Nytt i biblioteket

 • West, Tracey : Jorddragen våkner. 1.

  Brage er en helt vanlig gutt på 8 år som bor på en bondegård. En dag dukker plutselig kongens soldater opp og tar ham med til slottet. Han skal trenes opp til å bli en dragemester. Brage er ikke sikker på om dette er noe for ham, men når han ser de tøffe dragene blir han overbevist. På skolen møter han Anna, Ragna og Bø som også skal trenes opp. Brage lurer på hva slags superkraft dragen hans har, for dragen virker litt daff og sliten. Den ligner litt på en slange, eller meitemark. Brage kaller derfor dragen sin for Markus. Etter hvert viser det seg at de to kanskje er de største heltene av dem alle. Drageskolen er en serie med drager, trollmenn, konger, superkrefter, magi, humor og spenning. Serien har korte kapitler, mye action og mange illustrasjoner. Lettlest for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Schaap, Annet : Lampe : et sjøsalt eventyr

  Lampe er fyrvokterens datter. Hver kveld tenner hun fyrlykten så skipene skal styre utenom farlige skjær. En stormfull natt er uhellet ute: Fyrlykten lyser ikke, et skip grunnstøter - og dette eventyret begynner. Lampe må gjøre tjeneste hos admiralen i Det svarte huset, der ryktet forteller at det bor et farlig monster. Det viser seg at en merkelig og vakker skapning lever i skjul i tårnet. Lampe blir dratt inn i en verden befolket av havfruer og pirater, der hun må kjempe alt hun kan for vennskap, frihet og retten til å være annerledes.

 • West, Tracey : Mysteriet med soldragen. 2.

  Annas drage har blitt syk. Selv ikke magien til trollmannen klarer å gjøre dragen frisk igjen. Brages drage prøver å bruke superkreftene sine for å hjelpe. Det ender med at de drar på en spennende tur verden rundt på jakt etter en medisin som kan gjøre Annas syke drage frisk igjen. Drageskolen er en serie med drager, trollmenn, konger, superkrefter, magi, humor og spenning. Serien har korte kapitler, mye action og mange illustrasjoner. Lettlest for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Getz, Kristine : Poppy : krimroman

  Poppy er to år og tre måneder og stjerne på Instagram. Takket være henne har mammaen hennes, bloggeren Lotte Wiik, nesten en halv million følgere og en god inntekt gjennom sponsormidler. Men så blir Poppy borte. Hun forsvinner kort tid etter at foreldrene publiserte et bilde av henne utenfor besteforeldrenes hjem. Alle kjenner Poppy, og saken får derfor stor oppmerksomhet. Politietterforskerne Emer Murphy og Mons Tidemand kjemper mot tiden og må raskt finne motivet for bortføringen. Dreier deg seg om penger? Er noen ute etter å rette søkelyset mot eksponeringen av barn i sosiale medier? Eller har Lottes ukjente fortid noe med saken å gjøre? Kriminalromanen Poppy er Kristine Getz` skjønnlitterære debut. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Mattsson, Jens : Vi er løver!

  Lillebror og storebror skaper verdens beste fantasi. Sammen er de farlige løver på savannen. Da storebror blir syk, kan han bare brøle nokså svakt. Men løver lar seg ikke binde fast til slanger og drypp, de må opp og jakte. En dame med gåstol og en gubbeflodhest i sykehuspysj er blant byttene på sykehuset.

  Når storebror blir veldig, veldig trøtt, tenker lillebror at de snart skal jakte igjen.

  Jens Mattson jobber som barnebokredaktør og debuterer med denne bildeboken. Jenny Lucander er bildebokskaper og har illustrert flere kritikerroste bøker. Hun er tidligere nominert til Nordisk råds Barne- og ungdomslitteraturpris og har mottatt pris for årets vakreste bildebok i Finland.

