Nytt i biblioteket

Nytt

 • Grine, Chris : Nærkontakt

  Grine, Chris : Nærkontakt

  Da Tobias og vennene fikk evnen til å morfe, fikk de en viktig advarsel: Morf tilbake innen to timer. Men Tobias brøt tidsfristen, og nå er han fanget i kroppen til en hauk. Da han oppdager at jerkene skjuler en stor hemmelighet, vet han at han må gjøre alt han kan for å ødelegge for dem. Men for å gjøre det, må han slippe til en del av seg som truer med å ta kontroll over ham. En del som ikke er menneskelig. For Tobias blir kampen mot jerkene viktigere enn noen gang - ikke bare for menneskeheten, men for hans egen menneskelighet. Tegneserie/science fiction for mellom-/ungdomstrinnet.

 • Lapena, Shari : Ingen lykkelig familie

  Lapena, Shari : Ingen lykkelig familie

  I denne familien har alle hemmeligheter - også de døde. I et stille, fasjonabelt nabolag blir et eldre ektepar funnet brutalt drept en påskemiddag med sine tre voksne barn på besøk. Da søsknene får den sjokkerende beskjeden om drapet på foreldrene sine, blir de dypt rystet. Eller blir de egentlig det? Hver av dem kommer til å arve millioner. De har aldri vært en lykkelig familie, takket være en hevngjerrig far og en likegyldig mor. Skjedde det noe etter den utrivelige middagen? Var det en av dem som fikk nok av farens nedlatende kommentarer? Eller var det en utenforstående som smøg seg inn i huset den natten? Hvis en av søsknene dine var i stand til å drepe, så ville du vel visst det. Eller?

 • Roslund, Anders : Stol på meg

  Roslund, Anders : Stol på meg

  Endelig gikk alt så bra for Ewert Grens. En fantastisk liten gutt betrakter ham som reservebestefar og for første gang på tretti år finnes det en kvinne han ønsker å pynte seg for. Hvordan kan dette forvandles til dødelige injeksjoner, slavehandel, ulovlige organer og kidnapping? Og hvorfor fører det til drap på noen som står Ewert nær? Dette er den sjette frittstående boken om Hoffmann og Grens.

 • Seeck, Max : Djevelpakten

  Seeck, Max : Djevelpakten

  Den kjente finansmannen og industrimagnaten Eliel Zetterborg blir funnet brutalt myrdet i sitt hjem i Helsingfors. Det finnes ingen tegn til innbrudd og det eneste mulige sporet politiet finner i den usedvanlig strøkne boligen, er flere tusen bittesmå puslespillbrikker. Få dager tidligere, har det veldige Zetterborg-konsernet meldt om store nedbemanninger, så politiet retter først søkelyset mot noen av de mange, illsinte ansatte. Men snart viser det seg at flere mennesker er i stor fare - hvordan henger dette sammen med Zetterbergs død? Jessica Niemi overlater etterforskningen til sine kollegaer, i alle fall offisielt. Men da det skjer flere drap, må trekkes også hun inn en sak som tvinger fram en konfrontasjon med hennes egne minner og demoner.

 • Ansar, Nadia : Min skam : en historie om forventninger og løsrivelse

  Ansar, Nadia : Min skam : en historie om forventninger og løsrivelse

  Nadia Ansar ble oppkalt etter den rumenske turneren Nadia Comneci. Hun var symbolet på «the perfect 10»; det uoppnåelige, feilfrie og perfekte. Utad var hun den plettfrie datteren, den store kjærligheten til Abid Raja, det gode innvandreralibiet og den velintegrerte psykologen, ekspert på følelser som skam og skyld. Det ingen så var at hun bar på en ryggsekk full av skam og mørke hemmeligheter. Selv ikke Abid visste alt. I ektemannens bestselgende bok Min skyld var hun det forbudte blikket i T-banevognen, kjæresten forkledd i burka, bruden han fryktet aldri ville komme - og kvinnen som gråt på bryllupsnatten. Men Nadias stemme manglet. Med boken Min skam ønsker hun nå å bruke sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv. Om å vokse opp på Ekeberg i Oslo som datter av den lokale kjøpmannen og den eneste jenta i klassen med minoritetsbakgrunn. Om hennes fars halsbrekkende spagat mellom det likestilte, norske samfunnet og den patriarkalske kulturens forventninger. Om kampen for likestilling i forholdet til Abid som fortsatte, selv etter at kjærligheten hadde vunnet fram. Som voksen ser Nadia Ansar flere velutdannede medsøstre med minoritetsbakgrunn gi opp den smertefulle balansekunsten i det likestilte Norge. De blir husmødre med hijab, og noen flytter tilbake til foreldrenes hjemland. Nadia Ansar mener det er skammen som hindrer dem i å leve frie liv.

