar mål av seg til å forklare og forstå begrepet trans - i en historisk så vel som i en mental, medisinsk og sosial kontekst. Transpersoner har i altfor mange år vært en marginalisert gruppe, utsatt for både trakassering og diskriminering - uten lik adgang til arbeidsmarkedet eller til helsehjelp som andre i samfunnet. Med denne boken slår vi fast at transpersoner finnes og vil finnes til all tid - rett og slett fordi vår eksistens beriker verden! I denne boken møter du mange som åpent forteller sine historier. Det er historier om å ikke bli forstått - om å måtte kjempe for å bli sett - men også om det fantastiske, det storartede og det absolutt livsnødvendige - ved å få leve livet som den man er! «Mine damer og herrer og alt midt imellom» markerer et veiskille for oppfatningen og forståelsen av personer med kjønnsinkongruens. Vi tror mange vil ha nytte - og ikke minst glede av, å lese denne boken.

 • Klepp, Anneli : Leona i sykkeltrøbbel

  Klepp, Anneli : Leona i sykkeltrøbbel

  Leona finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Hun er en ustoppelig optimist og har en energisk drivkraft. Med seg på eventyrene har hun sitt overforsiktige sidekick, Felix, som gjerne tilbyr fornuftens stemme, men som alltid blir overhørt av Leona. I syvende bok i serien skal Leona og Felix være med på skolens sykkelløp! Og hva skjer da? Jo, da blir det seriøst sykkeltrøbbel! En serie i Min første leseløve-serien. «Min første leseløve» er en serie lettleste bøker med korte setninger og få ord på hver linje. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet.

 • Martin, Tina N. : Tordneren

  Martin, Tina N. : Tordneren

  Det er 22 minusgrader ute når en mann blir funnet død og lemlestet på isen. Den døde mannen identifiseres raskt, og det viser seg at det er få mennesker som sørger over ham. Idun Lind etterforsker saken med hjelp fra Tareq Shaheen, og etterforskningen leder dem til en verden fylt av penger, vold og makt. En verden der unge kvinners liv er en handelsvare. Mange år tidligere vokser Peter og Silje opp i utkant-Sverige. Peter blir mobbet på skolen. Silje er ei jente som bare vil være i fred. De to knytter et sterkt vennskapsbånd, og hver dag blir en ny dag de kan overleve sammen. Nåtid og fortid knyttes sammen i en spennende kriminalroman, hvor verdien av et menneskeliv veies alt for lett.

 • Jøranlid, Sidsel : Bettina vil til Syden

  Jøranlid, Sidsel : Bettina vil til Syden

  Dette er en gjenkjennelig fortelling om Bettina som settes i en vanskelig situasjon. Bettina vil så veldig gjerne til Syden. Det har hun hørt masse om! Mamma forteller gledesstrålende at de skal på ferie! Men til Italia. Det er jo ikke Syden! Bettina er helt sikker på at dette blir pyton. Italia er vel ikke noe gøy - eller? Leseløvene er lette å lese, med korte linjer og stor skrift. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet.

 • Thorup, Torill : Uønsket

  Thorup, Torill : Uønsket

  Den ene grisen klarer å komme seg løs og løper ned Rita, som blir liggende livløs på bakken, mens grisen forsvinner til skogs. Sørine er misfornøyd med Kristians innsats, og lurer på hva som foregår på Elverhøy.

 • Barnes, Jennifer Lynn : The Hawthorne legacy : a inheritance game novel

  Barnes, Jennifer Lynn : The Hawthorne legacy : a inheritance game novel

  The Inheritance Games ended with a bombshell, and now heiress Avery Grambs has to pick up the pieces and find the man who might hold the answers to all of her questions - including why Tobias Hawthorne left his entire fortune to Avery, a virtual stranger, rather than to his own daughters or grandsons.

  Thanks to a DNA test, Avery knows that she's not a Hawthorne by blood, but clues pile up hinting at a deeper connection to the family than she had ever imagined. As the mystery grows and the plot thickens, Grayson and Jameson, the enigmatic and magnetic Hawthorne grandsons, continue to pull Avery in different directions. And there are threats lurking around every corner, as adversaries emerge who will stop at nothing to see Avery out of the picture - by any means necessary.

 • Slottemo, Hilde Gunn : Et fritt ord : stiftelse og samfunn 1974-2024

  Slottemo, Hilde Gunn : Et fritt ord : stiftelse og samfunn 1974-2024

  I femti år har Stiftelsen Fritt Ord hatt som mål å fremme ytringsfriheten, først og fremst i Norge, men også internasjonalt. Fritt Ords Pris og Fritt Ords Honnør har årlig løftet fram personer og institusjoner som har gjort en innsats gjennom konstruktiv eller særlig uredd bruk av det offentlige ytringsrommet. Tidvis har tildelingene vakt heftig debatt. Stiftelsens løpende støtte til mangfoldet av ytringer vekker ikke like stor oppmerksomhet, men uten Fritt Ords økonomiske bidrag til journalistikk, bokutgivelser, debattmøter og seminarer, dokumentarfilm og -foto, biblioteker og litteraturhus ville den norske offentligheten og ordskiftet ha vært langt fattigere. Samlet løper støtten opp i flere milliarder kroner. Hvordan har Fritt Ord forvaltet sin innflytelse fra tilblivelsen i 1974 til i dag - og hvordan har samfunnsutviklingen i samme periode satt sitt preg på stiftelsen? Med tilgang til Fritt Ords arkiv og gjennom samtaler med sentrale aktører utforsker historikeren Hilde Gunn Slottemo både stiftelsens rolle i samfunnet og det indre livet i herskapsvillaen bak Slottet i Oslo.