 • Hanssen, Eystein : Kokong

  Da en ung asiatisk kvinne blir funnet drept ved FOD-gården i Enebakk, blir freelancejournalisten Nora saken på oppdrag for Aftenposten. Søsteren til Eik har tatt selvmord, og derfor er han i Norge for å ordne med begravelsen. Tilfeldigheter fører til at de to nøster i saken fra hver sin sak, og det virker dessuten som om PST og e-tjenesten også snuser på saken. Når bilder av den avdøde forsvinner fra Aftenpostens server, blir Nora ekstra opptatt av å komme til bunns i saken. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Røssland, Ingelin : Falske fakta

  Tror noen at jorda er flat? Er det farlig å spise snørr? Og er isbilen tom for is når den spiller musikk? Denne boka handler om sprø, sanne og falske fakta.

 • Løken, Stig Beite : Det finnes ingen andre verdener

  I «Det finnes ingen andre verdener» tar Stig Beite Løken (f. 1983) opp tråden fra «Drømmelinsene» (2018).

  Menneskene er direkte koplet til internettet og omgås hverandre som avatarer i ulike drømmeunivers, som sikkert kunne vært en utmerket oppfinnelse i disse pandemitider. Store deler av menneskelivet leves pålogget slike parallelle verdener, og teknologien tas også i bruk i palliativ hensikt. Det er kinesiske Huawei som styrer showet, man betaler i kroner eller yuan, men med den ulempen at du kastes ut av DreamVerse hvis du opptrer anti-kinesisk.

  Året er 2044. Mathilde Damm Fredriksen, som vi først ble kjent med som 17-åring i «Skogen i tapetet» (2015), ligger døende av kreft på Morfevs-klinikken i Stavanger. Hun har bare et døgn igjen å leve, og er fast bestemt på å finne barna Tove og Tobias, som hun ikke har sett eller snakket med på lenge, for å ta farvel med dem. Med dette innledes så en reise inn i fremmede private og kommersielle drømmer, og spilldrømmer. Samtidig er her også hele tiden et annet bevissthetslag hvor hun minnes en tid da hun fremdeles kunne være våken og leve livet i en fysisk virkelighet. Hun beveger seg gjennom fantasyliknende spillandskap, som tidvis fremstår nokså parodiske, men som synes begrunnet med at hun «fikk se... andre verdener» og den nå avdøde kjærestens utsagn om at «vi skulle være sammen i alle verdener som fantes». Heri ligger det vel en livsbejaende udødelighetslengsel, en kjærlighet til livet, samtidig som romanen reiser interessante spørsmål omkring menneskets bevissthet og erfaring.

  Romanen gir assosiasjoner til kjente filmer, som f.eks. Inception og Matrix. I likhet med førstnevnte er også her lag på lag i bevisstheten og persepsjonen, og i likhet med sistnevnte vil jeg nok også mene at «Det finnes ingen andre verdener» har en politisk og samfunnskritisk brodd som kanskje undertrykkes litt av den mer fremtredende leken og fantasirikdommen, men som til gjengjeld kommer underholdende til uttrykk i f.eks. dialogene med chatboter, roboter og AI-entiteter.

  Avslutningen trekker imidlertid i en noe dystrere retning. Romanen er formentlig siste avsnitt i det som i sum har blitt en høyst leseverdig og tankevekkende trilogi om en ikke altfor fjern fremtid.

  Omtalen er hentet fra en anmeldelse utarbeidet av Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad.

 • Couturier, Stéphanie : Følelsene fra glad til gråt

  Små barn har ofte STORE følelser. Her får de hjelp til å snakke om følelsene, og takle dem. 7 fortellinger i en tykk bok. Perfekt bok for barnehagebarn og barn i småskolen. En flott gavebok med historier og følelser å snakke om hver dag i en hel uke. Morsomme tegninger og spennende historier! Historiene har ulike hovedpersoner og alle barn kan kjenne seg igjen i situasjonene som blir beskrevet og følelsene de utløser.

  Disse følelsene har hver sin fortelling i boka: Kjærlighet, Glede, Sorg, Sjenerthet, Sjalusi, Redsel og Sinne.

 • Ingebrigtsen, Eirik : Sjøskade : roman

  Tygg litt på ordet «sjøskade». Er det sjøen som har skadd nokon, eller er det tvert i mot sjøen som har blitt skadd? I denne romanen er svaret enkelt: Begge deler.

  Og den før nemnde gåsenebbkvalen blir knutepunktet som knyter hav og menneske saman i det vi må kunne kalle eit skjebnefellesskap.

