Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Abrahamsen, Siri F. : Gleding! : med Lykke og Wilmer

  "Lykke og Wilmer går i 1.klasse. De finner ut at de har en superkraft - nemlig kraften i å glede andre.

  De tar på seg oppdraget med å spre glede, og finner ut at det smitter.

  "Lykke og Wilmer" er et konsept for å fremme sosial og emosjonell kompetanse. VERDIFABRIKKEN jobber mye med barnehager og skoler for å bygge en god kultur som fremmer inkludering, trivsel, fellesskap og glede.

 • Barnett, Mac : Firkant

  Firkant og Sirkel er venner. Firkant prøver å lage noe som er perfekt, slik Sirkel er. Men det er vanskelig å få noe til å bli perfekt. Dette er en humoristisk historie med mye skjult humor og undertekst, både strek og tekst er minimalistisk. Billedbok for førskolebarn. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Wilson, Hannah : Kryp

  Opplev de kule, kravlende krypene med digital magi! Er du klar til å vekke til live disse kule, kravlende krypene? Utforsk det ville livet på bakken, lær utrolige fakta om insektsverdenen og kom ansikt til ansikt med en gjeng av de skumleste, rareste og mest fascinerende krypdyr noensinne!Dette er en digital magi-bok. Du kan laste ned appen «iBugs AR» og se hvordan krypene ser ut. Du kan høre dem og du kan slåss med dem.

 • Holt, Anne : En grav for to

  Stjerneadvokat og tidligere toppidrettsutøver Selma Falck er i dyp krise. Ektemann, barn, jobb og villa er helt selvforskyldt tapt på kort tid, og hun må flytte inn i et vrak av en leilighet sammen med en rasekatt hun ikke kan fordra. Samme dag blir Norges beste kvinnelige skiløper, Hege Chin Morell, tatt i doping. Selma blir oppsøkt av hennes styrtrike far, som ønsker å betale godt for å bevise at datteren har blitt utsatt for sabotasje. Kort tid senere blir en mannlig topplangrennsløper funnet død etter en ulykke under trening. Obduksjonen viser spor av den samme forbudte stoffet som hos Morell. Frykten sprer seg i langrennsmiljøet. De har mistet sine to beste utøvere og står også i fare for å bli utestengt fra OL. Selma roter seg inn i et nøste av kameraderi og økonomisk rot, fiendskap og lyssky forbindelser, og innser snart at flere liv står på spill. Dette er første bok i en planlagt serie om Selma Falck. Boken inngår i BS Bestselgerabonnement.

 • Gardner, Sally : Nøkkelmysteriet. 1.

  Når Emily Vole arver en forlatt butikk, oppdager hun en magisk verden hun ikke visste eksisterte.

  En eventyrlig heks, et skummelt sett med gyldne nøkler og et tog fullt av mystiske kaniner, er bare noen av overraskelsene som følger med.

  Med hjelp fra en snakkende katt og en grusom eventyrforsker, er det opp til Emily å redde feene og komme til bunns i nøkkelmysteriet.
  (Omtale fra forlaget)

 • Lindgren, Astrid : Lotta fra Bråkmakergata

  I et lite, gult hus i Bråkmakergata bor Jonas, Mia og Lotta. De leker og har det gøy hele dagen. Pappa sier at Lotta er sta som en geitebukk, og han har vel egentlig rett. En morgen våknet hun og var sint med det samme. Hun hadde drømt noe hun ikke likte, og Lotta trodde at det man drømte var sant. Derfor ble hun sint på Jonas og Mia-Maria, for det var dem hun hadde drømt om. Og så kom mamma og ville at hun skulle ta på seg den hvite genseren som klør og stikker. Lotta blir så sint at hun flytter hjemmefra. Heldigvis bor fru Berg like i nærheten. Fortelling for førskolebarn/småskoletrinnet.