 • Peignen, Judith : Det usynlige huset

  Peignen, Judith : Det usynlige huset

  Møt Zoras Paris, fylt av magiske steder og farefylte jakter i mangastil. Zora er tolv år gammel og bor sammen med bestemoren i et underlig hus som bare er synlig for dem med magiske evner. Her har de søkt tilflukt fra dem som forfølger heksene, og den enorme hagen beskytter dem mot alle farer. Bestemoren ønsker bare at Zora skal være trygg og leve et liv uten magi, men det eneste Zora vil, er å leve åpent med evnene hun har og oppdage en verden fylt av forhekselser og monstre. Når hun begynner på en vanlig skole, er det åpenbart at bare én av dem kan få det som de vil. Tegneserie for mellomtrinnet.

 • Lai, Linda : Strategisk kompetanseledelse

  Lai, Linda : Strategisk kompetanseledelse

  Denne boken presenterer et forskningsbasert rammeverk for strategisk kompetanseledelse i organisasjoner. Strategisk kompetanseledelse innebærer en målrettet og helhetlig satsing på kompetanse for å øke organisasjonens måloppnåelse og verdiskapning. Rammeverket brukes av en rekke organisasjoner i både privat næringsliv og offentlig tjenesteyting.

  Strategisk kompetanseledelse gir en grundig innføring i kompetanse som begrep og ressurs, og viser metoder for å analysere kompetansekrav og kompetansebehov basert på organisasjonens mål og strategier. Boken beskriver også viktige typer tiltak knyttet til anskaffelse, utvikling og mobilisering av kompetanse, samt metoder for evaluering og oppfølging av tiltak. 

  Boken er delt inn i tre deler:

  *Kompetanseplanlegging

  *Kompetansetiltak

  *Evaluering og oppfølging 

  Boken er rettet mot alle som ønsker å jobbe systematisk og målrettet med satsing på kompetanse, herunder ledere, HR-medarbeidere og rådgivere, samt studenter på universitets- og høyskolenivå.

  Fjerde utgave er vesentlig oppdatert med nyere forskning og kildehenvisninger, og flere deler av boken er omarbeidet sammenlignet med forrige utgave. 

  Linda Lai er professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI og en anerkjent formidler av forskningsbasert innsikt til ledere og studenter.

 • Lane, Jeanette : Det store pannekakeløpet

  Lane, Jeanette : Det store pannekakeløpet

  Ash og Pikachu er med på det store pannekakeløpet. Kan de slå fjorårets vinner, Alolan Raichu? Den som vinner konkurransen, får en diger stabel med pannekaker i et helt år! Denne boken er passer for barn som nettopp har knekt lesekoden. Sidene er fulle av store illustrasjoner, og historien fortelles med korte og enkle setninger som barnet kan lese selv. Bildebok for småskoletrinnet.

 • Dyrdal, Didrik : Atomdrømmer : noveller

  Dyrdal, Didrik : Atomdrømmer : noveller

  Mennene i novellesamlingen Atomdrømmer har felles at de sliter med vanskelige følelser, forholdet til andre mennesker og å leve et vanlig liv. Hva skjer når de må håndtere uventede situasjoner, forholde seg til følelser de har lagt lokk på, eller forventningene til dem selv? Karrieremannen Olav tar sin jakt etter suksess, sunnhet og kvinner for langt. Samfunnsforskeren Øyvind er engstelig for lagrene med atomraketter, som han frykter skal utslette alt og alle han bryr seg om. Læreren Knut sier n-ordet høyt i en av timene sine på en mangfoldig skole i Oslo. Småbarnsfaren Magne klarer ikke å håndtere skyld for noe som skjedde med bestevennen da de var unge. Tenåringen Oskar er litt for opptatt av lydene til et par i naborommet på hotellet han bor på med foreldrene sine. Mellomste bror Nils drar på hyttetur med familien og må ta stilling til livsvalgene som skiller han og brødrene.

 • Garber, Stephanie : Once upon a broken heart

  Garber, Stephanie : Once upon a broken heart

  Evangeline Fox har alltid trodd på evig kjærlighet. Helt til hennes livs kjærlighet gifter seg med en annen og hun får hjertet knust. Desperat etter å stoppe bryllupet og lappe sammen hjertet sitt, inngår Eveline en avtale med den karismatiske, men onde Prince of Hearts. I bytte mot at han skal hjelpe henne ber prinsen om tre kyss. Men det skal vise seg at Evangeline er en del av et farlig spill og at Prince of Hearts ønsker mer av henne enn det hun har lovet. Fra forfatteren av den populære Caraval-serien kommer nå første bok i en ny serie om kjærlighet, forbannelser og drømmen om evig lykke. 