  Kan ein død kval berge ein skrantande mann?
  Handlinga er enkel: I havgapet ein stad på Vestlandet lever tre generasjonar tett på kvarandre: Det er Paal som er fiskar og sauebonde, sonen Johs som er forskar på eit marinbiologisk institutt og tenåringsdottera hans, Jill, som går på vidaregåande og jobbar deltid på Coop’en.

  Inn kjem så kvalen. Men før han strandar i fjøra, er det ein detalj som må på plass: Halvtanna år før dette var Johs i ferd med å drukne. Etter det har han vore sjukmeldt; hovudet er ikkje heilt som før og ikkje draumane hans heller. Faren og dottera passar på han, det likar han dårleg.

  Så, når kvalen kjem, vil sjefen ha Johs tilbake på jobb, sjølv om det er nokre dagar att av sjukemeldinga. Johs er så til dei grader klar at han ikkje berre kjem på jobben, han tek også jobben med seg heim.

  Det er vi mange som gjer, men i dette tilfellet snakkar vi altså om ein kval. Eller meir presist: innhaldet i magen på den stakkars kvalen, som nok døydde av stort inntak av plastavfall.

  Moro med stank
  Det verka som ein kjempeide: studere innhaldet i ro og mak, kome tilbake på jobb med ein ferdig rapport, og dermed vere i full gang frå første dag. Kvalen får eit nytt liv på land, som forskingsobjekt. Og Johs, som nesten drukna i havet, får nytt livsmot.

  No har det sine sider å ha mageinnhaldet til ein kval liggjande i kjellaren nokre sommardagar, og romanen «Sjøskade» realiserer det komiske potensialet utan å misse alvoret av syne.

  For det er jo eit par saker som brenn her: Vi har ein kval full av søppel og ein mann som fryktar at han har fått varig hjerneskade.

  Noko nytt her for oss som veit det er plast i havet?
  OK. Men plast i havet er ikkje akkurat breaking news, og det er høgsesong for mannlege hovudpersonar med hjernespinn i litteraturen. Når denne romanen gjer så sterkt inntrykk, har det med forma å gjere.

  Ingebrigtsen har eit høgt presisjonsnivå: det er ikkje ein kval, det er ein gåsenebbkval, for å ta eitt døme. Slik kjem vi tett på. Same effekten har også skrivemåten, der vi i lange strekk om gongen faktisk er inne i den kvernande hjernen til Johs. I den kverna finst draumar, mareritt, høgst originale koplingar og heilt dagklar, rasjonell frykt for at livet aldri vil bli som før.

  Gjennom det rytmiske, suggererande språket til Ingebrigtsen blir lesaren sugd inn i universet til Johs. I desse partia er vi langt forbi saksopplysningane om plast i havet og inne der som berre skjønnlitteraturen kan vere: på innsida av eit anna menneske, slik denne blir skriven fram av ein forfattar.

  Stinkande og eksistensiell oppleving
  I tidlegare romanar som «Heimfall – Ei juleforteljing» og «Kvit bok mørk vinter», har Ingebrigtsen med lågmælt intensitet skildra forholdet mellom menneske som er knytt saman i skjebnefellesskap dei på ingen måte ønskjer.

  I «Sjøskade» er forholdet menneska i mellom teikna utan slike konfliktar, her er det mannen og kvalen som deler skjebne.

  Forureininga av kloden blir både stinkande og eksistensiell når Ingebrigtsen let problema spele seg ut i ein kval og ein mann.

  Omtalen er utarbeidet av Marta Norheim for NRK.