 • Barnes, Jennifer Lynn : The final gambit

  Barnes, Jennifer Lynn : The final gambit

  To inherit billions, all Avery Kylie Grambs has to do is survive a few more weeks living in Hawthorne House. The paparazzi are dogging her every step. Financial pressures are building. Danger is a fact of life. And the only thing getting Avery through it all is the Hawthorne brothers. Her life is intertwined with theirs. She knows their secrets and they know her.

  But as the clock ticks down to the moment when Avery will become the richest teenager on the planet, trouble arrives in the form of a visitor who needs her help—and whose presence in Hawthorne House could change everything. It soon becomes clear that there is one last puzzle to solve, and Avery and the Hawthorne brothers are drawn into a dangerous game against an unknown and powerful player.

 • Lundberg, Sofia : Det siste kunstverket

  Lundberg, Sofia : Det siste kunstverket

  Når den verdensberømte kunstneren Hanna Stiltje kommer hjem til Sverige for å avduke sitt nyeste verk på Moderna museet i Stockholm, går det et sus av skuffelse gjennom publikum. I stedet for de vakre maleriene og skulpturene hun er kjent for, viser hun nå fram en enkel kommode som ser ut til være snekret sammen av gammelt skrot. Men det er ikke et hvilket som helst skrot. Bit for bit avdekkes en gripende historie om en vanskelig oppvekst, om foreldres svik mot sine barn og myndighetenes blindhet for hva som er best. Men enda mer handler det om å åpne øynene for all elendigheten, om kjærlighetens bånd som iblant er sterkere enn blodsbånd, og at det er mulig å utgjøre en forskjell i andre menneskers liv. For hvilken gjerning er egentlig viktigst? Kunstnerens eller medmenneskets? Sofia Lundberg viser nok en gang sin unike evne til å vekke følelser og tanker som forblir lenge hos leseren.

 • Gaiman, Neil : Norse mythology. Volume 3.

  Gaiman, Neil : Norse mythology. Volume 3.

  In this third volume, Gaiman and Russell once more team with a legendary collection of artists to bring more Norse myths to life, including a wild quest where Thor and Tyr face a multiheaded giantess, fire-breathing sea serpents, and more bizarre mythological creatures; the journey of Odin to the end of the world, and finally we reach the end of the world Ragnarok: the final destiny of the gods.

 • Erichsen, Hege : Bakkekontakt : sterke og friske føtter godt plantet på jorden!

  Erichsen, Hege : Bakkekontakt : sterke og friske føtter godt plantet på jorden!

  Bakkekontakt - sterke og friske føtter Foten er en genial konstruksjon med tanke på fotavviklingen og de støtdempende egenskapene, men foten er en skjør genialitet. Boken handler om hvordan fotens stilling påvirker resten av kroppen vår. Jeg pleier å referer til at foten er kroppens «grunnmur» - vi hadde aldri bygd et hus på en skjev grunnmur! Hvis fotens stilling ikke er helt optimal, hvilke krav stilles det da til muskulaturen og knoklene rundt og hva er de vanligste plagene vi ser. Dette er ikke en vitenskapelig bok, men en bok som er basert på mine 25 års erfaringer gjennom å jobbe med føtter og ulike fotstillinger. Boken handler om hvordan du kan forebygge og behandle fotrelaterte plager gjennom trening, styrkeøvelser og bruk av ulike hjelpemidler.

 • Torkildsen, Terje : Jernvilje : roman

  Torkildsen, Terje : Jernvilje : roman

  Jernvilje er forteljinga om den 15 år gamle Vilje Vargbane som levde på Sørvestlandet for 1500 år sidan. Det er ulvetider i landet, men Vilje har ein fordel. Han er ulvejeger, hovding i heiene og herse over alt som lever der. Fortelling for mellomtrinnet.

 • Widholm, Katarina : Å telle hjerteslag

  Widholm, Katarina : Å telle hjerteslag

  Svensk feelgood fra 30-tallet! Året er 1937 og syttenårige Betty forlater hjembyen for å bli tjenestepike hos legefamilien Molander på Östermalm i Stockholm. Arbeidsdagene er lange, og legefruens nedlatende holdning konstant. Betty er uskyldig og kunnskapssøkende, og hun ser at det i storbyen finnes både andre muligheter og en langt større frihet enn hun var vant med i hjembyen. Ikke minst knytter hun et sterkt vennskap med Viola, tjenestepiken i nabohuset. Gjennom bøkenes verden kommer Betty også i kontakt med Martin, som er universitetslektor og av jødisk herkomst. Kjærlighetsrelasjonen mellom dem blir umulig. Å telle hjerteslag er fortellingen om en ung kvinnes vei ut i livet, i en historisk tid som ligner vår egen. Det er en varm roman med tidsriktig språk og fargesterke detaljer som raskt forflytter leseren til tiden rett før andre verdenskrig bryter ut.

 • Mjaugedal, Halvor : Historien om Karsten Warholm

  Mjaugedal, Halvor : Historien om Karsten Warholm

  Visste du at Karsten Warholm tok olympisk gull i 400 meter hekk i Tokyo i 2021? Og at han samtidig ble verdensrekordholder på denne distansen med tiden 45,94? Eller at han tok VM-gull i denne distansen i både 2017 og 2019? I Historien om Karsten Warholm blir du kjent med den unge superstjernen, og du kan også lese om hva som har hjulpet ham på veien mot å bli en av verdens beste hekkeløpere. Kanskje du får noen tips? I denne serien kan du lese om Norges største sportshelter. Bøkene er lettleste, gjennomillustrerte og passer for alle som elsker sport! Fakta for små- og mellomtrinnet.