 • Eliassen, Tom Ingar : Stillheten er et øksehugg

  Eliassen, Tom Ingar : Stillheten er et øksehugg

  I Tom Ingar Eliassens mørke og poetiske roman "Stillheten er et øksehugg" befinner vi oss på en gård, ved ei elv, omgitt av store, stille fjell. Her bor Else og romanens forteller, Egil. De har hatt et langt liv sammen, men nå har Else mistet språket, og Egil søker ut i naturen, til elva, skogen og fuglene. På den andre siden venter Eva, hun kommer fra byen, har et arr i ansiktet og drømmer om å finne et tjern med utsikt. På himmelen svever det en ørn, fossekallen leker i elva, ørreten vaker, mens jerven tasser rastløst rundt i fjellene. Hovedpersonen Egil ser tilbake på et liv som ikke finnes lenger. Romanen handler om å kysse noen som ikke kysser tilbake, om øksehugg og kjærlighet, om savn, om å miste og å finne noe nytt. Språket er knapt og presist, men bilderikt. I korte og ladede scener ser vi konturene av det som binder oss sammen, og det som driver oss bort fra hverandre, slik skyene driver over fjellene, slik elvevannet renner og renner, noen ganger stille, i mørket.

 • Maas, Sarah J. : House of earth and blood

  Maas, Sarah J. : House of earth and blood

  Bryce Quinlan er halvt Fae og halvt menneske, og hun elsker livet sitt. Hver dag er en fest, og hun nyter godt av alle fristelsene Lunathion har å by på. Men når et grusomt mord ryster byen til grunnvollene faller Bryces verden i grus. To år senere frekventerer hun fremdeles byens villeste nattklubber, men kun med destruktive hensikter. Så angriper morderen på ny. Den notoriske Hunt Athalar blir satt til å følge henne dag og natt, og Bryce vet at hun ikke kan dytte hendelsene unna lenger. Sammen kjemper de to for å nøste opp i både mysteriet og sine egne mørke fortider, og deres søken fører dem gjennom byen, gjennom krigende kontinenter og helt ned i dypet av Hel, hvor ting som har sovet i årtusener nå rører på seg. Dette er den første boken i serien 'Crescent City'. Boken inngår i BS Bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Lerstang, Amalie Kasin : Rikt er et folk som har skogen

  Lerstang, Amalie Kasin : Rikt er et folk som har skogen

  Amalie Kasin Lerstangs roman Rikt er et folk som har skogen er en morsom og underfundig historie om avmakt, om menneskets forhold til naturen som går tapt, om en altoppslukende forelskelse og frykten for å være en hemsko for utviklinga. I lokalavisa leser Eva Brattheim at en firefelts europavei skal bygges rett gjennom skogen hun elsker å gå tur i. For Eva er saken klar, veien må stanses. Men hvordan? Med hjelp fra en handlekraftig søster forsøker Eva å navigere i kommunens byråkratiske strukturer og lokalsamfunnets hierarki. Underveis i prosessen faller hun pladask for den strålende saksbehandleren Randi Veum. Kan hun være den som hjelper Eva med å stanse veiprosjektet?

 • Martinčič, Julia : Hjertet er en alien : noveller

  Martinčič, Julia : Hjertet er en alien : noveller

  Et barn som finner faren sin på månen, og en tenåringsjente som helst lever i en virtuell virkelighet. Livløse menneskekropper på rad og rekke, fanget i kunstig søvn. Et uidentifiserbart objekt på et jorde i Ås. Det altoppslukende mørket utenfor et romskip, og den utålelige kulda på en lilla planet. Det er både kjente og ukjente verdener Julia Martincic skriver frem i Hjertet er en alien. I syv noveller skildres samfunn i endring, og mennesker som opplever at verden ikke lenger er som den skal. Som lengter opp og ut, eller ned og tilbake, og som strever med å gi, og å ta imot, omsorg.

 • Johansen, Camilla Bogetun : Jeg har kolleger : roman

  Johansen, Camilla Bogetun : Jeg har kolleger : roman

  "Jeg har kolleger" er en roman om arbeid. «Heldigvis fikk jeg meg jobb. I kommunen. Hvordan forholder du deg til å bli slått? spurte hun som intervjua meg.» Med ømhet, alvor og komikk skildrer Camilla Bogetun Johansen hvordan det er å være en kropp i verden og å bruke den kroppen til å jobbe med noe mange ser ned på, nemlig omsorg. Vi møter geologistudenten, kokken, telefonselgeren, den tidligere håndmodellen, kunstneren, de ufaglærte, vernepleierne og andre. Felles for dem er at de jobber i bolig. Hva slags arbeid er egentlig omsorg? Og hvem er omsorgsarbeideren? "Jeg har kolleger" handler om å jobbe i en bolig for psykisk utviklingshemmede autister, om penger og drømmer - og om å være en kropp som leiter etter et trygt sted å være.

 • Jonsrud, Martine : Juni, juni : roman

  Jonsrud, Martine : Juni, juni : roman

  Minken er fortsatt ung, så vidt det er. For den seriemonogame mora hennes er det avgjørende at Minken finner seg en mann. Merete, barndomsvenninna, er jo allerede i gang. Men for Minken er det mye viktigere med søvnen, som har uteblitt i det siste, og som hun håper terapeuten kan hjelpe henne med. Terapeuten, derimot, mener Minken er i ferd med å våkne. I "Juni, juni" følger vi Minken gjennom et kanskje litt avgjørende år.

 • Myklebust, Tone : Rutine ved varsling : noveller

  Myklebust, Tone : Rutine ved varsling : noveller

  I Rutine ved varsling treff me personar som er trengde opp i eit hjørne. Dyr går til angrep i slike situasjonar. Korleis reagerer menneske? På Obstfeldersenteret begynner arbeidsforholda å bli uuthaldelege. Eit foreldrepar kjenner seg tvinga til å oppretthalda «ein god dialog» med skulesystemet som sviktar dottera deira, og ein storebror vurderer å varsla skatteetaten om litlebror sitt skattefusk. I Tone Myklebust sine noveller treff me personar med desperate behov for at noko skal endra seg. Men er ei forandring mogleg å få til? Novellene viser kor krunglete vegen mellom menneske kan bli og stiller spørsmål ved om håpet alltid er lysegrønt.

 • Yang, Gene Luen : Avatar : den siste luftbøyeren. 3. Det som ødelegger

  Yang, Gene Luen : Avatar : den siste luftbøyeren. 3. Det som ødelegger

  Tegneserie-bøkene har masse action, søte forelskelser, mystikk, humor og alvor. I 'Det som ødelegger' blir vi med Aang og vennene hans til en festival på et hellig sted. Men den gode stemningen uteblir når de oppdager at en forurensende fabrikk har forpestet stedet. Dessuten truer en underjordisk gigant med hevn. Avatar foregår i en fantasiverden der menneskene er fordelt i fire riker som har hvert sitt element: ild, luft, jord og vann. I hvert rike finnes det mennesker som har evnen til å 'bøye' sitt element. Avataren Aang er den eneste som kontrollerer alle de fire elementene, og som må sørge for fred mellom rikene. Tegneserie for små- og mellomtrinnet.

 • Landgaard, Stian M. : Portrett i flammer : roman

  Landgaard, Stian M. : Portrett i flammer : roman

  Jeg vil male deg. Slik begynner forholdet mellom maleren Arnold Krag og hans unge modell på Isle of Wight høsten 1974. Et portrett blir unnfanget i løpet av tre måneder med stjålne møter og forbudt kjærlighet. Så må han reise tilbake til Norge, men de ser begge frem til å treffes igjen til våren. Nesten femti år senere sitter Arnold på et sykehjem i Oslo når han mottar et brev som spør: Hvorfor kom du ikke tilbake? Portrett i flammer er en roman om kunstens kamp mot menneskets forgjengelighet, og om de endelige valgene vi tar.

 • Mugford, Simon : Zlatan ruler

  Mugford, Simon : Zlatan ruler

  Visste du at Zlatan har vunnet 34 trofeer i løpet av karrieren? Eller at haner den eneste spilleren som har scoret mål i fire tiår? Bli kjent med verdens mest kjente fotballspillere! Les om hvordan de var som barn, og hva de har opplevd på veien mot å bli en av fotballens superstjerner. I hver bok fortelles historien til en av fotballheltene. I tillegg er bøkene fulle av fakta, tall og tips, og de er gjennomillustrert.Biografi for små- og mellomtrinnet.

 • Lagercrantz, David : Memoria

  Lagercrantz, David : Memoria

  Andre bok i krimserien med avhørsekspert Hans Rekke og politibetjent Micaela Vargas. Claire Lindman har vært død i fjorten år. Men Claires mann, Samuel, nekter å akseptere det. Så da han får øye på en kvinne i bakgrunnen på et nylig tatt feriebilde som ligner Claire, tar han kontakt med Hans Rekke og Micaela Vargas. De er skeptiske, men Rekke oppdager noen detaljer på bildet som tyder på at det virkelig er Claire. Kan det faktisk stemme? Eller tar de på seg oppdraget som en unnskyldning for å kunne jobbe sammen igjen? Etterforskningen fører dem tilbake i tid, og Rekke konfronteres med plagsomme minner fra fortiden. Handlingen i Memoria beveger seg tilbake til bankkrisen på nittitallet og oligarkenes uoverensstemmelser med det gamle KGB, og på medrivende vis avsløres brutale forbrytelser og hvordan de påvirker enkeltskjebner.

 • Fiske, Anna : Hvordan snakker man om døden?

  Fiske, Anna : Hvordan snakker man om døden?