 • Trolls world tour

  Dronning Poppy og vennen Kvist finner ut at de tilhører en av seks ulike trollstammer spredt over seks land. Hvert kongerike har sin musikkstil – funk, country, tekno, klassisk, pop og rock – som en gang var forent i fred og harmoni. Nå truer Kongen og dronningen av rocketrollene med å forby all annen musikk enn rock, og Poppy og Kvist må forsøke å forene trollrikene, før sangen i hjertet deres går tapt for alltid. Som forgjengeren byr også «Trolls på verdensturné» på en fargesprakende animasjonsopplevelse og mye herlig musikk. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Kaldhol, Marit : Enno var dei kroppar : noveller

  Novellesamlinga "Enno var dei kroppar" handlar om menneske som er undervegs. Mange av dei er på vandring som eit resultat av klimakrisa, politiske konfliktar eller sosiale og økonomiske ulikskapar. Nokre er allereie komne fram, andre slit med å kome seg vidare. Forteljingane gir oss eit innblikk i korleis livet til millionar av menneske artar seg. Vi møter mellom anna ei kvinne som finn ein baby i ein park og ei bestemor som risikerer å bli skilt frå barnebarna sine når dei kryssar ei landegrense. Vi blir òg kjende med ei jente som søkjer tilflukt hos ein framand stamme. Då skogen vart invadert, vart stammefamilien hennar splitta. Historiene til menneska i boka er prega av brutalitet og svik, men dei inneheld òg omsorg og glimt av håp. Marit O. Kaldhol har teke imot fleire prisar, og ho har skrive bøker i dei fleste sjangrar for både vaksne, barn og unge. Omtalen er utarbeidd av BS.

 • Sjel

  Musikklæreren Joe Gardner får sitt livs sjanse da han blir plukket ut til å spille piano for den anerkjente jazzsaksofonisten Dorothea Williams. Men så skjer det en fatal ulykke, og Joes sjel forlater kroppen hans. Plutselig befinner Joe seg i «The great before», et sted hvor uferdige sjeler formes til en personlighet, før de sendes til nye kropper på jorden. Her møter Joe sjel 22. Hun har vært i «The great before» i flere århundrer, men ingen av mentorene har så langt klart å hjelpe henne tilbake til jorden. Det til tross for at mange av dem, deriblant Abraham Lincoln, Gandhi, Mor Teresa og Carl Jung, burde ha gode forutsetninger for det. Joe ønsker å leve, og for å kunne returnere til kroppen sin må han samarbeide med sjel 22, og finne ut hva det egentlig vil si å være menneske. Regissør og manusforfatter er Pete Docter, mannen bak blant annet "Monsterfabrikken". I «Sjel behandles dyptpløyende og kompliserte temaer på en leken måte, og filmen har fått terningkast 5-6 av norske anmeld

 • Ness, Ole Asbjørn : Fem dager i mai : en Johnny Abrahamsen-roman

  En ung jente, en blogger, forsvinner sporløst, på sin faste joggetur i skogen i Asker, i boken «Fem dager i mai» av Ole Asbjørn Ness. Saken blir gitt til en spaner i Sandvika, Johnny Abrahamsen.

  Han drar i gang en etterforsking, og skjønner at dette kan være alvorlig. Johnny prøver å få sine overordnede til å slå alarm, uten suksess. Helt til en ny ung jente, også hun en blogger, forsvinner, og kidnapperen begynner å sende videoer av voldtektene han utfører på dem, sammen med trusler om mer terror.

  Da, endelig, går alarmen, og menneskejakten er i gang.

  Parallellt følger vi historien sett fra synspunktet til den navnløse kidnapperen, som på mange måter er et forskrudd speilbilde av Johnny Abrahamsens skikkelse.

  Denne mannen er også besatt av kvinner, men i motsetning til Johnny, som har draget og ikke klarer å la være å benytte seg av det, er kidnapperen en som kvinnene overser eller ler av.

  Det er virkelig et forstyrret mannsportrett som blir tegnet opp, av en ensom ulv, som selv om han er smartere og rikere enn de fleste, fortsatt ikke får den respekten og kjærligheten, og iallfall ikke den sexen han synes han fortjener.

  Denne vekslingen mellom perspektivene til disse to menn, som begge på hver sin måte kjemper for å bryte ut av den posisjonen som samfunnet, eller biologien, eller rett og slett deres egne særheter har satt dem i, er det som driver denne turbo-thrilleren videre.

  Omtalen er et utdrag fra Ola Hegdal sin anmeldelse på nrk.no

 • Linde, Heidi : Sara og Dagmara passer hund

  Sara og Dagmara vil finne på noe gøy.

  Skal de sparke? Huske? Klatre?

  Nei.

  Kanskje de kan passe hund?