 • Ahmad, Bashir : Norsk urdu ordbok

  Ahmad, Bashir : Norsk urdu ordbok

  Forlaget skriver om denne boka:

  Norsk-urdu ordbok er utarbeidet for grunnskolen, videregående opplæring, hjemmene og ulike institusjoner for barn.

  Ordboken bygger på et sentralt og allment ordforråd og inneholder 18.000 ord.

 • Hughes, Hollie : Vær deg selv, Ben!

  Hughes, Hollie : Vær deg selv, Ben!

  Biene summer rundt for å lage deilig honning til den store sommerfesten. Men lille Ben har lyst til å ta med noe annet. Vil han ta motet til seg og oppdage sin egen gave underveis? En hjertevarm fortelling som kan få selv de aller minste til å bli stolte over seg selv! Bildebok for førskolebarn.

 • Foley, Lucy : The midnight feast

  Foley, Lucy : The midnight feast

  Det er midtsommer ved kysten av Dorset. Gjester samler seg for åpningen av The Manor hotell, områdets nye juvel. Champagnen flyter, gjestelisten glitrer og solen går ned på et uforglemmelig sommersolverv. Men bak den festlige fasaden lurer det noe mørkt. The Manor har en hemmelig historie, bygget i skyggene av en urgammel skog. Nå kryper gamle venner og fiender ut av skyggene – og de vil snart oppdage hvilke andre dødelige hemmeligheter som kommer ut om natten.

 • Auganes, Guro S. : Katteskriket : roman

  Auganes, Guro S. : Katteskriket : roman

  Julie hatar å sove borte. Ho er elleve år og skal vere åleine hos besteforeldra i fire dagar og tre netter. Ho må øve seg til hausten. Då skal ho på overnattingstur til Göteborg med bestevenninna si. Det er berre éin ting: Ho har gløymt kor skummelt det er hos besteforeldra. Alt er så gamalt og mørkt der, vegger og møblar, og det luktar rart. Og kva er det med det gule rommet der Julie skal sove? Kvifor blir ho svimmel av å vere der? Og kva i all verda er det skjerande skriket som vekker ho midt på natta? Katteskriket er ei mystisk spøkelseshistorie om heimlengt, hemmelegheiter og å vakne med songar i hovudet. Det er ei bok om kattar - og om spøkelse. Boka er illustrert. Forteljing for mellomtrinnet.

 • Horst, Jørn Lier : Skriket

  Horst, Jørn Lier : Skriket

  Markus Heger oppsøker åsteder for gamle og nye krimsaker. Fra et podkaststudio bak i bobilen sin gjenforteller han historiene og kringkaster det han finner ut. «Skriket ingen hørte» skulle bli en serie om sju år gamle Leah Forsberg som forsvant fra Fagernes for 15 år siden, men det ble bare én episode. Da en ny jente forsvinner, blir saken igjen aktuell.

 • Salinas, Veronica : Vannlilje på havet

  Salinas, Veronica : Vannlilje på havet

  En jente som lever et lykkelig og fredelig liv blir tvunget til å flykte da det bryter ut krig. Navnet hennes er Vannlilje. Akkurat som blomsten har hun dype røtter sammen med familie og venner på hjemstedet, men plutselig befinner hun seg på havet, i en åpen båt med fremmede, på en farlig reise til et ukjent land. Mange barn og unge mennesker over hele verden blir tvunget til å flykte fra krig og vold, ofte alene uten foreldrene eller andre pårørende. Hvordan kan de tilpasse seg en ny livssituasjon, fratatt deres emosjonelle og fysiske sikkerhet? Denne historien er et forsøk på å styrke bevisstheten om dette emnet og gi et utgangspunkt for å snakke om flyktningers situasjon. Bildebok for småskole- /mellomtrinnet.

 • Jackson, Ida : Tarot : lær å forstå kortene og deg selv

  Jackson, Ida : Tarot : lær å forstå kortene og deg selv

  Noen mener at kortstokken oppstod i Atlantis, at man må vaske seg på hendene før man spår, at man kun må bli forært en kortstokk av en eldre venn og aldri spå med venstre hånd. Selvutnevnt heks Ida Jackson har lest tarot for andre siden hun var 14 år, i denne boka forklarer hun mytene og historiene rundt de magiske kortene. Boka inneholder klassiske illustrasjoner av de 78 tarot-kortene, og en innføring i betydningen til hvert kort. For uansett om man tror at man kan spå fremtiden eller ikke - Jackson viser oss hvordan tarot kan få deg til å stille deg selv, og andre, de riktige spørsmålene som faktisk kan forandre livet.

 • Mundal, André : De flinkeste slutter : en diplomats beretning om systemparadokset

  Mundal, André : De flinkeste slutter : en diplomats beretning om systemparadokset

  Er det norske samfunn sakte, men sikkert på vei mot å briste? Hva har i så fall dette med ditt talent å gjøre? «De flinkeste slutter» er en bok fra innsiden av Norges utenrikstjeneste, som utforsker forholdet mellom mennesker, samfunnssystem og resultater. Forfatteren tar for seg hvordan deler av Norges offentlige sektor har skapt et internt systemparadoks, der arbeidsplasser som er avhengig av mennesker, verken klarer å se dem, tilpasse seg dem eller bruke deres talent. Med det resultat at "De flinkeste slutter». Boken veksler mellom personlige historier og skarp analyse, og gi er unikt innblikk i det å være et lite menneske i et stort system. Med et dyptgående blikk kastes det lys over en rekke fenomen som endrer Norge i stadig raskere tempo. Som «Den store oppsigelsen», «Kampen om talent» og de akselererende effektene av kapitalisme. André Mundal har vært offiser, diplomat og konsulent. Han har tjenestegjort som offiser i Kosovo, og som norsk diplomat i Afghanistan, Brasil og USA, og hadde nære forbindelser til Det hvite hus da Donald Trump inntok Det ovale kontor. Etter 24 år i offentlig sektor sluttet han, fordi «det kostet for mye å oppnå for lite», i et system av uløste problemer og intern fornektelse av realitetene. «De flinkeste slutter» tilbyr en usedvanlig ærlig analyse og sender et klart varsku om de alvorlige konsekvensene hvis ikke kursen endres i norsk politikk og i offentlig sektor.