 • Spider-Man

  I denne boka er fire historier om den veggkravlende Marvel Spider-Man samlet. Dersom man hadde møtt på Peter Parker på gata i Queens i New York, ville man nok tenkt at han er en helt vanlig tenåring, men i virkelighetene er han Spider-Man. Historiene er basert på Marvels tegneserier. Først kan man lese om hvordan Peter fikk sine overmenneskelige evner, og etterpå kan man lese tre historier til om hva han bruker dem til Omslaget på boka er utskåret. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

 • Hay, Margrethe Hjort : Fargerike perler : trinn for trinn-guide til de fineste perlesmykkene

  Overalt i motebildet blir smykker i alle regnbuens farger brukt til å pynte opp enkle antrekk, f.eks. ser en vanlig hvit T-skjorte fantastisk ut med fargerike perlesmykker. I denne boka er det 16 trinn-for-trinn oppskrifter på øreringer, armbånd, kjeder og ringer man kan lage selv. Alle oppskriftene er laget av 13-åringen Margrethe Hjort Hay som står bak Instagramprofilen @margrethes.perler. Hobby/aktivitetsbok for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Moyes, Jojo : Jenta som ble igjen

  Et gammelt portrettmaleri forbinder to kvinneskjebner. I 1916 gjør hotelleieren Sofie Lefevre alt hun kan for å beskytte menneskene hun elsker, mens ektemannen Edouard kjemper ved den franske fronten. Da tyskerne okkuperer landsbyen hennes, tvinges Sophie til å ta et valg som får fatale konsekvenser. Et århundre senere henger et portrett av Sophie hjemme i stuen hos Liv Halston, en ung kvinne som sørger over sin avdøde ektemann. Et tilfeldig møte med politimannen Paul snur tilværelsen hennes på hodet, og gir nytt håp for fremtiden. Men lykken er ikke garantert, og store prøvelser venter Liv. De knytter seg til portrettet av Sophie. Boken inngår i BS Bestselgerabonnement.

 • Coelho, Paulo : Hippie

  I sin mest selvbiografiske roman til nå gir Paulo Coelho oss gjensyn med hippiegenerasjonens drømmer om fred og forandring. Paulo er en ung mann som gjerne vil bli forfatter, lar håret vokse og reiser rundt i verden på leting etter frihet og tilværelsens dypere mening. En reise som omfatter alt fra å bli arrestert som terrorist under det militære diktaturet i Brasil i 1970, til å møte den unge kvinnen Karla i Amsterdam. Sammen bestemmer de seg for å reise til Nepal på den magiske bussen. Underveis opplever paret, som har et helt spesielt kjærlighetsforhold, at de begge forandrer seg fundamentalt og finner nye verdier i livet.

 • Michelet, Jon : En sjøens helt : roman. [6]. Krigerens hjemkomst

  Handlingen starter der femte bind slapp, på hospitalet i Ny-Guinea der Halvor har ligget i koma. Krigen går mot slutten i Norge, men i Stillehavet fortsetter kampen mot japanerne. Det er nesten seks år siden den da atten år gamle Halvor dro til sjøs full av lysegrønne drømmer. Nå vender han tilbake til et land som han tror vil takke ham, men blir i stedet møtt av forakt og mistillit. De vant på havet, men må kjempe en ny kamp på land. Kampen om de tilbakeholde hyrepengene i Nortraships hemmelige fond. Alkoholen blir trøsten for mang en desillusjonert krigsseiler. Men kanskje ligger redningen for Halvor i ærlig arbeid og kjærligheten til irske Muriel. Dette er sjette og siste bind i romaneposet «En sjøens helt».

 • Figenschou, Anne Vira : Christian Skredsvig

  Christian Skredsvig, som levde og virket på sent 18- og tidlig 1900-tall, er mest kjent for maleriet Seljefløyten. Skredsviks kunstnerskap spenner imidlertid over mange årtier, motivkretser og ikke minst disipliner. Skredsvig utsmykket blant annet foajeen i Nationaltheatret, skrev flere tekster av litterær verdi, og arbeidet malerisk med tablåer fra datidens Paris, middelalderen og den tidløse, norske naturen. Boken presenterer et bredt utvalg av Skedsvigs malerier, en konsis biografi, og inneholder en katalogdel på over 600 av hans malerier. Med bidrag fra Anne Vira Figenschou, Kjersti S. Sissner og Øystein Sjåstad.

