JESSHEIM BIBLIOTEK | Ubetjent | Betjent | Meråpent |
---|---|---|---|
Mandag, onsdag og fredag | 9-12 | 12-16 | 8-21 |
Tirsdag og torsdag | 9-12 | 12-18 | 8-21 |
Lørdag | 10-15 | 10-21 | |
Søndag | stengt | 12-21 | |
KLØFTA BIBLIOTEK | Betjent | Meråpent | |
Mandag | 11-18 | 8-21 | |
Tirsdag og onsdag | 10-16 | 8-21 | |
Torsdag | 10-18 | 8-21 | |
Fredag | stengt | 8-21 | |
Lørdag | 11-14 | 10-21 | |
Søndag | stengt | 12-21 |
Meråpent bibliotek
Meråpent bibliotek betyr at både Jessheim og Kløfta biblioteks lokaler kan brukes før og etter betjent åpningstid. Ved å signere en kontrakt oppgraderes lånekortet til et adgangskort. Les om Meråpent bibliotek.
Hesten Jim mister sko hele tiden. Nå har han gjort det igjen! Hvordan får han det til, lurer eieren på. Det er kanskje like greit at hester ikke kan prate. Hadde Jim fortalt hva som faktisk skjedde, er det ingen som ville trodd ham! "Lesebra" er en serie for de helt ferske leserne. Bøkene har korte linjer og lite tekst på hvert oppslag. Fortellingene er på ca. 400 til 600 ord og er utstyrt med mange illustrasjoner. Fortelling for småskoletrinnet.
Med «Middelhavskoden» tar lege og kostholdsekspert Fedon Lindberg oss med tilbake til barndommens Hellas og til livsstilen som danner grunnlaget for matfilosofien hans. I det tradisjonelle middelhavskostholdet var ingen opptatt av å telle kalorier. Man spiste rikelig med grønnsaker, belgfrukter, fisk, rent kjøtt og olivenolje – og levde godt og lenge. Fedon Lindberg forklarer i denne inspirerende boken hva det er som gjør middelhavsmaten til verdens sunneste, og gir deg forskningsbasert kunnskap slik at du kan forebygge livsstilsykdommer og få et bedre liv. Lær hvordan du kan lage balanserte og smakfulle måltider basert på ferske råvarer, riktige fettstoffer og sunne karbohydrater. Fedon har funnet frem sine 80 beste oppskrifter og viser deg alt det gode du kan spise til frokost, lunsj, middag og dessert. Forfatteren tar middelhavsmaten inn i en moderne, norsk hverdag og byr på sunne ingredienser og enkle prinsipper som fungerer på alle kjøkken. Fedon Lindberg (f. 1962) er legespesialist og internasjonalt anerkjent kosthold- og helseekspert. Han er for mange nordmenn kjent som mannen bak lavkarbodietten.