 • Ewo, Jon : Det står skrevet i tre steiner

  Ewo, Jon : Det står skrevet i tre steiner

  Linn Greve, som er nesten 13 år, har helt siden hun var åtte år følt seg utenfor. Både blant familien og andre mennesker. Nå er hun blitt kjent med Sunniva som er så annerledes. Eller er hun egentlig det? Sunniva gir henne ideer og håp om at det finnes andre måter å leve på, men Linn klarer ikke helt å forstå hva det er Sunniva stadig hinter om. Og alt blir enda merkeligere da hun møter prins Nattstjerne og Gellir inni fjellet. Dette er del en og to i Byttingserien, en annerledes fortelling om hulderfolket. Fantasy for mellomtrinnet.

 • Brønstad, Agnes : Studieteknikk : en håndbok for studenter i høyere yrkesfaglig utdanning

  Brønstad, Agnes : Studieteknikk : en håndbok for studenter i høyere yrkesfaglig utdanning

  Når du nå har valgt å starte på høyere yrkesfaglig utdanning, er det lurt å bruke tida effektivt, det vil si å lære mest og best mulig på kortest mulig tid. Da må du gå systematisk til verks. Vi håper denne boka kan hjelpe deg med det! Vi ønsker at du skal bruke boka som en håndbok, og slå opp på sider og finne temaer og teknikker når du trenger dem. Du vil se at vi viser til både analoge og digitale teknikker og metoder, og at det er opp til den enkelte å velge det som passer best. Vi anbefaler likevel at du leser gjennom hele boka først, for å få oversikt over innholdet og tenke over hvordan nettopp du kan bruke informasjonen, metodene og teknikkene vi beskriver. Boka er delt inn i fire kapitler. Kapittel 1 handler om hva læring er, om betydningen av å lære å lære og om forhold som kan påvirke læringen din. Disse forholdene kan du påvirke! En god start på studiet har alt å si. Kapittel 2 tar utgangspunkt i kapittel 1 og beskriver hva du kan gjøre selv for å få en best mulig start. Kapittel 3 beskriver ulike lese-, huske- og notat-teknikker som du kan bruke gjennom studiet for å lære mest mulig effektivt. Prøv dem og finn ut hvilke som passer deg best! Kapittel 4 handler både om hvordan vurdering foregår i høyere yrkesfaglig utdanning, og - når du vet det - om hvordan du best mulig kan forberede og vise hva du har lært og kan.

 • Betanzo, Elen Fossheim : Kjenner du Becker?

  Betanzo, Elen Fossheim : Kjenner du Becker?

  Varm, morosam og dramatisk forteljing frå Elen Betanzo! Den nye naboguten til Tale er eit fyrverkeri. Han kallar seg Becker, og han fjasar og syng og insisterer på at dei to, Tale og Becker, dei skal bli bestevenner. Tale liker eigentleg best å vere aleine og blir heilt ør av alt maset. Men det er litt fint med en ein ven også, ein som tvingar ho ut av skalet hennar. Samtidig høyrer Tale rare lyder fra leilegheita der Becker og familien bor. Har de en hund som herjar der inne? Spøker det i blokka? Og kvifor fortel Becker ting som ikkje er sant om foreldra sine, at moren jobbar som modell og at faren er sjef for BMW? Det einaste Tale er sikker på, er at det er noko som ikkje stemmer heilt der inne i naboleilegheita. Dette er ei historie om vennskap, mot og maskane vi tek på oss når ting er for vanskelege ... og om stjernebilde i taket og mjuke små dverghamsterar i handa. Forteljing for mellomtrinnet.

 • McDermid, Val : 1979

  McDermid, Val : 1979

  Året er 1979. Det er en miserabel vinter, og reporteren Allie Burns jakter på sin første store sak. Det er få kvinner i redaksjonen, og Allie trenger noe virkelig sensasjonelt for at gutteklubben skal ta henne på alvor. Snart finner Allie og kollegaen Danny pikante og kriminelle avsløringer om noen respekterte menn i Skottland. Allie Burns er villig til å gå farlig langt for det store scoopet.

 • Skomsvold, Kjersti Annesdatter : Lisa gikk til skogen

  Skomsvold, Kjersti Annesdatter : Lisa gikk til skogen

  Lisa synes det er vanskelig å få ut ordene. Da er det lettere å tenke på tallrekka til Fibonacci. Og Jonas. Jonas som har ei trehytte i skogen. Lisa gikk til skogen er en varm fortelling om forelskelse, irriterende tvillingsøstre og om å se tallmønstre i alt. Fortelling for mellomtrinnet.

