Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Furuseth, Else Kåss : Else går til psykolog

  En dag får Else Kåss Furuseth en telefon fra bestemoren sin. Elses bror Lars Kristian har ikke kommet til middag. Han kommer alltid til middag. Når Else reiser ned til leiligheten hans ligger det en bunke med aviser foran døren. Ingen åpner opp. Hun ringer politiet og forteller dem at broren er død. Med teaterforestillingen «Kondolerer» tok Else Kåss Furuseth tak i et av vår tids største tabuer, selvmord. Mot alle odds gjorde hun det til en morsom og rørende opplevelse. Det ble en fortelling om et evig aktuelt og tidløst tema, en galgenhumoristisk utforskning av hvordan vi forholder oss til døden.

 • Archer, Jeffrey : Heads you win

  Leningrad, Russland 1968. Alexander Karpenko er ikke som andre barn, og helt fra tidlig alder var det tydelig at han skulle lede sine landsmenn. Men når faren blir myrdet av KGB for å trosse staten, må han og moren flykte fra Russland for å overleve. Ved kaia står de overfor et vanskelig valg; skal de gå om bord på skipet som seiler til Amerika eller Storbritannia? Alexander bestemmer seg for å la valget avgjøres ved hjelp av kron og mynt. På et lite øyeblikk avgjør myntkastet Alexanders fremtid. Heads you win er en episk fortelling om hell og lykke som spenner over to kontinenter. Gjennom tretti år følger vi Alexanders opp- og nedturer mens han forsøker å tilpasse seg sitt nye hjemland. Boken inngår i BS engelsk bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Picoult, Jodi : A spark of light

  Kvinneklinikken tilbyr et siste håp - men ingen ender opp der fordi de har lyst. Klinikkens eksistens er kontroversiell, og for demonstrantene på utsiden som barrikaderer bygningen daglig, er klinikkens tjenester ikke noe annet enn legaliserte drap. Og en dag blir grensen mellom liv og død virkeliggjort; en ensom demonstrant med våpen har tatt ansatte, pasienter og besøkende som gisler. Romanen tar oss med tilbake i tid, og avslører hva som har fått disse menneskene til å møte opp på klinikken. Vi blir bedre kjent med historien til våpenmannen, forhandleren, legen, sykepleieren og de kvinnelige pasientene. A spark of light tar for seg etiske dilemmaer rundt retten til å leve og retten til å velge selv. Boken inngår i BS engelsk bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Guillou, Jan : De som dreper drømmer, sover aldri

  1970-tallet. Venstrebølgen fra 1968 blir nærmest som en idyll å regne i sammenligning med den krigen som vokser frem mellom Europas sikkerhetstjenester og en stadig mer splittet venstrebevegelse. Det blir bokstavelig talt et spørsmål om liv eller død. Eric Letang arbeider om dagene som advokatfullmektig ved Henning Sjöstrands famøse advokatbyrå. Men om nettene og på fritiden inngår han i en hemmelig sikkerhetstjeneste innenfor den delen av venstrebevegelsen som forsøker å organisere forsvaret mot en stadig mer aggressiv statlig fi ende. Den store kjærligheten hans, Gertrude, jobber som advokat i Hamburg, hvor klimaet dag for dag blir mer brutalt. Hun opplever at vennene fengsles eller blir drept, én etter én. I Sverige arbeider statens hemmelige agenter etter vesttyske prinsipper for å forsøke å provosere frem en åpen konfrontasjon mellom «terrorister» og staten. For motstandsbevegelsen Eric Letang inngår i, utvikler katt og mus-leken seg til et stadig farligere spill. Samtidig vokser Lauritzen-slekten og en ny generasjon kommer til. Jan Guillous rikholdige forfatterskap ble innledet i 1971, og til sammen har han skrevet mer enn 40 bøker. Det store århundret er hans mest omfattende prosjekt noensinne og forteller om 1900-tallet menneskehetens største, styggeste og blodigste århundre. Tidligere utkommet i serien er Brobyggerne, Dandy, Mellom rødt og svart, Ikke ville se, Blå stjerne, Ekte amerikanske jeans og 1968.

 • Rafaelsen, Ellinor : Salsa. 23.

  Amanda vet at hennes fremtid på Skydance står på spill hvis hun setter seg opp mot Ian Hall. Men kan hun la drømmen om å nå til topps som danser gå på bekostning av sin egen stolthet og verdighet?

  Ian nådde bort til henne og grep henne hardt om den ene armen. Amanda prøvde å rive seg løs, men grepet bare fastnet. Fingrene hans boret seg inn i overarmen hennes.
  – Slipp meg!
  – Ta det med ro. Du er sint nå, men ro deg ned. Tenk deg om. Hvor skal du gjøre av deg? Hvordan ...?

 • Rafaelsen, Ellinor : Salsa. 23.

  Amanda vet at hennes fremtid på Skydance står på spill hvis hun setter seg opp mot Ian Hall. Men kan hun la drømmen om å nå til topps som danser gå på bekostning av sin egen stolthet og verdighet?

  Ian nådde bort til henne og grep henne hardt om den ene armen. Amanda prøvde å rive seg løs, men grepet bare fastnet. Fingrene hans boret seg inn i overarmen hennes.
  – Slipp meg!
  – Ta det med ro. Du er sint nå, men ro deg ned. Tenk deg om. Hvor skal du gjøre av deg? Hvordan ...?

 • EA Sports : FIFA 19

  UEFA Champions League, Europa League og Super Cup våkner til liv. Opplev den beste klubbfotballen i verden.