  Denne boka tar for seg et tema som barn er nysgjerrige på, og voksne kanskje synes det er vanskelig å snakke om, nemlig døden. For hva skjer egentlig med kroppen når man dør? Hva er en begravelse? Og hvorfor må vi egentlig dø? Anna Fiske har en helt unik formidlingsevne, og i Hvordan snakker man om døden? snakker hun til barna i øyehøyde og tar dem på alvor, samtidig som hun evner å skrive hjertevarmt, inkluderende og til og med morsomt. En samtalestarter for alle som har spørsmål om døden, eller kjenner noen som har gått bort. Sakprosa/bildebok for førskolebarn/småskoletrinnet.

 • Skogstad, Maja : Barnematrevolusjonen : frigjør deg fra matindustriens grep, og ta gode valg for barna dine

  Skogstad, Maja : Barnematrevolusjonen : frigjør deg fra matindustriens grep, og ta gode valg for barna dine

  Allerede fra første matbit blir vi anbefalt søt, ultraprosessert kjøpegrøt - hvis ikke får jo barnet jernmangel? Vi lokkes av påstander som «rik på fullkorn», «jernrik» og «mindre sukker», men visste du at disse påstandene brukes for å sunnvaske ultraprosesserte matvarer slik at de virker sunnere enn de egentlig er? Samtidig står de beskjedne, men næringsrike råvarene helt uten merkelapp. Det er ikke lett å velge rett. Resultatet er at nordmenn fyller hele 60 % av handlekurven med ultraprosessert mat. Denne maten er knyttet opp mot de vanligste folkesykdommene vi har, og et høyt inntak fører til overvekt. Å vite om det enorme forbedringspotensialet som finnes, er din gullbillett til endring. I Barnematrevolusjonen motiverer Maja Skogstad deg til å gi barnet ditt gode matvaner samtidig som du bevarer forstanden. Det er aldri for sent - og heldigvis er barns smakspreferanser foranderlige! Hun hjelper deg med å vite hvem du kan stole på, bli skeptisk til markedsføring, og gir konkrete råd om hvilke endringer du kan gjøre i dag.

 • Flink, Carsten : Trym aker ; Salma sykler

  Flink, Carsten : Trym aker ; Salma sykler

  I denne boken er det to spennende historier som hjelper barna til å forstå hva som er trygt, og hva som er farlig i trafikken.

  Det er vinter og Trym har lyst til å ake i den store akebakken. Den han egentlig ikke får lov til å gå til alene, men pappa trenger jo ikke å få vite det …
  Trym leker at han er en tiger som klarer alt! Han kryper opp til toppen av akebakken - og setter utfor på kjelken, men det kommer en bil i full fart!
  Hvordan kan dette gå bra?

  Salma har bursdag og hun har fått en ny, gul sykkel! Hun og tante Jasmin går ut for å prøve den, og det er gøy når de prøver sammen! Men når tante Jasmin slipper sykkelen og Salma triller avgårde på egen hånd blir hun stiv av skrekk. Hvordan var det hun stoppet igjen? Hun tråkker bakover, men sykkelen triller bare fortere og fortere …

 • Oates, Joyce Carol : De der

  Oates, Joyce Carol : De der

  «de der» følger en familie i Detroit gjennom tre tiår, fra de harde 1930-årene til de blodige raseopptøyene i 1967. Den unge moren Loretta Wendall lever i fattigslige kår, og datteren Maureen og sønnen Jules må tidlig kjempe for å overleve. Maureen ønsker seg bort fra volden som omgir dem, Jules havner i dårlig selskap. En spiral av vold og overgrep ender med tragedie. Er det likevel håp for den lille familien? «de der» er en gripende roman om kjærlighet, klasse, makt, etnisitet og hva mennesker kan være i stand til når de blir presset til det ytterste.

 • Lerche, Sondre : En flue fløy

  Lerche, Sondre : En flue fløy

  Sondre Lerche og illustratør Victoria Sandøy er tilbake med nok en nydelig bildebok! Denne gangen forviller en flue seg inn i et korps som er ute og marsjerer, og brått blir det både ulyder og feiltrinn.

  I denne boka får vi et gjensyn med Sondre Lerches poetiske og lekne fortellerstemme og Victoria Sandøys nydelige illustrasjoner. En flue fløy er en morsom og finurlig fortelling for barn mellom 3 og 6 år, og passer ekstra godt for alle som liker å lage lyd, både med og uten instrumenter.