 • Martin, Tina N. : Befrieren

  Martin, Tina N. : Befrieren

  Lærer Eva Vendel blir funnet død, hengende i en takkrok. Det er spektakulært drap, noen har spikret to tykke spikre gjennom hendene hennes etter å ha tatt livet av henne. Hvorfor myrdes en kvinne, som tilsynelatende ikke har fiender, på denne måten? Kort tid etter kidnappes en diabetessyk liten jente fra førskolen. Politietterforsker Idun Lind settes på saken, og må finne svarene på hvorfor Eva Vendel ble drept. Sammen med sin nærmeste kollega på avdelingen for alvorlige forbrytelser, den alltid like skeptiske Calle Brandt, begynner hun å grave i noe som er langt mer komplisert enn det først ser ut som. Samtidig som etterforskningen pågår, starter en kamp mot klokka for å finne den kidnappete jenta. Dette er første bok om politietterforsker Idun Lind.

 • Heivoll, Gaute : Den siste keiser

  Heivoll, Gaute : Den siste keiser

  En grådig rotte og den eiendommelige kaptein Klepto setter kursen mot Atlantis. Estragon styrter i havet og tror hans siste time er kommet. Til alt hell fanges han opp av selveste kaptein Klepto med den magiske undervannsbåten Nautilus. I Estragons nærvær gjennomgår kaptein Klepto en langsom metamorfose til han selv har inntatt rotteskikkelse. Den siste keiser er tredje bok i Gaute Heivolls serie om de sju dødssyndene, fortalt av rotter. De tidløse fablene byr på humor av den mørke og absurde sorten. Fortelling for mellomtrinnet.

 • Butcher's crossing : Butcher's crossing

  Butcher's crossing : Butcher's crossing

  Den 23 år gamle studenten Will Andrews har droppet ut av Harvard for å utforske et mer eventyrlig liv på slutten av 1800-tallet. Han får følge av den eldre og mer erfarne Miller, en bøffeljeger som jakter i de mange utilgjengelige og skjulte dalene i Colorado. Will håper å lære mer om det utstrakte hjemlandet sitt, men det han erfarer er noe ganske annet. Mens laget på fire mann skyter og hakker seg gjennom stadig færre og mindre bøffelflokker under beinharde forhold, får den unge studenten en leksjon i grenseløs og ubarmhjertig brutalitet. Filmen er basert på en roman av John Williams.

 • Hodnefjeld, Hilde : Georg og kjelleren

  Hodnefjeld, Hilde : Georg og kjelleren

  Seks fot under for barn! Georg Graver bor i et begravelsesbyrå. Familien har likbil i oppkjørselen, urner med aske i kjøkkenskapet - og det ligger døde folk i kjelleren. Tror du man blir populær av sånt, kanskje? Men det er ikke det verste. Georg kan snakke med lik! Eller, de døde insisterer på å snakke med ham. Og de maser om alt mulig! Hvordan sveisen skal danderes, om de skal kremeres, hvordan arven skal fordeles. De gir seg ikke, og derfor har Georg lovet seg selv aldri å gå ned i kjelleren og svare dem. Men da Live begynner i klassen, får Georg sin største utfordring hittil. For å vise at han kan være en god venn, må han nemlig trosse sin egen pakt: Georg må gå ned i kjelleren. Fortelling for mellomtrinnet.

 • Johnsen, Kjersti Herland : Sommer på Himmelfjell

  Johnsen, Kjersti Herland : Sommer på Himmelfjell

  Sommer på Himmelfjell hotell er en sjarmerende og spennende sommerfeelgood fra Kjersti Herland Johnsen, som i 2024 blir storlansert i markeder som USA og Tyskland. Her får vi et gjensyn med fjellklatrer Ingrid Berg som har tatt over driften på det familiedrevne hotellet. Hun har nettopp blitt kjæreste med den kjekke sauebonden Tor, og har endelig funnet tilbake til sin lidenskap for fjellklatring. Nå planlegger hun å holde klatrekurs på hotellet. Denne sommeren er det også duket for fint bryllup. Bestevennen Vegard skal gifte seg med sin elskede David. Venneparet fra Oslo har bestemt at Himmelfjell Hotell skal sette rammene for den storslåtte bryllupsfeiringen deres. Men det blir aldri et bryllup uten forviklinger. I tillegg dukker opp en person fra Tors fortid, som setter forholdet mellom dem på prøve.

 • Berg, Sunniva Relling : Soldagen : roman

  Berg, Sunniva Relling : Soldagen : roman

  Lettlesen action i snødrevet.
  Maja hamnar stort sett alltid i trøbbel. Ho har akkurat krangla med mora si, for deretter å stikke heimanfrå. No sit ho på nattbussen på veg til tanta, som bur fleire timar lenger nord. Ilias er også i trøbbel. Han har rømt frå asylmottaket, skuldar pengar til Nils og gjengen, og har attpåtil lova mora å passe godt på veslesøstera si, Amira.
  På uventa vis møtest vegane til Ilias og Maja. Saman blir dei vikla inn i eit nervepirrande drama der altfor mykje står på spel og mange har mykje å tape.

 • Säfstrand, Caroline : La meg fortelle alt

  Säfstrand, Caroline : La meg fortelle alt

  En vakker og varm historie om hemmelighetene vi har i livet, fra Sveriges store feelgood-dronning Caroline Säfstrand. Ulrica har bestemt seg for å leie et feriehus på den idylliske øya Ven. Med seg har hun et gammelt postkort som knytter henne og en mørk historie fra øya sammen, og nå ønsker hun å finne ut mer. I nabohuset bor Bea, en kvinne som ikke greier å komme seg videre i livet. Når Bea hører en forsker på radioen snakke om at alle mennesker bærer på fem hemmeligheter som vi aldri forteller til noen, begynner hun å fundere over turisten på den andre siden av veien. Har hun virkelig bare kommet for å beundre den vakre naturen? Begge kvinnene har nylig opplevd at livet er blitt snudd på hodet, men kanskje kan en stemme fra fortiden lede dem inn på nye veier...

 • Thomassen, Anne-Siri : Skolestartboka

  Thomassen, Anne-Siri : Skolestartboka

  Pedagogisk bok som forbereder barna på å begynne på skolen. Skolestartboka er en bok om en av de viktigste overgangene i livet, der 5- og 6-åringene går fra det nære og trygge til noe nytt, større og annerledes enn de er vant med. Den vil gi et innblikk i hva skolestarterne har foran seg, fra selve innskrivingen på skolen til de står der i skolegården i nye klær for å møte rektor og læreren i mylderet av andre barn de kanskje ennå ikke kjenner. Innholdsrike oppslag med let og finn-oppgaver tilknyttet illustrasjonene, faktaopplysninger og relevante spørsmål vil åpne opp for samtale og refleksjon rundt skolestart. Boka vil gi barna kjennskap til skolen i forkant av oppstart, og dermed kunne bidra til større trygghet. Den vil også gi rom for masse undring og kjennskap til nye begreper. Sakprosa for førskolebarn og småtrinnet.

 • The Beekeeper : The Beekeeper

  The Beekeeper : The Beekeeper

  Etter å ha trukket seg tilbake fra den hemmelige eliteorganisasjonen The Beekeepers, lever Adam Clay (Jason Statham) et rolig liv som birøkter. Men da hans eldre nabo blir svindlet og mister alle sparepengene sine med tragiske konsekvenser, må Adam Clay ta grep igjen. Fast bestemt på å søke rettferdighet avdekker Clay et nettverk av svindel, orkestrert av en mektig organisasjon som utnytter samfunnets mest sårbare. Mens han kjemper mot FBI-agenter, svindlere og sin egen erstatter i The Beekeepers, utvikler Clays oppdrag seg til noe større: Å avsløre et korrupt system som truer hele samfunnet.

 • Eggen, Martin : Fugleboka : oppdag fuglene der du bor

  Eggen, Martin : Fugleboka : oppdag fuglene der du bor

  Lær deg å kjenne igjen våre vanligste fugler. Fugler bor og lever rundt oss, og du kan se dem nesten overalt. I denne boka blir du kjent med mange av dem, og kanskje vil du oppleve at de ikke er så fryktelig forskjellige fra deg selv. Vil du bli bedre kjent med dem, er det mange ting du kan gjøre. Bli med inn i fuglenes verden! Sakprosa for småskoletrinnet.

 • Da Costa, Mélissa : Dagene som kommer

  Da Costa, Mélissa : Dagene som kommer

  Amande får kastet på seg en dobbel sorg når hun mister to av sine aller nærmeste. Hun er utrøstelig og gir opp alt: jobben, leiligheten og venner. Hun søker tilflukt i et bortgjemt hus i Auvergne, et sted hvor ingen kan plage henne. Alt hun ønsker, er å dykke inn i sorgen. Så kommer hun over hagebrukskalenderen til den tidligere eieren av huset. Amande leser og blir grepet av en utrolig glød, og ved hjelp av Madame Hugues’ sirlige, håndskrevne notater begynner hun å bringe den forlatte og gjengrodde hagen tilbake til sin fordums prakt. En oppløftende og rørende roman, full av mot og følelser.

 • Sutanto, Jesse Q. : Didn't see that coming

  Sutanto, Jesse Q. : Didn't see that coming

  17-årige Kiki Siregar er en fabelaktig gamer-jente med masse selvtillit. Hun er ikke redd for å være seg selv – unntatt på nett. Hemmeligheten hennes er at hun anonymt spiller som er gutt for å bli behandlet bedre av mannlige spillere. Selv bestevennen hennes online – den søteste gutten noensinne, som har brukernavnet Sourdawg – kjenner ikke den sanne identiteten hennes. Og det går fint, for hun vet ikke hans ekte navn heller, og det er ikke som om de noen gang kommer til å møtes i virkeligheten. Helt til hun bytter til en prestisjefull privatskole det siste året sitt, og finner ut at Sourdawg også går der. Men hvem er han? Hvordan kommer han til å reagere når han finner ut av hemmeligheten hennes? Og hva skjer når Kiki innser at hun er i ferd med å forelske seg i online-bestevennen sin?

 • Henrixen, J.R. : Boss

  Henrixen, J.R. : Boss

  BOSS – endelig, en annerledes thriller. Denne spennende romanen utspilles der andre krimbøker slutter. I et rettssalsdrama. La deg rive med i fornærmedes fortvilelse, forsvarernes skitne spill og politiets begrensninger. Opplev intens spenning, svart humor og – læring. Forfatteren skriver i en korthugget stil med høyt tempo. En norsk kvinne blir utnyttet i internasjonal kriminalitets mest nedrige yrke og fanget i egen angst. Les om det skymme markedet – libertinerfester. Om gull, makt og seksuelt begjær. Ex. marinejeger, politiførstebetjent og familiefar Jan Petter Salte er tilbake med sitt særegne team. Han slåss for rettferdighet, på tross av pandemi og mafiafiender. Forfatteren er politietterforsker, jurist og TV-humorist.

 • Iqbal, Anam : The exes

  Iqbal, Anam : The exes

  Da Karim og Zara møttes, burde de ikke umiddelbart like hverandre. De har ingenting til felles: Karim, med gjengen sin The Exes, er en verdenskjent influenser. Zara er bare en vanlig tenåring som prøver å komme inn på universitetet og ikke bli distrahert av teite gutter. Men gnistene flyr likevel. Med Zara kan Karim endelig slappe av, mens hans glamorøse verden lar Zara unnslippe foreldrenes kontroll. Men noen følger med på dem – en hemmelig reporter som har fulgt med på The Exes i årevis. Mens forholdet deres blir sterkere, blir blogginnleggene mer personlige – og mer truende.