  Ja!

  Det er gøy å passe Bill.

  Helt til Bill plutselig er borte …

  Den andre boka om Sara og Dagmara handler om alt det dramatiske som skjer en dag som starter med at de kjeder seg.

  Heidi Linde når ut til stadig nye lesere med sine bøker for voksne og barn. I bøkene om Sara og Dagmara har hun den samme varme tonen og humoren som vi kjenner fra andre deler av forfatterskapet.
  Inngår i serien: Lesebra

 • Beauvoir, Simone de : De uadskillelige

  “De uadskillelige” er en hittil upublisert novelle av Simone de Beauvoir. Forordet er skrevet av Sylvie Le Bon de Beauvoir, Simones adoptivdatter. Novellen handler om et helt spesielt vennskap. Sylvie og Andrée, virkelighetens Simone de Beauvoir og Elisabeth Lacoin (Zaza), blir venninner da de som niåringer møtes på en katolsk pikeskole. Sylvie blir lidenskapelig tiltrukket av venninnen, og Andrée er hennes store ungdomskjærlighet. Men datidens fordommer og forbud gjør det umulig for Andrée og leve ut sin seksualitet med Sylvie. Andrée dør ung, slik også Zaza på tragisk vis døde 22 år gammel. Novellen skildrer den seksuelle og intellektuelle oppvåkningen til to jenter i et miljø som ikke ville tillate dem å bli frie og tenkende kvinner. Kjærligheten til Zaza og hennes død hjemsøkte Simone de Beauvoir resten av livet. Boken inneholder bilder fra oppveksten til Simone de Beauvoir og Zaza, samt autentiske brev de to skrev til hverandre. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Eason, Sarah : Karen & Kalle : modig og ærlig

  Karen og Kalle, er en helt spesiell bok. Vi møter de to små hovedpersonene som stadig kommer opp i situasjoner der de må velge: Tør jeg, eller tør jeg ikke? Skal jeg lyge eller fortelle sannheten? Gjennom spørsmålet “Hva ville du ha gjort?”, trekkes barnet ditt hele tiden inn i fortellingen. Utgangspunktet for den gode samtalen er gitt!

 • De blanke ordene : fra Sigrid Undsets verden

  Forlaget skriver: Sigrid Undset visste tidlig at det var forfatter hun ville bli. Hun valgte de største, tyngste og vakreste temaene og tok i bruk alle de store ordene. I denne boka har Undset-kjennere Tordis Ørjasæter og Kristin Brandtsegg Johansen samlet ord og utdrag fra nobelprisvinnerens brev, essays og romaner for å vise bredden i hennes klokskap og med hvilken kraft og treffsikkerhet hun formulerte sine innsikter.

 • Neverdahl, Ida Eva : Floke. 1.

  Norrøn mytologi i 2020-drakt.

  Floke Skrufsson er ein fredeleg fyr i ei vill vikingverd. Han liker ikkje vald og slåsting og vil aller helst berre sitje i graset og lage musikk. Ein dag reddar han ein gammal krok som sit fast i eit tre med nasen sin. Som takk får han eit heilt spesielt sverd. Det er berre ei hake ved dette: Den som har sverdet, må redde verda frå undergangen, sjølvaste Ragnarok!

  Bli med inn i det fantasifulle vikinguniverset til Ida Eva Neverdahl. I teikneserieromanen «Floke» blandar ho norrøn mytologi, action og fantasidyr med trekk frå norske eventyr og ein god dose absurd humor. Dette er bok ein av to i Neverdahls nye serieprosjekt.

  "Floke" er laga i samarbeid med Norsk Barneblad.

 • Bugge, Mette : Senior : veien til et langt og lykkelig arbeidsliv

  Mette Bugge har 42 års fartstid som journalist i avisen Aftenposten. Men i god tid før hun nærmet seg de 70 la hun inn et ekstra gir for å holde tritt med den nye teknologien som benyttes i faget. Med mottoet 'Gammel dame er lett og vende' henvender hun seg til seniorene og viser hvordan man kan møte nye utfordringer med tro på egne ferdigheter og blikket rettet framover. I denne boken har Bugge intervjuet en rekke mennesker, både forskere, gründere, rådgivere og seniorer. Her diskuterer hun spørsmålet om arbeidstakere 'opp i åra' er lønnsomme eller en belastning, og om ledelsen opptrer som veivisere eller bremseklosser. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • I farta!