 • Hessen, Dag O. : Jervesporet : jakten på dyret, meningen og minnene i en krympende natur

  Hessen, Dag O. : Jervesporet : jakten på dyret, meningen og minnene i en krympende natur

  En februardag i 1972 er Dag O. Hessen på skitur med faren sin i fjellheimen når de kommer over et jervespor i snøen. Den unge Dag overtaler faren til å følge sporet, men etter en halvtimes tid forsvinner avtrykkene etter rovdyret ned en bratt bjørkeli, og de to må gi opp jakten. 50 år senere er han tilbake på det samme stedet for å plukke opp sporet av dyret som unnslapp ham. Faren er for lengst gått ut av tiden, men fjellene ligger der fortsatt, og et sted der ute finnes jerven. Jervesporet er Hessens mest personlige bok hittil. Det er et portrett av norsk naturs mest fascinerende og folkeskye dyr, så kompakt i sin villskap og kraft at det knapt finnes maken. Med en kjeve sterk nok til å knuse de tykkeste lårbein, og styrke nok til å nedfelle et dyr mange ganger sin egen vekt, bite hodet av det, for så å ta det med seg opp i et tre. Å se dyret i sitt naturlige habitat er svært få mennesker forunt. Jerven, og ønsket om å møte villdyret, er rammefortellingen som utspiller seg i fjellnaturen. Men dette er også en fortelling om tid som går og forandringer vi ikke kan stoppe. Om alt som glipper mellom fingrene på oss. Det vi aldri helt kan fange og temme: En barndom som er forbi, nære familiemedlemmer har gått bort, den ville naturen og et naturmangfold som er i ferd med å forvitre. Og til grunn for alt ligger en dyp kjærlighet og respekt for naturen og biologien, formidlet av en våre mest verdsatte sakprosaforfattere.

 • Abrahamsen, Siri F. : Små gleder : med Lykke og Wilmer : gleding for de minste

  Abrahamsen, Siri F. : Små gleder : med Lykke og Wilmer : gleding for de minste

  Gleding for de minste. En bok som viser at små handlinger kan gjøre store forskjeller. Hva er mulig om vi alle gjør noe godt for andre? I boken "Små gleder med Lykke og Wilmer" finner du fine illustrasjoner, enkel tekst og gode spørsmål som gir rom for undring, humor, glede og læring. 

  For å utvikle empati, må barn bli møtt med empati. Denne boken viser hvordan gleden sprer seg og at ingen er for små eller for store til å gjøre noe godt for andre. 

  Passer barn mellom 2-4 år. 

 • Brooks, Geraldine : Hest : roman

  Brooks, Geraldine : Hest : roman

  Et kassert maleri i en skrothaug, et skjelett på et loft og den fremste veddeløpshesten i USAs historie: Av disse trådene fletter Geraldine Brooks en storslått beretning om mot, besettelse og urettferdighet i amerikanske historie. «Hest» er inspirert av den helt spesielle sanne historien om fullblodshesten Lexington, som ble USAs fremste avlshingst. Det er en historie om kunst og vitenskap, kjærlighet og besettelse, og USAs manglende oppgjør med rasismen.

 • Sortland, Bjørn : Mission 6: Kairo

  Sortland, Bjørn : Mission 6: Kairo

  Agent Johnny 777 og Ninja-Prinsessa jobber for den hemmelige organisasjonen EHO. Nå er de på vei til et nytt oppdrag i Kairo i Egypt, der også Ninja-Prinsessas arkeologpappa forsvant da han var på sporet av dronning Nefertitis grav. Graven sies å inneholde en stor skatt, og Johnny 777 og Ninja-Prinsessa skjønner at det er mange som er ute etter skatten. Og så viser det seg at selv ikke EHO er til å stole på. Gjennomillustrert og lett å lese, humor og action. Fortelling for mellomtrinnet.

 • Nabaggala, Faridah Shakoor : Halima fra Tøyen

  Nabaggala, Faridah Shakoor : Halima fra Tøyen

  8 år gamle Halima er norsk-somalisk, og hun hun lever med autisme. Til tross for at hun har opplevd både krig og mobbing, er hun proppfull av entusiasme. Hun har en stor bamse som gir henne selvtillit, venner og håp. Boka har enkel tekst og egner seg til bruk for å snakke om vanskelige temaer. Et tydelig budskap i boka er at barn og unge med spesielle behov skal bli verdsatt, sett og hørt. Har mange fargerike illustrasjoner. Billedbok for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Hjorth, Vigdis : Gjentakelsen : roman

  Hjorth, Vigdis : Gjentakelsen : roman

  Gjentakelsen er en rå og heftig framstilling av ungt liv. En voksen kvinne ser tilbake på seg selv som 16 år gammel jente, hun gransker en sentral hendelse fra oppveksten. Gjentakelsen handler om å kysse for første gang, å skulle gjøre det for første gang, å drikke og kjenne rus i kroppen, på fest hos noen gutter i et rekkehus i Oslo. Å løpe til Ullevålseter for å forberede seg til maraton, å kjenne en enorm sult og tørst. Hele tida vokter mor over jenta som en hauk. Far holder seg i bakgrunnen. Fars avstand er påtakelig, mors kontroll er uhørt. Det er hemmeligheter i familiens hus.