 • Espseth, Luca Dalen : Født i rett kropp : en transmanns fortelling

  Espseth, Luca Dalen : Født i rett kropp : en transmanns fortelling

  Dette er Luca Dalen Espseths sterkt berørende historie om hans vei til et liv som mann. Luca har deltatt i det offentlige ordskiftet rundt trans, så både offentlig og privat har han måttet svare på utallige spørsmål om kjønn, trans og sitt eget liv. Over alt får han de samme spørsmålene, igjen og igjen. For ham kjennes det ut som om han alltid må forklare og forsvare seg bare for å få lov til å eksistere. Selv om han har studiepoeng i både biologi, kjønnsteori og filosofi så blir aldri svarene "gode nok". Ofte svarer han bare for å tilfredsstille et eller annet behov hos andre. Ofte lyver han for å slippe å brette ut hele livet sitt for Gud og hvermann. I årevis har folk krevd å få høre historien hans i en versjon som de kunne tro på. En historie som passet med deres forståelse av kjønn. Så han lagde én historie for offentligheten, én historie for fremmede på fest, én historie for legene, én historie for familien sin. Men en dag oppdaget Luca at han hadde glemt å lage en historie for seg selv. Nå får vi Lucas historie, en kraftfull og personlig historie om å få være seg selv i en verden som veldig ofte ser annerledes på deg enn du gjør selv. Og som ofte mistror deg. Det er også en klok og tankevekkende tekst om samfunnet vi lever i. Ved å lese denne boka vil du få ny kunnskap om kjønn, om strukturer og kanskje også om deg selv og egne mønstre du ikke hittil har vært bevisst.

 • Crosby, Polly : This tale is forbidden

  Crosby, Polly : This tale is forbidden

  Nesta tror på eventyr: De virkelige historiene om mektige og magiske kvinner som styrte og formet verden for flere tiår siden. Men verden har endret seg siden da. Nå får hun ikke engang lov til å gå for lagt fra det lille huset i skogen, der hun bor med bestemoren sin. Mer enn noe annet, lengter Nesta etter å se byen som ligger bortenfor skogen. Og da bestemoren hennes blir bortført, må hun reise nettopp dit for å prøve å redde henne. Men med en gang hun kommer frem, ser hun at bestemorens advarsler var sanne: Kvinner blir tvunget til å gå med bestemte klær, og blir straffet hvis de ikke oppfører seg på bestemte måter. Byens myndigheter har omskrevet historien, og gjort eventyrheltinnene til svake jenter som er avhengige av menn. Og enda verre - det virker som om alle tror at det alltid har vært slik. Det er bare Nesta som kjenner til sannheten. Men sannheten er farlig, og det er mange som er interessert i å sørge for at den ikke sprer seg. Kan Nesta unngå myndighetene lenge nok til å redde bestemoren sin? Og kan de befri alle andre også, og bringe magi tilbake til verden?

 • Lauritzen, Jacob : Jotunheimen og nabostrøkene : hytter, ruter og turforslag

  Lauritzen, Jacob : Jotunheimen og nabostrøkene : hytter, ruter og turforslag

  Cappelen Damms små turbøker med små, korte bøker i A6-format om noen av alle disse tusenvis av ting du kan oppleve. Bøkene er så små at du kan ha dem i lomma eller i sekken når du er på tur

 • Yang, Gene Luen : Lunar new year love story

  Yang, Gene Luen : Lunar new year love story

  Valentina Tran was named after Valentine's Day, which used to be her favorite holiday. But when Val learns the truth behind what happened with her parents and why she's being raised by a single father, she realizes true love is a lie. This is reinforced when she meets the spirit of Saint Valentine, who tells her she and her family are cursed to always be unlucky in love. Val is ready to give into her fate, until one Lunar New Year festival, where a mysterious lion dancer hands her a paper heart, and ZING. Val becomes determined to change her destiny, prove Saint Valentine wrong, and give her heart to the right person.

  Meanwhile, lion dancing is the only thing that has given Jae peace after his dad passed away. It's also what keeps him connected to his father's side of the family. Both Jae and his cousin Leslie notice Val at the Lunar New Year festival, and for some inexplicable reason, Jae hands Val a paper heart. But it's Leslie, with his K-Pop good looks, who starts to date Val. Jae still feels this connection with Val and feels it's somehow tied to how he feels about losing his father.

  Both Val and Jae struggle with the spirits who haunt them as they are inextricably brought together in a love story that is satisfying, sweet, and moving.

 • Bjørg Thorhallsdottir : Björgs glede : lykke er et mål, glede er en holdning

  Bjørg Thorhallsdottir : Björgs glede : lykke er et mål, glede er en holdning

  I fem år har Björg jobbet med å utvikle det nettbaserte kurset Destinasjon Glede. Kurset tar utgangspunkt i hennes egen livsreise, kombinert med forskning på hva som gir livsglede og energi. For å kjenne glede fra innsiden, må du ta en ryddejobb og bli kvitt all støyen som stjeler energi og livskraft. Sammen med Björg vil du lære å vie oppmerksomhet til og styrke degrunnleggende tingene i livet som egenkjærlighet, nære relasjoner, vaner i hverdagen, mening og tilhørighet, og det å ha et godt forhold til kropp og mat - og en trygg økonomi. Gjennom å lese boken og ta kunnskapen og rådene til deg, vil endelig bli i stand til å gjøre varige livsstilsendringer og kvitte deg med det som tapper deg for energi. oppleve en sterkere indre glede.