  Se og pek på bildene. Si ordene høyt – om igjen og om igjen. Plutselig en dag er det barnet som snakker til deg!

  Fine bøker med grunnleggende temaer som tall, farger, dyr og dyreunger og populære transportmidler.

  Her ser vi på hvordan vi kan komme oss rundt omkring!

 • Jareg, Kirsti MacDonald : Island : en reiseskildring

  En kulturhistorisk vandring på sagaøya i Europas randsone. Forfatter Kirsti Jareg har tatt turen til Island. Her henter hun frem fargerike historier og anekdoter fra nåtid og fortid, og setter det hele sammen til en bemerkelsesverdig mosaikk. Her er beretningen om hvordan øya ble befolket, halsbrekkende klippeklatring på jakt etter lundefugl og torskefiskere i saueskinnssko. Det er møter med den mektige naturen: vulkaner, isbreer, fossefall og stryk. Og ut av dette landskapet har menneskene formet sine sagn og sagaer, som igjen vekker lysten til å oppsøke øya ute i havet. Omtalen er utarbeidet av BS

 • Jackson, Ida : Brillebjørn teller

  Brillebjørn kan telle helt til tolv, og det vil han gjerne lære bort. Dette er en tellebok på rim hvor en kan lære å telle sammen med Brillebjørn. Historien tar opp gjenkjennelig hverdagsproblematikk det er lett å kjenne seg igjen i. Brillebjørn er kjent fra TV-serien som blir vist på NRK Super. Billedbok for førskolebarn.

 • Kirsebom, Harald Vestgöte : Uelskbar : om psykopater, narsissister og andre relasjonstyranner

  I denne boken ser forfatter og psykolog Harald Vestgöte Kirsebom på de menneskene som skaper overlevelsesstrategier for sine liv som ødelegger for og skader andre mennesker. Forfatteren går på baksiden og ser nærmere på årsaker som kan lede frem til slik ødeleggende adferd, og han snakker om paradokset ved at brutale tyranner dypest sett ønsker å bli likt og elsket som alle andre. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Eventyr fra jordens hjerte : Rodinia

  Forlaget skriver om denne boka:

  Den første boken i trebindsverket Eventyr fra jordens hjerte byr på 67 magiske eventyr fra mer enn 50 land og kulturer, mange av dem aldri tidligere utgitt på norsk. Eventyr fra jordens hjerte forener nostalgi og tradisjon med noe nytt og eksotisk, og byr på en reise i magiens, humorens, råskapens, kjærlighetens og moralens verden. I tillegg til spennende eventyr krydres bøkene med morsomme småhistorier og eventyrlig faktastoff om alt fra troll og magiske tall til kjente samlere og eventyrfigurer. Alle eventyrene er nydelig illustrert av illustratører fra hele verden. Eventyr fra jordens hjerte vil gi store og små utallige timer med fantastiske eventyropplevelser.

 • Downham, Jenny : Furious thing

  Lexi's angry. And it's getting worse. If only she could stop losing her temper, her step-father would accept her, her mum would love her again, and her step-brother would return her feelings. She wants these things so badly, she tries to push her fury down.But it isn't easy. Her rage is there for a reason. And if she stays quiet - she might just lose herself...

 • Sánchez Vegara, Ma Isabel : Astrid Lindgren

  Astrid forelsket seg i historier fra hun var ganske liten. Hun vokste opp nær naturen og levde akkurat slik en vill jente burde: Hun utforsket skogen, lekte med søsknene og fant på rampestreker. Ut fra disse opplevelsene ble Pippi Langstrømpe født, og i dag minner hun oss på barndommens gleder. Denne inspirerende historien om den elskede barnebokforfatteren har også en fakta- og bildedel bakerst i boka.

