Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Mine første ord : tall, farger, former

  Peke- og snakke-bøker med fargerike bilder. Her lærer barna å snakke om tall, farger og former med mer. Se og pek på bildene, og si ordene om igjen. Kan du finne fire dinosaurer og en rosa gris? Hvilken form har pizzaen? Hvem er stor og hvem er liten?

 • Mine første ord : 100 ord

  Peke- og snakke-bøker med fargerike bilder. Her setter vi ord på kjente ting fra småbarnas hverdag. Se og pek på bildene, og si ordene om igjen. Kan du finne potten eller koppen? Hvilken farge er det på trehjulssykkelen? Hva slags mat er favoritten hjemme hos deg?

 • Lanes, Cecilie : Jakten på nordlyset

  Julie og Troll Olav er med på en vinterreise fra Tromsø til Nordkapp med
  Hurtigruten. Samegutten Jovnna er veiviser, og ferden går videre med
  reinsdyrslede inn på vidda i jakten på det forsvunne nordlyset.

 • Peppas store myldrebok

  Gå på oppdagelsesferd i Peppas fargerike, myldrende verden i denne store, kartonerte, let og finn-boka. Peppa og vennene har det alltid moro sammen, enten de er på lekeplassen, i Peppas bursdagsselskap, på tivoli eller på et eventyrslott.

 • Peppas gresskarfest

  Bli med på den skrektakulære halloween-festen til Peppa og Georg! Det er massevis av gresskarpai til alle!

  Peppa – storsjarmøren med høye seertall på NRK Super – bor sammen med mamma og pappa og lillebroren Georg. Hun elsker å leke og være sammen med familien sin og vennene sine, og så liker hun å hoppe opp og ned i gjørmete pytter.

 • Holowaty, Lauren : Jeg elsker deg, Mamma Gris

  Peppa og Georg har lyst til å gjøre noe spesielt for å vise Mamma Gris hvor glad de er i henne, men ingenting går helt som planlagt …

  Heldigvis er Mamma Gris der og kan ordne opp!

 • Farsethås, Ane : Grenseverdier : sannhet og litterær metode : ti intervjuer og et essay

  Hvor går grensene for hva en forfatter kan tillate seg å skrive? Forholdet mellom litteratur og virkelighet, fiksjon og sannhet, står sentralt i denne boken. Her har Ane Farsethås samlet intervjuer med internasjonale forfatterstorheter, så vel som egne betraktninger om strømninger og fenomener i kulturen. Farsethås er for tiden kulturredaktør i Morgenbladet og en anerkjent litteraturkritiker. Hun mottok kritikerlagets pris i 2004.

 • Mejlænder, Petter : Hariton Pushwagner : biografien

  "Kanskje årets viktigste kulturhistoriske bokutgivelse" - VG «Det er en påfallende, ja, nesten grotesk, mangel på samsvar mellom denne nevrotiske, selvhelende trangen til å skape kvalitet i verket og måten han tok hånd om sitt eget liv på. Verket falt på plass takket være Pushwagners ærgjerrighet, mens livet gikk opp i limingen, sprakk og falt fra hverandre på grunn av slendrian.» "Hariton Pushwagner" er den første fullstendige biografien om den myteomspunne og folkekjære pop art-kunstneren. Pushwagner var selv en viktig kilde, og boka rommer store mengder nytt og ukjent stoff. Han var en moderne Peer Gynt, og vi følger ham fra barndom og oppvekst i Oslo, til en utagerende og selvdestruktiv tilværelse preget av rus. Leseren tas med på studie- og arbeidsopphold i inn- og utland, blant annet i Paris, Midtøsten, London og New York, og ikke minst får vi ta del i den store suksessen han opplevde i sine siste leveår. Boka presenterer en høyaktuell kunstner som gjennom hele karrieren skildret den vestlige sivilisasjonen på vei mot ragnarok, krig, undertrykkelse, robotifisering, apati og forurensning. Først og fremst er det en brutalt ærlig fortelling om et ekstremt kunstnerliv.

 • Grepstad, Ottar : Skriftkultur : tidssignal frå det 21. hundreåret

  Forlaget skriver: Dette er forteljinga om korleis skrift blir brukt, kva ho gjer med oss lesarar, og korleis ho formar samfunn. Mest av alt handlar det om å forstå. Ei slik bok kan berre skrivast av ein som held fast i dei lange linjene, same kor mykje nytt han har å fortelje der andre har sett punktum. Eit språk har ord for alle erfaringar og er slik at vi alltid kan seie noko anna enn det som er sagt til no. Med eit nytt språk om språk i Noreg leitar forfattaren fram diktinga og sakprosaens rolle i skriftkulturar. Elegant og medrivande tek forfattaren lesaren med inn i gløymde liv, bortkomne hendingar og flunkande nye tankegangar. Resultatet er tidssignal frå det moderne Noreg om skrift, språk og minne. Forfattaren er høgt og lågt i både språk og litteratur og blir like overraska som lesaren over det han finn. Lesaren møter både den unge kvinna som diskuterte dikting med Ivar Aasen, forfattaren som gjekk seg fast i eigne ord, og arkitekten som forma ein heil skriftkultur i handfast betong.

