Innhold

Blåmerkede stier & turtips fra Ullensaker turlag

skilt blåmerkede stierUllensaker turlag har merket mange stier i Ullensaker, med støtte fra Ullensaker kommune. 

Karthefte over blåmerkede stier

Blåmerkede stier på ut.no

Turprogram for 2023

I tillegg finner du mange turtips på Ullensaker turlag sin Facebook side. For mer informasjon se Ullensaker turlag sin nettside.

 

 

 

  

Holtmarka, Vettalsmarka & Røverskansen

HoltsetraOmrådet ligger sørøst i Ullensaker, mellom RV2 (Borgen) og Ormstad/Holt, og består for det meste av småkupert skogsterreng og vann. Holtmarka er et mye brukt turområde både sommer og vinter.

Hvamsætertjern brukes til bading og fisking, og ”Stomperudløypa” (skiløype) som går fra Sørum til Jessheim, går gjennom Holtfjellet.

Ullensaker O-lag har opparbeidet en 5 km lang natursti fra Holtsætra til Holtfjellet. Her går det også en merket sti til den såkalte ”Røverskansen”, som i eldre tider var en bygdeborg.

Hvamsåsen rundt - se ut.no for turbeskrivelse

Adkomst
  • Fra Holt/ Fv453 Egnervegen er det parkeringsmuligheter nede ved veien i en rundkjøring. Stengt med bom for biltrafikk . Parkering litt til venstre for blått merke på kart
  • Fra Fv463 Flakstadvegen ved Henniskogen - litt sør for blått merke nederst på kart.
  • Fra Neskollen hvor man kan parkere ved senterområdet nederst på byggefeltet

Hovinfjellet & Utsikten

UtsiktenTil Hovinfjellet kan du gå eller sykle året rundt. Veien brøytes om vinteren og er en fin akebakke. Fra det høyeste punktet ser du flyplassen, Mistberget og Romeriksåsen. Fint bærterreng.

Ta av riksveg 179 ved jernbanebrua på Hauerseter, og følg veien mot skytebanen forbi Hauerseter Gård til bom. Herfra følger du bomveien mot Hovinfjellet.

Ønsker du en lengre tur?

Følg skilt mot Majorseter ved Hauerseter gård og videre ut på Sætrevegen. Her kan du ta turen videre mot Kopperud og Nordkisa, eller Dal og Mogreina. De aller sprekeste kan starte turen ved Dyreklinikken på Nordbymoen, og ta skogsveien til Hauerseter.

Jessheim nord

ut på turJessheim nord er turområdet nord for Jessheim og mot Hauerseter, Nordkisa og Algarheim. Området har mange gode stier og ferdselsårer og består av skog, fjellrabber og myrdrag.

Kulturhistorisk vandring i Jessheim by

Storgata jessheimI forbindelse med bymarkeringen av Jessheim i 2012 ble det laget 18 skilt til kulturhistoriske eiendommer. Inviter med deg familie og venner – store og små – til historisk byvandring i Jessheim sentrum. 

Les mer om de kulturhistoriske skiltene på Jessheim

 

 

 

Kløfta Kultursti

Kløfta kulturstiKløfta Kultursti går fra Ullensaker kirke til Lautenbakken. Stien følger traséen til Den Wingerske Kongevei. 

Les mer om Kløfta kultursti

 

 

 

 

Kultursti Gjestad - Hovin

Kultursti Gjestad HovinFra Gjestad øverst i Gropavegen forbi Raknehaugen til Hovin skole er det satt opp flere informasjonsskilt om den verdifulle natur- og kulturhistorien i området. Skiltene forteller om Raknehaugen, gravskikk, gårds- og bosettingshistorie, samferdselshistorie, kvartærgeologi (istidsgeologi) og mammutfunn.

Fra Gjestad til Raknehaugen sammenfaller kulturstien med traseen til Pilegrimsleden.

Les mer om Kultursti Gjestad - Hovin

Kultursti - Viking i Kisi

Viking i KisiViking i Kisi er en påbegynt kultursti i Kisa-området fra Algarheim til Nordkisa. Det legges opp til kulturhistoriske informasjonsskilt og annen tilrettelegging som rasteplass og gapahuk ved viktige kulturminner fra perioden yngre jernalder, særlig vikingtid (ca. 800-1030 e.Kr).

Skiltene forteller blant annet om vikingenes levesett, forestillingsverden og gravskikk. Foreløpig er det satt opp to skilt ved gravhaugene ved Brennivegen og Fonbekk på Algarheim.  Les mer om Viking i Kisi

Kulturminner og attraksjoner

TrandumskogenUllensaker har en rekke kulturminner og attraksjoner som er verd å ta i nærmere øyesyn. Det enkelte kulturminne inngår nesten alltid i en større helhet med andre kulturminner og med landskapet omkring dem.

Alle typer landskap inneholder spor etter menneskenes bruk gjennom tidene. Samspillet mellom naturen og kulturen skaper grunnlag for opplevelser knyttet til friluftsliv.

Se her for attraksjoner i Ullensaker 

Langelandsfjellet & Rambymarka

Langelandsfjellet JessheimmarkaLangelandsfjellet er ofte omtalt som Jessheimmarka, og består av området fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsvegen i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord, og mot dyrka mark i sør.

Område har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. Speiderne har sin base i denne skogen, med bålplasser og mye aktivitet. 

Nordbytjernet

NordbytjernetNordbytjernet er ett av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med mange turmuligheter året rundt. Området rundt tjernet er tilrettelagt med turveg egnet for rullestol og barnevogn. Fra Nordbytjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen, og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen. Utgangspunkt fra parkeringsplasser ved Nordbytjernet og Idrettsparken.

Nordbytjernet er en dødisgrop og har et variert og spennende plante- og fugleliv. Her kan du observere både toppdykker, sivhøne og sothøne.

Se her for mer informasjon om Nordbytjernet 

Nordkisa

Korpeberget NordkisaFlott område med mange muligheter! Ullensakers høyeste topp ligger her.

 

Ravinene

RavineområdetRavineområdene på Gardermoen inngår i Romerike landskapsvernområde, og ravinene i området er sjeldent godt bevart. Her skaper vekslingen mellom tun, åker, beitebakker og skog et vakkert og variert landskap. Ved å følge den skiltede stien fra enden av rullebanen på Gardermoen, kan du oppleve det enestående landskapet.

Les mer om ravinene

Slik kommer du deg dit

Kjør inn v/ Scandic Oslo Airport hotell og ta til venstre rett etter avkjøringen fortsett på grusvegen til du kommer frem til parkeringsplassen.

 

 

 

Stolpejakten

stolpejaktStolpejakten Ullensaker et et gratis lavterskeltilbud for å få folk i fysisk aktivitet. Les mer på

 

 

 

 

 

 

Turtips i Akershus

turgåerVisste du at det finnes 730 km med blåmerkede stier i Akershus fylke?

At Akershus byr på utrolig varierte turmuligheter, både kyststier og luftige utsiktspunkt, gammel skog og åpent kulturlandskap?

Visste du at det finnes ti ubetjente DNT-hytter i Akershus, som kan benyttes med DNTs standard-nøkkel? 

Turistforeningen har laget et hefte som beskriver noen av de uendelig mange turmulighetene i Akershus fylke.

 

Åsmarka

stordammen borgenÅsmarka ligger øst for Rambydalsvegen og grenser til turområde Langelandsfjellet/Rambydalen og til Åsmarka Sør. Åsmarka er et skogsområde med mange gode stier og ferdselsårer, fjellrabber og myrer innimellom.

 


Publisert: 04.02.2021 14:01:46
Sist endret: 07.08.2023 13:27