Nytt i biblioteket

Nytt i biblioteket

 • Rice, Anne : En vampyrs bekjennelser

  Bok nr. 1 i Ann Rice bestselgende vampyrkrønikeEn vampyrs bekjennelser er full av lidenskap og gru, intenst medrivende og svært erotisk. Handlingen foregår i New Orleans på 1700-tallet. Boken forteller historien om Louis, en ung og rik plantasjeeier som selv blir vampyr da han selger seg til de levende døde. Vampyren forteller om sine opplevelser gjennom århundrene og om forbannelsen som hviler over ham: å alltid søke nytelsen, men ikke kunne elske og ikke kunne dø.Boken er filmatisert med Tom Cruice og Brad Pitt i hovedrollene.Ann Rice har skrevet en rekke romaner og har i flere år ligger på bestselgerlistene i USA og i en rekke andre land. Hun slo igjennom som dronningen av vampyrhistorier og kombinasjonen av det uhørt nifse og dragende erotisk-vakre, gjør Anne Rice til en kultforfatter med en posisjon blant verdens mest leste forfattere.

 • Aurstad, Tore : Knerten og sjøormen

  Lillebror og Knerten er på ferie på Sommerøya. Der møter de Eddy og sjøormeksperten Blegen, som dukket opp da det begynte å gå rykter om en sjøorm i fjorden. Basert på Anne-Cath Vestlys figurer, det handler om vennskap, eventyrlyst og å lære å svømme. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Isol : Nokturne : drømmekokebok : varierte og enkle oppskrifter (på bare 5 minutter)

  Nokturne er en helt unik utgivelse, en drømmekokebok hvor leseren får forslag og oppskrifter på spennende drømmer.

  "En kjedelig drøm er en bortkastet natt" står det i denne boka, som gir deg drømmeforslag som "Drømmen til døren som ikke må åpnes", "Drømmen om å være en annen", "Drømmen under vann" og mange andre drømmer.

  Illustrasjonene i Nokturne er delvis trykket med fluoriserende farger, slik at deler av illustrasjonene på sidene lyser i mørket og avslører mye du ikke ser når du blar i boka på vanlig måte.

  En spennende og annerledes bildebok!

  Den argentinske bildebokkunstneren ISOL har utgitt ca 20 bildebøker, og er oversatt til mange språk. Hun ble tildelt ALMA-prisen (Litteraturpriset til Astrid Lindgrens minne) 2013.

 • Lakatosova, Maria Barinka : Romske eventyr og historier

  Høna løp rundt i campingvogna i 150 kilometer i timen. Og den skrek og var gal. Høna var gal! På fire dager hadde den ikke spist. På fire dager hadde den ikke drukket. Men den levde!

  I denne boka finner du noen ekte sigøynereventyr. Men ikke bare det, for her finnes det også historier fra romenes virkelighet, og de er like spennende og fartsfylte som eventyrene. Alt er på to språk: romanes og norsk. Fortellingene passer for barn og ungdom og for alle som vil lære noe om roms språk og kultur. Dette er en av de aller første bøkene på romanes som er gitt ut i Norge.

  Boken er tospråklig, på både romanes og norsk.

 • Fosse, Jon : Fridtjov & Ingebjørg : soga om Fridjov den frøkne

  Fridtjov & Ingebjørg er ei forteljing om vennskap og makt og samstundes ei av dei mest underhaldande sogene om og frå vikingtida. Boka er ein frodig illustrert og forenkla versjon av den kjende norrøne soga om Fridtjov den frøkne.

  Soga handlar om Fridtjov frå Sogn og hans kjærleik til Ingebjørg, dotter til kong Bele. Etter at kongen døyr, kjem Fridtjov og brørne til Ingebjørg i krangel. Brørne er i mot eit bryllaup mellom Ingebjørg og Fridtjov. Dei driv Fridtjov frå garden og gifter etter kvart systera bort til den mange tiår eldre kong Ring. Men Fridtjov er klok og får til slutt både Ingebjørg og kong Ring sitt store rike.