 • Hicks, Faith Erin : One year at Ellsmere

  Hicks, Faith Erin : One year at Ellsmere

  Er det meningen at det skal være så vanskelig å gå på kostskole? Da den skoleflinke tenåringen Juniper vinner et stipend til det prestisjefulle Ellsmere Academy, forventer hun at det skal være en studieutopi. Men livet på Ellsmere er langt fra ideellt: Folk anser henne som et «spesielt prosjekt» og den mest populære jenta på skolen prøver å ødelegge livene til både Juniper og vennen hennes, Cassie. I tillegg går det rykter om at et mytisk monster holder til i skogen ved siden av skolen. På dette stadiet håper Juniper bare at hun overlever året.

 • Deila, Mariann : Robust : 6 konkrete steg til å tåle en trøkk og våge å leve : lær deg kraften i et tja før du automatisk svarer ja eller nei

  Deila, Mariann : Robust : 6 konkrete steg til å tåle en trøkk og våge å leve : lær deg kraften i et tja før du automatisk svarer ja eller nei

  Irriterer du deg over at du fortsatt føler deg stresset og utilstrekkelig, enda så voksen du er blitt? Dømmer du deg selv for ikke å mestre hverdagen bedre? Står du fortsatt fast i noen destruktive tankemønstre som legger en demper på livsgleden din, og lengter etter en endring - som varer? Ønsker du å være et mer robust menneske som våger å ta mer plass, som tør å ta nye sjanser, som står stødigere i motgang, som setter tydeligere grenser og som tar flere sunne valg for deg selv? Da er dette boka for deg! Mariann Deila deler ærlig og sårbart om sin reise fra å snu indre uro og selvpisking til å bli en tryggere og tydeligere person, som liker seg selv og livet hun lever. Veien dit gikk gjennom å bli et robust tja-menneske. Å svare TJA betyr at du stopper opp før du reagerer på autopilot. Med et tja trykker du på den indre pauseknappen og gir deg selv tid til å øve på nye måter å tenke, føle og handle på - som styrker robustheten din. I denne boka lærer du 6 konkrete steg som hjelper deg å bli et tja-menneske med en robust selvfølelse. Gjennom historier, lettfattelig teori og mentale øvelser lærer du hvordan du utvikler en mer avslappet holdning til deg selv (og andre). Når du er robust, takler du utfordringer bedre. Du tåler en trøkk, rett og slett, og du lever godt med deg selv - som den du er.

 • Oseman, Alice : I was born for this

  Oseman, Alice : I was born for this

  For Angel Rahimi hander livet om en ting: The Ark – en pop-rock trio av tenåringsgutter som tar verden med storm. Å være en del av fandomet deres har gitt henne alt hun elsker – vennen Juliet, drømmene hennes og en følelse av tilhørighet. Jimmy Kaga-Ricci skylder The Ark alt. Han er frontfiguren deres, og å spille i et band med vennene sine er alt han noensinne har ønsket seg. Men drømmer ender ikke alltid slik du tror, og da Jimmy og Angel møter hverandre oppdager de nøyaktig hvor rar og overraskende virkeligheten kan være.

 • Kjelland, Vivian : Studer smartere : studieteknikker som faktisk virker!

  Kjelland, Vivian : Studer smartere : studieteknikker som faktisk virker!

  Strever du med å huske pensumet? Rekker du ikke lese alt? Jobber du masse, men uten å få gode nok resultater? Sliter du med motivasjonen, og utsetter arbeidet? Bruker du mye tid og energi på å ta notater? Gjør du det bra på eksamen, men glemmer det meste kort tid etter? Kort sagt, hvis du strever med studiene dine, er dette boken for deg! Ny forskning har lært oss mer om hvordan hjernen vår fungerer, og om hvordan vi lærer best. Disse metodene er verken vanskelige eller tidkrevende, og de kan gi deg mye større utbytte av årene som student. I Studer smartere kan du lese om disse metodene, og hvordan du på en enkel måte kan ta dem i bruk.

 • Corrigan, Eireann : I will follow

  Corrigan, Eireann : I will follow

  Den første gangen Nora Ladd så Shea på TikTok, var det noe som bare klikket. Du vet når du ser noen, og bare vet at dere kommer til å bli bestevenner? Vel, det var det Nora følte. Hun vet at Shea er en stor stjerne, med flere millioner følgere, og at Nora ikke er det (hun følger hundrevis av personer, men bare 74 følger henne tilbake). Men Nora vet at alt hun trenger er en viral video. Så kommer Shea til å se henne, og hun kommer til å forstå. Og hvis livet ikke kommer til å la Nora slippe inn i Sheas verden, vel, da må hun ta saken i egne hender.

 • Wessel-Aas, Katrine : Huset i Wimbledon

  Wessel-Aas, Katrine : Huset i Wimbledon

  Året er 1923. Eva Winther Hagen, arvingen til den søkkrike Tilda Skjønberg, har dyp kjærlighetssorg og reiser til England for å bli kjent med farmorens britiske familie og for å slikke sine sår. I Wimbledon kommer hun over et gjengrodd herskapshus, som hun bestemmer seg for å kjøpe. Med på kjøpet følger en ung og farlig sjarmerende mann. Sammen med Archie kaster Eva seg ut i de glade tyveårene, med høy champagneføring, jazz og glamorøse fester, men første verdenskrig kaster fortsatt lange skygger over London. Og kan Eva stole på Archie? Hvem er han egentlig - og hva vil han? Ting blir ikke mindre komplisert da Eva møter naboen, den korrekte, men kjekke tørrpinnen Henry, som kjente Archie da han var barn. Dette er første bok i ny trilogi om familien Winther, kjent fra serien "Winther-familien".