Ullensaker bibliotek

Ordinære åpningstider

 JessheimKløfta 
Mandag 10:00 - 15:00 12:00 - 18:00
Tirsdag 12:00 - 18:00 10:00 - 15:00
Onsdag 10:00 - 15:00 10:00 - 15:00
Torsdag 12:00 - 18:00 12:00 - 18:00
Fredag 12:00 - 15:00 stengt
Lørdag 11:00 - 14:00 11:00 - 14:00

OBS! Stengt på offentlige fridager og nasjonale helligdager

Nytt i biblioteket

 • Rohde, Hanne Kristin : Leirskolemysteriet. 6.

  Astrid, Yusuf og klassen drar på vinterleirskole sammen med en klasse fra en annen skole.

  På bussen oppover sjekker de ut stedet på mobilen, og ser at det har vært et tyveri der som etterforskes. En verdifull gjenstand er sporløst borte. «Sporløst» er ordet som trigger dem, for selv om det snødde tett da tyveriet ble meldt, er det ingen spor i snøen etter en gjerningsperson som har tatt seg bort fra stedet. Det ryktes at det spøker der, og da elevene innkvarteres i en diger låvebygning, oppdager Astrid og Yusuf at det mangler en dør inn til rom nr. 10. Er det et hemmelig rom? To menn ble skutt her under krigen. Det sies at man kan høre skrittene deres om natten. Astrid og Yusuf bestemmer seg for å undersøke nærmere selv om de risikerer hjemsending om de blir fersket. Og hva er det med Ane, romvenninnen fra den andre skolen? Etterhvert avdekkes enda en vond hemmelighet.

 • Eriksen, Thomas Hylland : Appenes planet : hvordan smarttelefonen forandret verden

  Smarttelefonens inntog i menneskenes hverdag har mildt sagt vært omkalfatrende – og nå finnes det en app for alt. På den ene siden er dette et overflødighetshorn av kunnskap og informasjon – noe som kan gjøre avstander mindre og skape mer frihet. På den andre siden er smarttelefonen en oppmerksomhetstyv som stjeler kreativitet, og kan gjøre menneskene dummere og mer ufri. Professor i sosialantropologi Thomas Hylland Eriksen lar sin sedvanlige nysgjerrighet skylle over dette relativt nye fenomenet, og med stort engasjement beretter han om funn og observasjoner han har gjort på sin vei. Hylland Eriksens tilnærming er: hvis mennesket skal beholde overtaket og kontrollen med smarttelefonen, er det beste man kan gjøre å forstå den. Omtalen er utarbeidet av BS.

Se flere »

Kulturkalender

Se flere »

Aktuelt

 • Ny BookBites-app

  Mandag 16. august startet en stor oppdatering av BookBites-appen. Appen er blitt helt ny med nytt design og ny farge, og bedre funksjonaliteter

 • Bibliotekets digitale sommerleskampanje

  Snart er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles. Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn i 1.-7. trinn fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! I år kan også skolestarterne delta. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Alle nyheter

Her finner du oss

 

 

Nyttige apper

Nyttige Apper

Appen Bibliofil er
Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Appen BookBites er
Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Appen Filmbib er
Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Appen Libby er
Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM