Åpningstider

07:00 - 17:00

Kontaktinformasjon

Skolevegen 23

2040 Kløfta

Enhetsleder: Bodil Aglen

Telefon: 922 06 252

E-post: Klikk her

 

Avdelingsleder: Cecilie v. Huse

Telefon: 990 86 172

E-post: Klikk her  

Velkommen til Kløfta barnehage!

Den 1. august 2022 åpnet Kløfta barnehage i nye flotte lokaler i Skolevegen på Kløfta. Barnehagen har åtte avdelinger fordelt på to etasjer med plass til inntil 150 barn.

Innearealer innbyr til lek og læring

Avdelingene er utformet for å skape en ramme for god lek, læring og danning i et miljø hvor barna er aktive og medvirkende. Rommene er lyse og luftige. De innbyr til både lek, utforsking, rolige aktiviteter og hvile. I tillegg til at avdelingene har hvert sitt avdelingskjøkken er det felles kjøkken for hele barnehagen. Barnehagens fellesrom innbyr til fysisk aktivitet for alle barna og kan i tillegg brukes som møterom ved behov. Barnehagen inneholder også et felles utforskerrom.

Store utearealer

Lekearealene ute er store og gode, basert på et konsept om å gjenskape en miniatyr av den lokale geografien i og rundt Kløfta. Uteområdet er variert med plen, frukttreskog, sykkelløype, grillhytte og amfi. Dette sammen med andre leker og lekeapparat skaper gode leke- og læringsmiljøer for barna.

Trygghet, inkludering og fellesskap

I Kløfta barnehage skal alle barn oppleve et trygt og godt leke- og læringsmiljø. Vi jobber kontinuerlig med å skape gode relasjoner og personalet både støtter og utfordrer barna i hverdagssituasjoner. Trygghet, inkludering og fellesskap i barnehagen har stor betydning for livsmestring og helse for barn. Gjennom aktive og tilstedeværende ansatte sørger vi for at hvert barn får støtte i sin utvikling og læring, og er inkludert i fellesskapet.

Kommunale barnehagers fokusområder er lek, språk og vennskap. 

Hvor finner du barnehagen? 

Kløfta barnehage har en god plassering sentralt i Skolevegen på Kløfta, hvor den er samlokalisert med andre barnehager og har Bakke skole og Kløfta aktivitets- og idrettspark i Bakkedalen som nærmeste nabo.

Hvem har bygget og tegnet barnehagen? 

Byggherre er Ø.M Fjeld AS

Arkitekt er Vindveggen arkitekter AS

Bygget har en ren og tydelig form med flatt tak og innhakk for innganger. Hoveddelen av bygget blir kledd i en mørk tre kledning og inngangene markeres med farger som gjør det enkelt å orientere seg i og rundt bygget.

Klima og miljøperspektivet er et viktig satsningsområde for Ullensaker kommune. Barnehagen bygges derfor med gode energimessige egenskaper med solceller på taket som skal bidra til byggets energiregnskap.