 • Tobiassen, Siri Fjellvang : Landet bak Hulen

  Tobiassen, Siri Fjellvang : Landet bak Hulen

  Huldra har sin faste sti fra Hulen, gjennom Store Skogen, til landsbyen Alverhøy. I Store Skogen bor det hyggelige mennesker og dyr, som Siri Skogdame og katta Plupp. Men det lurer også skumle farer der. De grusomme og slemme kjerringene Fru Gal og Fru Glefs er stadig på frifot. Om vinteren fyker fonnefolket igjennom skogen, og med sine iskyss er de livsfarlige for den som ikke vet hvordan man skal berge seg. Fantasy for småtrinnet.

 • Fjell, Jan-Erik : Nattravnen

  Fjell, Jan-Erik : Nattravnen

  I 1995 forsvinner 17 år gamle Isabell Lilleng fra Rømskog. Robert Taule er nylig løslatt etter en voldtektsdom og blir straks hovedmistenkt. Så forsvinner også han. Etter at lensmannen går av med pensjon, blir han besatt av å løse saken. En livstruende sykdom gjør at tiden hans er knapp. Hvor nær sannheten rekker han å komme før han blir borte for alltid? I nåtid blir Isabells levninger funnet. Anton Brekke blir engasjert av truecrimejournalist Kristian Bolstad, som vil lage podkast om forsvinningen. De begynner å tråkke opp en ny, ukjent sti for å løse saken før politiet gjør det. Men Isabells morder er villig til å gjøre alt for å holde seg skjult.

 • Hansen, Hilde Johanne : Stor-Johan og hemmelighetene

  Hansen, Hilde Johanne : Stor-Johan og hemmelighetene

  Johan i denne boka får tilnavnet Stor-Johan fordi han er større og sterkere enn de fleste. Det får mange til å tro at han kan klare alt mulig og ikke er redd for noe. Men er det slik? For selv om man er kjempestor og kjempesterk betyr det ikke at man er tøff på alle andre måter. Stor-Johan er inspirert av fortellingene om Nordlandskjempen Johan Arnt Bredesen (1859 - 1904). Han var født i Olsvik i Lofoten, vokste opp i Alsvåg i Vesterålen og imponerte folk over hele Norge med sin enorme styrke og størrelse. I likhet med denne bokas Stor-Johan fikk han uniform av kongen, og fant ekte lykke først da han møtte ei dame med navn Andrea.

 • Isakstuen, Monica : De små jentene : roman

  Isakstuen, Monica : De små jentene : roman

  Joda, for utenforstående ser det idyllisk ut en hvitmalt liten hytte, delvis skjult bak noen klynger med vindherja furutrær. Noen rører på seg der inne, de ferierende våkner. Snart er sommermorgenen i gang, den fylles av lengsler og behov, men også av regler og nedarvede formaninger. Kjærlighet og forakt side om side. Gjør sånn, ikke sånn, snakk slik, ikke på den måten, hvordan er det du oppfører deg. Bebreidelsene truer med å ta over dagen. Men så åpner det seg, i forestillingen eller i livet, og noe kan endelig skje. Kvinnen i «De små jentene» vil bli fri fra spøkelser, for å komme sine døtre i møte på en ektefølt måte. Hun drømmer om fortrolighet på tvers av roller og alder. Kanskje ikke mulig, men det er vel lov å håpe?

 • Frobenius, Nikolaj : Utryddelsen : roman

  Frobenius, Nikolaj : Utryddelsen : roman

  Gravejournalist Jonathan Svanes yngste sønn døde i en påsatt brann, gjerningsmennene er som sunket i jorden. Jonathan er nummen av savn og skyldfølelse, men sier ja til en reportasjereise til Marbella for å finne ut hva som skjedde med den norske investoren Ove Lekmann. Han forsvant sporløst fra Solkysten, for så å dukke opp igjen et halvt år senere, nedbrutt og med et påstått hukommelsestap. Det er mye underlig ved Lekmanns historie, og ganske snart viser det seg at forsvinningen muligens henger sammen med den lange rekken av hendelser som endte i flammene som slukte Jonathans sønn. Nikolaj Frobenius har gjennom sitt forfatterskap vist en særegen interesse for det som skjuler seg bak den vellykkede fasaden, og i Utryddelsen fortsetter han å bore dypere, i det som er blitt en medrivende og følsom psykologisk thriller.

 • Muncaster, Harriet : Isadora Måneblomst får tryllekopper

  Muncaster, Harriet : Isadora Måneblomst får tryllekopper

  Isadora Måneblomst er spesiell fordi hun er annerledes. Halvt vampyr, halvt alv - helt unik! Isadora får en merkelig følelse i magen når læreren forteller at det blir matteprøve på mandag. Hun er virkelig ikke noe glad i prøver eller matte. Kanskje hun kan late som om hun er syk og bli hjemme i stedet? Isadora ringer sin rampete kusine Mirabelle, som gir henne en trylleformular som skal gjøre susen. Men når magiske hårete tryllekopper begynner å sprette rundt omkring kjenner Isadora at hun angrer litt. Heldigvis er mamma der og kan rydde opp, og sammen greier de å kvitte seg med tryllekoppene. De greier til og med å få matte til å bli morsomt! Fortelling for småtrinnet.