 • Ewo, Jon : En vinterfortelling

  11 år gamle Luna venter på vinteren, årstiden hun elsker mest av alt. Men vinteren med mørket, månen, stjernene og nordlyset kommer ikke. I stedet er det strålende sol og varmt. Noe er alvorlig feil. Ingen mennesker kan fortelle henne hva som er galt. Derfor legger Luna ut på en farefull ferd for å finne ut hva som har skjedd. Flaks for Luna at hun kan prate med kloke gauper, lumske fjellnisser og skjulte mysterier som hun møter på sin vei. I tillegg må hun overkomme sin største frykt, redselen for høyder. Serien «Nordlys» er inspirert av nordisk folketro hvor mystikken fortsatt lever i vår egen tid. Fantasy for mellomtrinnet.

 • Bramness, Hanne : Vintersong : ei bok om desember : dikt for unge

  Her er dikt for kvar dag i desember. Det er bilete laga av ord som vil skjerpe sansane. Det er meditasjonar som vil gje pusterom i den mørkaste månaden. Dikt for mellom-/ungdomstrinnet.

 • Thilloy, Pierre : De ni verdener

  De ni verdener av Pierre Thilloy er et kunstprosjekt som består av tekst, bilder og musikk. Musikken vil være tilgjengelig for nedlasting på forlagets hjemmesider: www.solumbokvennen.no Boken utgis i samarbeid med Institut français de Norvège.

 • Ørbeck-Nilssen, Constance : Tankene lager ingen lyder

  De usynlige barna.
  Stemmene vi ikke hører.
  Blikkene vi ikke ser.
  De som ikke tar plass.
  Som bare trenger en pult, en stol,
  en blyant, et viskelær og et ark.
  Og når skoledagen er over,
  tar de sekken og går stille ut av døra,
  gjennom korridorene og hjem.
  Hvorfor er de så vanskelige å oppdage?
  Kanskje fordi tankene lager ingen lyder.

 • Fuglen var bare en fugl : persiske dikt for barn

  FUGLEN VAR BARE EN FUGL. Persiske dikt for barn Samlet og redigert av M. Azad Forfattere: Nima Youshij Golshin Gilani Ahmad Shamlo H.A. Saje Frough Farrokhzad Siawesh Kesraie Yadollah Royaee Manocher Ateshi Ahmadreza Ahmadi Illustrert av Behman Dadkhvah Gjendiktet fra persisk av Erling Kittelsen og Mohammad Reza Panjwani Fuglen sa: For en duft, for ei sol, åh våren har overfalt oss og jeg går og leter etter kjærest Fuglen fløy fra verandakant ilte som et ord ... Fuglen var ikke stor fuglen tenker ikke altfor lenge fuglen, åh, var bare en fugl ... (Frough Farrokhzad) I denne boka er det samlet dikt for barn fra ti persiske poeter fra moderne tid. Dikt har en helt spesiell plass i den persiske kulturen, barn vokser opp med dikt, og dikt samler generasjonene og bringer folk sammen. En moderne klassiker hvor barn våkner i våren, vandringer skjer i regn, og piletreet synes å være et menneske. Her er det en grønn høne, fisk og markblomster, og alt puster sammen med unge og gamle, som søker en vei i livet og barmhjertighet i huset.

 • Sunne, Linn T. : Jo Nesbø

  Barn har ledd seg skakke, voksne flirt på seg kilevink og Norges gullbeholdning er reddet – takket være de tre vennene Bulle, Lise og doktor Proktor, bokserien som sjarmerer både barn og kritikere! Biblioteksentralen har laget et fargesprakende hefte om dette fantastiske og sprudlende universet. Heftet er skrevet av forfatteren Linn T. Sunne og passer for elever i barneskolen. Mange, morsomme oppgaver og tekst om bøkene.