 • Bardal, Kjell Erling : Portåpneren : roman

  I Et blått sjal av bly flyttet Erling tilbake til barndomshjemmet i Nordland. Med Helgelandskysten som storslåtte kulisse, ble han virvlet inn i et drama fylt av ondskap og vold, men også av kjærlighet. Portåpneren er en frittstående etterfølger. Vi befinner oss fortsatt på Helgelandskysten. Til tross for det vakre landskapet, preges historien av overgrep, hevn og galskap, men også av kjærlighet og humor. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Kjære bror

  Mannsrollen er i krise, skriver initiativtagerne til denne antologien. Minoritetsmannen må i tillegg forholde seg til stigmatisering i samfunnet og forventninger på hjemmebane. Det finnes menn med et problematisk kvinnesyn, men samtidig blir mange unge menn selv utsatt for negativ sosial kontroll. De fremstilles som menn som opprettholder æreskultur og er prinser i eget hjem, men i mediene, i møte med offentligheten og på skolen jekkes guttene ned - i motsetning til den undertrykte minoritetsjenten som skal heies opp og frem. Bildet må nyanseres, mener bidragsyterne. Noman Mubashir, Mina Adampour, Zeshan Shakar, Mohamed Abdi og Linda Noor er blant dem som har bidratt med tekster. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Skomsvold, Kjersti Annesdatter : Barnet : roman

  Før den nye familien, før barnet: en lang kjede av hendelser, som til slutt ledet hit, der moren sitter med barnet i armene. Denne romanen er morens fortelling til sitt nyfødte barn om livet som kom forut. Det er en historie om brutte kjærlighetsrelasjoner, om langvarig sykdom og svart ensomhet. Det er en fortelling om å våge å binde seg til andre, selv om man egentlig ikke tør, og hva som skal til for å la det skje. Tonen i romanen er sår, undrende og observerende. Kjersti Skomsvold har tidligere skrevet flere romaner for voksne, en diktsamling og en barnebok.

 • Marstein, Trude : Så mye hadde jeg : roman

  Vi følger Monika fra det første året som tenåring til moden kvinne på 58. Som elskerinne til en eldre professor, som samboer med Geir, som mor, og som skilt. «Så mye hadde jeg» er en roman om lengselen etter et liv rikt på tilhørighet, lidenskap og mening, men også om følelsen av at alt glipper og at ingenting kan holdes fast.

 • Fossum, Marita : Singularitet

  «Jeg skal begynne å prostituere meg. Avgjørelsen er endelig tatt, ikke noe mer skal, skal ikke. Nå er det min tur til å leve på kanten.» Gulline Syvertsen befinner seg midt i livet, uten barn eller partner. En dag finner hun plutselig en ung, bevissløs mann i Botanisk hage. Da politiet har tatt hånd om mannen, begynner Gulline å nøste opp de løse trådene: hvem var den unge mannen, og hvordan går det med ham nå? Hun tar dessuten en skjellsettende avgjørelse: hun bestemmer seg for å selge sex og filosofiske samtaler, i solidaritet med alle mennesker som lever prekære liv på kanten av samfunnet. Dette er en roman der språket og tonen er lett og tidvis humoristisk, selv om spørsmålene som reises i teksten, er av en eksistensiell karakter.

 • Lyster, Janne-Camilla : Mørke dyr : roman

  Tre venner reiser på togtur gjennom Europa, men bare to kommer hjem. Sorgen som følger griper om seg, strekker seg bakover i tid og historie, og antar en ny form før den kan brukes som en kraft for endring. Kan man bygge seg selv opp fra grusen av sin egen historie, unnslippe sin egen fortid? Romanen utforsker hvordan det å søke seg vekk kan være uttrykk for et ønske om å komme tettere inn på selve livet. Dette er Janne-Camilla Lysters romandebut. Fra tidligere har hun utkommet med seks diktsamlinger.

 • Heivoll, Gaute : Rottefangeren fra Sorø. 1.

  Silful sniker seg ned i den hemmelige gangen bak orgelet og ned under kirkegården hver eneste søndag etter gudstjenesten. Der bor nemlig vennen hans, Estragon, i en kiste. Estragon er løgnaktig, grisk og nesten blind, men han forteller noen helt unike historier. Blant annet hevder Estragon at en rotte fint kan jobbe som rottefanger. Silful er hans lydhøre publikum, og Estragon forteller om da han tok tjeneste hos begravelsesagenten Glambek, en mann like pengegal og nedrig som han selv. Dette er en humoristisk og mørk fabel. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Henriksen, Ingegerd : I min fars hus : roman

  Catharin er fem. Hun har en pappa som er prest, og en veldig pen mamma som er sykepleier. Men hun har det ikke bra – faktisk er hun redd for at hun ikke får oppleve sin neste fødselsdag. Hjemme er det ikke trygt, og det finnes ingen voksne å stole på. Romanen er skrevet i et naivt, barnlig språk som etterstreber å skildre opplevelsene av misbruk og svik, gjennom barnets egne øyne. Ingegerd Henriksen er programleder og reporter i NRK Radio.