 • Steinhovden, Thor : Det amerikanske marerittet : hvordan USA ble et splittet land

  Boken studerer utviklingen mot et mer polarisert USA, fra 1945 til 2018. President Trump er bare en konsekvens av en kaotisk og splittet nasjon; ikke årsaken til den, mener forfatter Thor Steinhovden. Med intervjuer, personlige beretninger og brede historiske sveip, drøfter han hvordan både demokrater og republikanere svek den amerikanske drømmen. Lav sosial mobilitet, stor økonomisk usikkerhet og en smuldrende infrastruktur er hovedingredienser i polariseringen av USA, hevder forfatteren. Men hvilke krefter står bak denne utviklingen, og med hvilket mål for øye? Hva blir de globale konsekvensene dersom USA mister plassen som verdens ledende stormakt?

 • Jensen, Carsten : Mot stjernene : om nødvendigheten av å sette seg de høyeste mål

  Carsten Jensen er blant Danmarks mest toneangivende forfattere og journalister. Denne utgivelsen følger i sporet etter pamfletten «Kjellermennesker: om populisme og vanskeligheten med å være menneske» (norsk overs. 2018). I «Mot stjernene» forsøker Jensen å kartlegge den oppvoksende generasjon og dens særpreg. Han går i dialog med den tyske sosiologen Ulrich Bechs tanker, for å reflektere over konsekvensene av smarttelefoner og uavbrutt nettilkobling. Jensen tar også utgangspunkt i møter med unge, og NRK-serien SKAM, for å sirkle inn generasjonen som er født rundt eller etter årtusenskiftet. Videre spør han seg om denne generasjonen står for en utpreget kollektivisme og vi-tenkning, eller atomisering og avmakt. Dessuten står klimaendringene på døren. Drømmer de unge stort nok? Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Gran, Sissel : Inni er vi alltid unge : aldringsmeditasjoner

  Sissel Gran er psykolog og parterapeut, og ingen aldersforsker. Likevel ble hun svært opptatt av temaet. Opplevelsen om sin egen aldring kom nærmest som en overraskelse, men 67 år gammel kjenner hun alderen på kroppen. I denne boken deler hun tanker om aldring og om det å bevege seg inn i en ny fase i livet. Hun ønsker å utfordre seg selv: Kan hun greie å utvikle en modigere holdning til det ufravikelige; alderdommens skjørhet og livets slutt? Kan hun finne uventet gleder i alderdommen, og holde fast ved et indre aldersløst jeg som kan representere en motkraft i antialdringens tid? Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Manson, Mark : Den edle kunsten å gi faen : en uventet tilnærming til å leve et godt liv

  Mark Manson er en etablert blogger. Han er lei av å tenke positivt. «La oss være ærlige, dette går til helvete, og det må vi bare leve med», skriver han. I denne anti-selvhjelpsboka tar han til orde for å lære seg selv å kjenne på ærligste vis: altså gjennom feil, mangler og tilkortkommenheter. Når vi først eier våre feil, finner vi motet og utholdenheten som vi trenger i hverdagen, mener Manson. Han beskriver også hvordan oppmerksomhet og evnen til å bry seg om ulike saker og ting, slett ikke er utømmelige ressurser hos mennesker. Derfor er det ekstra viktig å prioritere hva vi skal vie oppmerksomhet, og hva vi simpelthen bør gi f★★n i, mener Manson. Denne boken tar sikte på å vise leseren hvordan. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Lysholm, Birgitte Hoff : Heit : en guide til overgangsalderen

  Både pubertet og moderskap er yndet stoff for fagbøker, men hva med overgangsalderen? Dette lurte Birgitte Lysholm på da hun gikk inn i sitt 40. år. Hun visste lite om hva som ventet henne i overgangsalderen, og svarene var vanskelige å finne. Dessuten lot ingen til å snakke om overgangsalderen, heller. I denne boken tar Lysholm utgangpunkt i samtaler med flere kvinner, om spørsmål knyttet til denne perioden av livet. Hvorfor er overgangsalderen et så tabubelagt tema? Hvorfor ser man så mørkt på den? Har den mer å by på enn humørsvingninger og hetetokter? Forfatteren kaller denne boken en reiseguide gjennom overgangsalderen. Bokens personlige historier illustrerer hvor forskjellig denne fasen oppleves fra kvinne til kvinne. Birgitte Lysholm er frilansjournalist. Hun har skrevet for Dagbladet magasinet og KK.

 • Lanier, Jaron : Ti argumenter for å slette sosiale medier nå

  Det er vanskelig å se for seg et liv uten sosiale medier, men forfatter Jaron Lanier insisterer på at du vil få det bedre uten. I denne viktige boken presenterer han ti argumenter for hvorfor vi alle bør være mer bevisst vår aktivitet på nettet. Sosiale medier har en tendens til å bringe frem det verste i oss. Det gjør politikk skremmende, fordreier vårt forhold til sannheten og distanserer oss fra andre mennesker selv om vi har mer «kontakt» med andre enn noen gang før. Hvordan forbli uavhengige i en verden der vi er under kontinuerlig overvåkning og konstant blir stimulert av algoritmer?