 • Husebye, Sylvi Jane : Hvordan ikke bli lurt! : eller kunsten å overleve ei bestemor

  Har du blitt skikkelig lurt? - du er ikke alene ... Historien er full av luringer og lureri! Konger, dronninger og prester, en soldat eller kanskje en baker har lurt til seg ei ku, en kjæreste, en kiste med gull eller kanskje et helt land. Det som er fint med å leve nå, er at du kan lese om luringene som har levd før. Så du slipper å bli lurt selv! Men ikke alle har lest så mye. Josefine (12) tror at alle er greie og vil hverandre godt. Ja, bortsett fra et par eklinger i klassen over. Hun blir dratt med på hurtigrutetur av Ny-Bestemor. Josefine blir lurt, trill rundt, igjen og igjen. Et gammelt, gannet trekkspill-kamera skyter henne tilbake i historien. Er det noe der hun kan se, og bruke, for å lure tilbake? Og når Døden lusker truende rundt, klarer hun å lure seg vekk?

 • Ulstein, Oddbjørg : Det spøker dag og natt

  måspøkelsene Dutte og Nutte rømmer hjemmefra og drar ut i verden. Der møter de en flora av mytiske vesener fra en trekulturell verden i nord. De to dagspøkelsene gjør utallige skøyerstreker overfor menneskene de støter på. Underveis møter de nattspøkelsene Milly og Man. Det er bare et problem, dagspøkelser tåler ikke mørke og nattspøkelser tåler ikke lys. Har parallelltekst på bokmål og kvensk. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Westerås, Lene E. : Skeavze-Heaikkas

  Henki Hinkerud er først og fremst en hinker. Han elsker å hinke og hinker overalt – oppover, bortover, nedover, og innover. Henki er kanskje litt lei av all hinkinga, men først og fremst er han en blid og glad superhinker som smiler og koser seg. Tekst på nordsamisk og norsk. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

 • Rushfeldt, Helge : Nana og Jordskipet

  Et fantastisk eventyr der du følger Nana på en reise ingen har gjort før! Nana og Jordskipet er en illustrert science fiction bok for barn i alderen 6 til 12. Boka er skrevet av Helge Rushfeldt og illustrert av Axel Kvinnesland. Boka er en mix av science fact og science fiction, i sjangeren som ble startet av Jules Verne. Ønsket fra forfatteren er først og fremst å fortelle en god historie, deretter å inspirere barn til å søke mer kunnskap om temaene som boka tar opp. Boka om Nana er en avsluttet fortelling, men det er ambisjonen å utvide universet med flere bøker. Disse vil være satt i en tidslinje, men det skal ikke være nødvendig å lese andre bøker for å lese hver enkelt historie. Nana-bøkene er lettleste og har stort sett illustrasjoner på hvert eneste oppslag. Boka er av høy kvalitet, trykket og innbundet i Norge. Persongalleri Nana Berg er ei jente med rødflammete hår og grønne øyne etter sin mor. Moren forsvant da hun var veldig liten, så hun husker henne nesten ikke. Nana bor derfor alene med sin pappa i et lite hus, i en liten by, i et lite land langt mot nord. Hun har ikke noen stor familie, men hennes onkel mer enn veier opp for mangelen på andre familiemedlemmer!! Nana er tapper og elsker vitenskap! Hun er ikke redd for å gjøre det som trengs når utfordringene tårner seg opp, og det er disse fantastiske historiene vi vil dele med deg. Nanas pappa, Stein Berg, er geolog, og Stein er veldig glad i stein for å si det mildt. Han er derimot enda gladere i Nana og gjør alt han kan for å være den beste pappaen i verden. Onkel Filip, broren til Nanas pappa, er en helt annerledes person! Han deler Nanas kjærlighet for vitenskap, men der slutter også alle likheter. Han liker ikke folk, er redd for trange rom og åpne plasser, synes de fleste (normale) dyr er skumle og utspekulerte og har en fascinasjon for fiskeboller som Nana ikke synes virker helt normalt. Disse og flere andre møter du i Nana og Jordskipet! Løp og les!