 • Herron, Mick : Londonreglene

  Herron, Mick : Londonreglene

  Londonreglene er ikke skrevet ned, men alle kjenner til den første: Redd ditt eget skinn. For agentene i Slough House er dette enklere sagt enn gjort. Problemene deres tårner seg som vanlig opp: undertrykt sorg, diverse avhengigheter, den gnagende mistanken om at deres nyeste kollega er en psykopat. Dessuten prøver noen å drepe Roddy Ho. Men når Storbritannia rystes av en rekke tilsynelatende usammenhengende terrorangrep, må de sammen finne tilbake til sin største styrke: å gjøre en vanskelig situasjon mye, mye verre. Heldigvis kjenner Jackson Lamb reglene til punkt å prikke. De kommer jo ikke til å bryte seg selv.

 • Barsnes-Simonsen, Stian : Barnas valg : - din stemme teller!

  Barsnes-Simonsen, Stian : Barnas valg : - din stemme teller!

  - Din stemme teller!
  Lær om ytringsfrihet, demokratiet i Norge, om regjeringen, de ulike partiene på Stortinget og makfordelingsprinsippet. Lær om hvem som bestemmer hva i Norge, og hvordan barn og unge selv kan være med å påvirke samfunnet vårt.

  Boken er illustrert i avistegner-stil og er skrevet av Stian Barsnes-Simonsen.

 • Fletcher, Tom : Space band

  Fletcher, Tom : Space band

  Når et bandmedlem sliter med sceneskrekk og et annet er besatt av stjerner, romvesener og fjerne planeter, er det vanskelig med fullt fokus. Men de vil gjerne være best, og bestemmer seg for å blåse de andre bandene av banen i det store skolemesterskapet. I det øyeblikket de begynner å spille skjer det noe magisk: bandet stråles opp i verdensrommet og er plutselig deltagere i et intergalaktisk bandmesterskap. Og for å komme hjem igjen, må de vinne. Så hva skjer når det verste bandet på jorda plutselig befinner seg i en intergalaktisk band-battle? Fortelling for småskoletrinnet.

 • Karinsdotter, Emma : Tusen stjerners øy

  Karinsdotter, Emma : Tusen stjerners øy

  Tigris er 11 år gammel og har levd alene sammen med pappaen sin så lenge hun kan huske. Tigris var liten da mammaen hennes døde, og kan ikke huske henne, men pappa har aldri klart å glemme, og han savner henne så mye at han nesten ikke klarer å fungere. De har akkurat flyttet til en ny leilighet, og blant flyttesakene finner Tigris en merkelig boks med mammas navn på. Hun legger seg i boksen og sovner, og når hun våkner er hun i en helt ny og magisk verden. På Tusen stjerners øy finnes Ariann med sangene sine, stjernesteinene, Leo med skysauene, og det utroligste av alt: spor etter mammaen hennes. Men der finnes også Skyggen som har begynt å slukke stjernene som gir øya liv, og den livsfarlige forsteinede skogen hvor mammaen til Tigris forsvant. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Gravem, Dag Falang : Veslefrikk : Veslefrikk : 1978

  Gravem, Dag Falang : Veslefrikk : Veslefrikk : 1978

  Veslefrikk - Veslefrikk Da Veslefrikk albumdebuterte i 1978 på plateselskapet Mai, var det nærmest som en venstresidas supergruppe. Frank B. Olsen hadde spilt trommer for Vømmøl Spellmannslag og etterfølgeren Arbeidslaget. Per Vestaby hadde traktert bassen i det politiske tungrockbandet Bazar. Hege Rimestad var felespilleren fra Amtmandens Døtre, som satte sterke spor etter seg i kvinneåret 1975. Men det kanskje viktigste bandmedlemmet var en ukjent, 21 år gammel visesanger fra Lillestrøm, Anne Grete Preus. Sekstiåtterne bak Mai ønsket å satse på Veslefrikk for å appellere til en ny generasjon opprørere. Bak dette engasjementet lå AKP(m-l) sin ungdomskampanje, som varte fra 1977-1979. Veslefrikk var imidlertid aldri noe m-l-prosjekt, og forlot etter debuten Mai til fordel for RCA. Boka om LP-en Veslefrikk blir en fascinerende historie om musikk som ble til i skjæringspunktene mellom 70- og 80-tall, mellom to ulike ungdomsgenerasjoner, og mellom artister og plateselskap. Dag F. Gravem har vært virksom som musiker, oversetter samt skribent innen feltene språk, tegneserier og musikk. Han skrev i 2004 sin hovedoppgave i historie om plateselskapet Mai og 70-tallets radikale musikkbevegelse. Denne boka blir første gang han får mulighet til å utforske én av Mais over 73 LP-utgivelser i detalj.