Innhold

Ullensaker bibliotek

Kommunens hovedbibliotek ligger i kulturhuset på Jessheim. Sammen med kinoen, utgjør biblioteket kulturhusets faste tilbud. Biblioteket har gode lesesalsplasser og gratis Internett-tilgang for publikum. Jessheim bibliotek har en virtuell arena i bibliotekets andre etasje. Opplevelse og kunnskap i en spennende forening med Ullensakers historie og samtid utgjør basis for innholdet.

Kløfta bibliotek har store lyse lokaler i Bankgården og var tidligere hovedbibliotek i Ullensaker. Filialen har derfor et godt utviklet bibliotektilbud.

Ullensaker bibliotek har et bredt tilbud av litteratur, aviser, tidsskrifter og DVD'er. Lydbøker er nå digitale, og er tilgjengelig i appen BookBites og Libby. Biblioteket tilbyr også utstillinger og varierte kulturarrangementer for alle aldersgrupper. 

Programmet vårt oppdateres fortløpende, så følg med på vår nettside, Instagram og på Facebook.

Lov om folkebibliotek krever at bibliotekene skal tilby publikum en samling med kvalitet, allsidighet og aktualitet. Ullensaker bibliotek har på bakgrunn av dette rutiner for kassering, magasinering og mottak av gaver.

Åpningstider

Bruk av Internett

Bibliotekene har gratis bruk av Internett. Du koble deg på Internett både på Jessheim og Kløfta bibliotek ved å velge: Ullensaker-gjest. I tillegg har biblioteket datamaskiner til utlån.

  • Utskrifter koster kr. 2,- per. side for svart/hvitt og kr. 4,- per. side for farge.

Begge våre bibliotek har utskriftsløsningen Princh. Her kan du skrive ut fra din egen PC, smarttelefon eller nettbrett, og du betaler enkelt med bankkort eller en betalingsapp.

Datahjelp 

Det er mulig å komme innom Kløfta bibliotek og få individuell veiledning på datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Her er det ingen påmelding, bare å møte opp:

  • Torsdager kl. 12.00 til kl. 14.00

På Jessheim bibliotek er det På nett klokken ett ca. en gang i måneden. Følg med på vår kalender og Facebook. 

Kontakt Ullensaker bibliotek Jessheim: Tlf.: 66108204, eller
e-post: magnus.andre.wandas@ullensaker.kommune.no

Kopiering

Begge bibliotekene har kopimaskin for sort/hvit og farge-kopiering. Kopiering er et tilbud i betjent åpningstid, og må betales med bankkort i skranken.

Priser:

  • Minstepris: kr. 10,-
  • A4 sort/hvit og farge kr. 3,- per kopi
  • A3 sort/hvit og farge kr. 5,- per kopi
  • Scanne er gratis

Utskrift

Begge våre bibliotek har utskriftsløsningen Princh. Du betaler enkelt med bankkort eller vipps på nett eller i egen app.  Her kan du skrive ut oppgaver, billetter, eksamensoppgaver og alt mulig annet fra din egen PC, smarttelefon eller nettbrett. Våre publikumsmaskiner er også knyttet opp til Princh. Brukerveiledning henger på veggen ved printeren. Dette tilbudet kan også benyttes i meråpnet bibliotek.

 

  • A4 sort/hvit og farge kr. 3,- per kopi
  • A3 sort/hvit og farge kr. 5,- per kopi

 

Lesesaler

Leseplasser er tilgjengelig både på Jessheim og Kløfta bibliotek. I tillegg har Jessheim bibliotek stille lesesal med noen plasser.

 

Møterom

Jessheim bibliotek kan tilby utlån av møterom. Ta kontakt på epost, telefon, eller direkte i skranken.

Spill

På Jessheim bibliotek er det et eget gaming rom med fire PCer og to xboxer. Kløfta bibliotek har to Nintendo 3DS. Begge bibliotekene har ulike typer brettspill og sjakk som kan lånes mens man er på biblioteket.

Frøbiblioteket 

Alle som ønsker å dyrke sine egne grønnsaker og blomster, kan låne frø på Kløfta bibliotek. Ordningen er et samarbeid med Ullensaker hagelag, og målsetningen er å spre kunnskap og skape hageglede.

Lån med deg ei pakke frø eller flere, dyrk dine egne planter gjennom sommeren og forsøk å sanke frø av dem på høsten. Så kan frøene leveres tilbake til biblioteket slik at flere kan få låne neste år. Det er ingen forpliktelser knyttet til frølånet, ordningen er basert på tillit, men skal dette fungere så er vi avhengige av at alle forsøker å samle frø.

Kløfta bibliotek utvider Frøbiblioteket med stiklingbytte. Ta med stiklinger hjemmefra og bytt med andre stiklinger på biblioteket. Ikke ta flere stiklinger enn du legger tilbake uavhengig av plantens verdi. Nå i starten er ikke utvalget så stort, men vi håper på at dette vil utvikle seg til å bli et variert utvalg for alle som syns det er gøy med stiklinger.

Utstillinger

Ullensaker kunstforening har miniutstillinger på Jessheim bibliotek, samt månedens bilde på Jessheim og Kløfta bibliotek.

Periodens utstillere på Jessheim bibliotek er:

Månedens bilde Jessheim bibliotek 2023

Januar: 

Månedens bilde Kløfta bibliotek 2023

Februar: "Lysstråle". Akryl på lerret av Oddbjørg H. Vegel
Mars: "I nord". Akryl på lerret av Aase Bondø 

Romeriksbunaden til Borghild Tranum Røer

På Kløfta bibliotek står den første romeriksbunaden utstilt. Bunaden er båret av Borghild Tranum Røer, og brodert i 1936.


Publisert: 29.11.2016 10:44:30
Sist endret: 13.03.2023 12:19