  I «Små folk, STORE DRØMMER»-serien kan du lese om enestående mennesker som har utmerket seg innen alt fra vitenskap og mote til menneskerettigheter og kunst. Alle begynte de som et lite barn med en drøm.
  Inngår i serien: Små folk, STORE DRØMMER

 • Sánchez Vegara, Ma Isabel : Mor Teresa

  Mor Teresa ble født i Skopje i Nord-Makedonia. Hun visste at hun ville vie livet sitt til religionen helt fra hun var barn. Hun var veldig opptatt av fortellinger om misjonærer som hjalp andre, og ville gjøre det samme selv. Mor Teresa tilbrakte resten av livet med å ta vare på syke og fattige over hele verden, og er nå kjent som Den hellige Mor Teresa av Calcutta. Denne utrolige historien om livet hennes har også en fakta- og bildedel bakerst i boka.

  I «Små folk, STORE DRØMMER»-serien kan du lese om enestående mennesker som har utmerket seg innen alt fra vitenskap og mote til menneskerettigheter og kunst. Alle begynte de som et lite barn med en drøm.
  Inngår i serien: Små folk, STORE DRØMMER

 • Artymowska, Aleksandra : En verdensomseiling under havet : et pusleeventyr

  Nå starter eventyret. Dykk ned i dypet og bli med på en utrolig undervannsreise, fylt med spennende labyrinter, forunderlige gåter og massevis av hemmelige skatter. Kan du finne kaptein Nemos gull?

  Hvert oppslag inneholder skjulte skjulte symboler og nøkler som må samles for å finne skatten, en serie av utfordringer som vil fascinere og forundre små og store barn. En verdensomseiling under havet er en rik gavebok inspirert av Jules Vernes ikoniske verk med same navn.

  En Verdensomseiling under havet er stilfult utformet av den talentfulle kunstneren Aleksandra Artymowska, som er mor til to barn som elsker labyrinter. Boka er del av en serie med pusleeventyr inspirert av klassikere.

  Aldersgruppe 4-12 år

 • Ousland, Bjørn : Sjøtrollet

  På loftet til Oldefars hus finner Pi og Peder et kart. Gjennom en kikkert ser de et fyrtårn som egentlig ikke finnes. Dette må undersøkes.
  Pi tar med seg Peder og katten Mons ut i robåten og havner i et spennende og fantastisk eventyr.

  Les også Drømmetreet, den første tegneserieboka om Peder og Pi.

 • Durante, Antonella : Nina lærer gjenbruk!

  Nina, mamma, pappa og katten Molly har flyttet inn i et gammelt hus i en kjempestor hage. Det gamle huset er veldig slitt og trenger oppussing, dessuten er det så mye gammelt skrot i kjelleren og på loftet som må ryddes ut. Men må alt kastes, kan noe repareres og brukes om igjen?

 • Durante, Antonella : Hva er greia med plast?

  Dette er den andre boka i serien «Nina tenker miljø!». Bokserien passer for barn og foreldre som er opptatt av miljøvern.

  Å ta vare på naturen er ikke så vanskelig,
  vi må bare være flinkere til å gjøre det.

  I denne boka finner du forslag til hva vi alle kan gjøre for å hjelpe naturen og miljøet.

 • Emtenäs, Martin : Fugler i skogen : en felthåndbok med 40 fugler

  Lær å kjenne igjen svarttrosten, rødstrupa og kråka. Hvordan ser de ut, hvor bor de og hva spiser de?

  Fugler i skogen er en nyskapende faktabok om 40 av våre vanligste fugler.

  Boka har korte faktatekster, kombinert med lekne illustrasjoner, symboler og oversiktlig grafikk.
  En moderne, inspirerende og brukervennlig fuglebok - her er det lett å få oversikten. En kul bok som forener nytte med hygge, perfekt i tursekken!

 • Bramness, Hanne : Vinterkjøkken : dikt for unge

  Dikta i denne samlinga handlar om gode kjøkken og dårlege kjøkken, dei romma som er utrygge og mørke. Dikta handlar om å vere ung, om å ha tyngjande ansvar, men også om vere fylt av eit stort håp. Òg nokre av dikta handlar om å vere på flukt og difor ikkje ha noko kjøkken. Nokon kjøkken er ein trygg stad å vere, andre er fylt av forlokkande lukter og menneskeleg varme. Dikt for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.