 • King, Stephen : Elevation

  Castle Rock er en liten by der ryktene sprer seg fort. Det er derfor Scott Carey bare betror seg til vennen, doktor Bob Ellis, om sin merkelige tilstand. Han går ned i vekt uten å bli tynnere og vekta viser det samme både med og uten klær, uansett hvor tunge de er. Scotts nye naboer har åpnet en restaurant i byen, men de fleste innbyggerne holder seg unna spisestedet deres. Deidre McComb og kona Missy Donaldson passer ikke inn i den lille byens levesett. Og nå har Scott havnet i en konflikt med paret over at hunden deres gjør sitt fornødne på hans plen. Missy er vennlig, men Deidre er iskald. Når Thanksgiving står for døren innser Scott hva slags fordommer naboene må leve med, og han forsøker å hjelpe. Nye allianser dannes og mysteriet rundt Scotts lidelse får frem det beste i mennesker som vanligvis ser det verste i seg selv og andre. Boken inngår i BS engelsk bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Grisham, John : The reckoning

  Pete Banning var en vel ansett mann i byen Clanton, Mississippi - han var en krigshelt, overhodet i en prominent familie, bonde, far, nabo og et trofast medlem av metodistkirken. En kald oktober-morgen i 1946 sto Pete tidlig opp, kjørte inn til byen, gikk rolig inn i kirken og skjøt og drepte pastoren Dexter Bell. Og som ikke drapet var sjokkerende nok, var det enda mer forbløffende at Petes eneste kommentar til drapet var; jeg har ingenting å si. Og slik ble drapet på pastor Bell tidenes mest mystiske og uforglemmelige forbrytelse i Ford County. John Grisham vender tilbake til Clanton i historien om et utenkelig drap og den bisarre rettsaken som fulgte. Boken inngår i BS engelsk bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Baldacci, David : Long road to Mercy

  Det er tretti år siden FBI spesialagent Atlee Pines tvillingssøster ble bortført fra rommet de delte når de var små. Den notoriske seriedrapsmannen Daniel James Tor ble dømt for drapet, og selv om det ikke finnes bevis tror Atlee at hun vet hva som skjedde med Mercy. Tor sitter fortsatt fengslet i Colorado. Atlee har aldri gitt opp håpet om å finne søsteren, og skyldfølelsen gjør at hun har viet livet sitt til å jakte på mennesker som skader andre. Men så blir Atlee tilkalt for å undersøke en sak i Grand Canyon der et muldyr med merkelige utskjeringer på kroppen, og uten rytter, blir funnet drept. Som profilekspert i FBI må Atlee konfrontere et nytt monster. Og hun må stå ansikt til ansikt med sitt eget mareritt. Boken inngår i BS engelsk bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Allende, Isabel : Etter vinteren

  Et vintereventyr som kan sammenlignes med Åndenes hus Professor Richard Bowmaster kjører inn i bilen til den unge, ulovlige innvandreren Evelyn Ortega fra Guatemala, midt under den verste snøstormen i New York i manns minne. Det viser seg å få mer dramatiske konsekvenser enn ventet, og professoren henvender seg til sin kollega og leietaker Lucía Maraz for å be om råd. Disse tre svært forskjellige personene bringes sammen i en fortelling som beveger seg fra dagens Brooklyn til 1970-tallets Latin-Amerika - og kaster Richard og Lucia inn i et forhold ingen av dem hadde kunnet se for seg. En aktuell fortelling om migrasjon og identitet - med hovedpersoner som finner håp og muligheter gjennom møtet med kjærligheten.

 • Rain Games : World to the West

  En diger verden av blå himmel og mørke huler venter i dette 3D action adventure-spillet, der du prøver å avdekke mysteriene rundt en eldgammel profeti.

 • Snowcastle Games : Earthlock Festival of Magic

  Ikke la den søte tegneseriestilen lure deg. Dette spillet er utfordrende. Ekte JRPG-fans vil elske det, mens andre vil gjerne lete et annet sted. Bruk nok tid, og EARTHLOCK vil belønne deg med et dypt gameplay som setter selv den mest strategiske spiller på prøve.

 • Thörnqvist, Mikael : Fotball og kyss. 1.

  Den første boka i serien Ballfølelse.Ballfølelse er en fotballserie om jentene på et fotballag som kjemper for laget på kamp og trening, og som underveis opplever spennende og utfordrende ting også utenfor banen. Serien kjennetegnes av fotballfaglig høy kvalitet og passer spesielt for de mellom 9 og 12 år. Da Emma begynner på fotballaget, skjer det noe med henne. Hun får fart i beina og mot i hjertet! Kanskje kan hun klare å få til alt som kreves av henne nå som hun er blitt 11 år? Ikke bare må hun lære seg fotballteknikk og lagspill. Hun prøver også å samle mot til å tørre å sove over hos en venninne, gå forbi den tøffeste gjengen på skolen og vanskeligst av alt - kysse han som hun synes er så søt! Og hva er det egentlig som foregår hjemme hos en av lagvenninnene? Blir hun slått? Hvorfor vil hun ikke snakke om det? Det å være en god lagspiller er jamme ikke bare lett. Boka er tidligere utgitt under tittelen "Taklinger".

 • Zoschke, Barbara : Brannmann Birger

  Det har brutt ut brann i bakeriet Brent, så brannvesenet må komme.
  Heldigvis blir brannen fort slukket, og som belønning får Birger
  brannmann og kollegaene hans ovnsferske rundstykker. Men snart må Birger
  rykke ut igjen, for i barnehagen står kjelleren under vann.